Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Blob : NAŠA SRAMOTA

post objavio/la documentary prije 13 godina 6 mjeseci na blogu archive

Komentari na post

 

Iz razloga da ne budem pogresno shvacena zelim da naglasim da je moj komentar vezan samo za ovaj specificni zlocin koji se desio/desavao u Sarajevu, bez ikakvih osvrtanja na ostale strasne zlocine u BiH.

Ko god negira ili zatvara oci kada su u pitanju zivotinje koje su ovdje u Sarajevu harale za vrijeme rata, onda je i sam zivotinja. Ko su ti mocni ljudi? Ko to njima gleda kroz prste i zasto? Da li se radi o pojedinacnoj ili grupnoj odgovornosti?

Svi koji smo bili ovdje za vrijeme rata znamo da su se desavala takvi zlocini. Pitanje je da li se to moze nazvati organizovanim genocidom diktiranim od strane vojnog vrha BiH ili pojedinacnim slucajevima ubistava, likvidacija. Misljenja sam da je ovo drugo u pitanju, ali ne mogu tvrgoglavo stajati iza toga, jer me je ova drzava vise puta moralno prevarila... kao na primjer sa slucajem Caco. Uz svo postovanje borcima njegove jedinice, koji su branili ovaj grad, njegova dzenaza kao narodnog heroja je uvreda i udar na sve ono u sto smo vjerovali, da smo jedinstveni i posteni.
U Sarajevu su pored drugih nacionalnosti na slican nacin odvedeni i ubijeni i pojedini Bosnjaci.
Bez obzira, za takva zlodjela nema opravdanja. Nema ni fraza "oko za oko", "i oni su nama pobili vise" ili "i vi ste pobili nase". Nije to pijaca, pa da se odvaga ili otpise, niti su to dzacke svadje iz klupe.
Jasno mi je da je rat jedno kompleksno anarhijsko doba, ali kakvo je danas doba?
Svakako je drzava, ili ovaj grad duzan porodicama svih ubijenih. Duzan je hvala za odbranu, duzan je pravdu i priznanje, duzan je bar najmanje zadovoljenje porodica, dostojno sahranjivanje ovih zrtava.
Ipak, bojim se da se do konacne pravde nikada nece stici. Samo rijetki.

Objavio/la Babba prije 13 godina 6 mjeseci #

i kad se već spominje ono porinuće sarajeva zvano cacina dženaza nek se zna da su je organizovali emin švrakić i zelene beretke, prevaranti i kriminalci koji godinama organizacijom sličnih aktivnosti usmjerenih na degradaciju urbanog življenja pokušavaju odvlačit pažnju krim policije koja bi napokon trebala ispitati neke od mafijaških lobija koje su svoja bogatstva i pozicije stekla u vremenu
agresije ...
odvratno i pomalo čudno djeluje činjenica da su naŠI NAJBOLJI SPECIJALCI i policajci decertificirani, a oni od kojih su nas oni branili boreći se istovremeno protiv četnika danas sjede po kantonima i graDSKOJ UPRAVI... idealan produžetak agresije !?

Objavio/la oci prije 13 godina 6 mjeseci #

Samo se možemo nadati da će za naše dobro ljudi koji su u naše ime činili zločine biti kažnjeni

Objavio/la bosnawi_1 prije 13 godina 6 mjeseci #

Tako je glupo misliti da ne treba pokažnjavati "naše" zločince zgog toga što je nad nama izvršen genocid i što glavni organizatori još nisu pohapšeni...radi se o tome da mi kao bošnjaci ne smijemo praviti razliku između "naših" i "njihovih" zločinaca...i jedni i drugi su jednako bili protiv Bosne, a mi smo se borili za Bosnu.
Na kraju muslimanima se takve stvari strogo zabranjuju a kršenje zabrana se strogo kažnjava!!!

Objavio/la fighter_bosnia prije 13 godina 6 mjeseci #

nisam bosnawia razumio- ali ako je htio reći da kažnjavanje naših zločinaca nije potrebno onda neka brzo promjeni nick u srbawi ili četnikawi ili najbolje u KOSawi

Objavio/la documentary prije 13 godina 6 mjeseci #

u svakom slučaju ima ko će za te stvari sigurno kažnjavati...to bi bosnawi treb'o znat', a ako ne zna nek napokon uzme Knjigu i počne je učit', jer život ovog svijeta je kratak...

Objavio/la documentary prije 13 godina 6 mjeseci #

ne ne ne mislio sam da ih treba pokažnjavati...ne znam kako si zaključio suprotno...znači treba ih kazniti...

Objavio/la bosnawi prije 13 godina 6 mjeseci #

IZVINJENJE

Objavio/la documentary prije 13 godina 6 mjeseci #

kaki ba crni zlocini, vi ste luuuudiiiiiiiiii, trebali smo svu srbsku gamad poklati, to je herojski cin, CACO LEGENDO,

Objavio/la smrt cetnicima prije 12 godina 9 mjeseci #

Eh,trebao je prvo poceti sa tobom,smrt cetnicima.Cacu teba iskopati i opet ubiti.:-(

Objavio/la borac ABIH prije 12 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: