Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

UMJESTO BOSANSKOG GOLUBA PREDSTAVIO NAM SE NEVZET PORIĆ

post objavio/la brdarevac prije 7 godina 11 mjeseci na blogu LJUBLJANSKA RAJA

Komentari na post

 

Da je ovaj Mahmutović znao da ima posla sa jedinim muslimanom na svijetu koji je ukrao pare od Časnog Kur'an-a t.j. sa Nevzetom Porićem, ne bi ni dolazio u Ljubljani.

Objavio/la Gost_4723 prije 7 godina 11 mjeseci #

Taj Mahmutović bi mogo znati da promovira knjigu u glavnom sjedištu američke CIE u Sloveniji, Pržanj, da je crvenokosi Poro američki špijun.

Objavio/la Gost_846 prije 7 godina 11 mjeseci #

Zna li netko ko je naredio da se skine text sa Bošnjaci.net.

Objavio/la Gost_ gost-prolaznik prije 7 godina 11 mjeseci #

Zna li netko ko je naredio da se skine text sa Bošnjaci.net.
------------------------------------------------------------------

CIA MUFTIJA GRABUS.

Objavio/la Gost_4723 prije 7 godina 11 mjeseci #

Opet taj vikiliks javlja vam neistine.
Samo Tagut bi tako postupio.
Kako ste ljubomorni, ekipa tek uspostavila sistem (ŠTA NIJE ZAPISANO NIJE NI BILO) a vi navalili. Shvatite da su tek kupili nekretnine, treba to sad nekom odati da se dobije neka crkavica. Nejma svak mogućnost da džamijskim avtom i gorivom ide predavati po Bihaću, Zenici, Sarajevu itd.

Objavio/la Gost_ gost-prolaznik prije 7 godina 11 mjeseci #

PRIČA SE NAVELIKO DA ĆE NOVOG REISA NA SLIJEDEĆIM IZBORIMA BIRATI AMERIČKA CIA.

Objavio/la Gost_846 prije 7 godina 11 mjeseci #

Dali postoje informacije koga će CIA izabrati?

Objavio/la Gost_xxx prije 7 godina 11 mjeseci #

A koga će CIA izabrati za reisa, ako ne onog kojeg je financirala, obučavala i specijalizirala za reisa, a jedini takav je Grabus Nedžad, sadašnji slovenački muftija. Čitaj wikileaks.

http://wikileaks.org/cable/2007/05/07LJUBLJANA283.html

Objavio/la Gost_bosnjo prije 7 godina 11 mjeseci #

Šta će nama Bosanski golub, kad već imamo žutog sekretara.

Objavio/la Gost_Mujo prije 7 godina 11 mjeseci #

Ambicije muftije Grabusa opisane u depešama
Jedan od mogućih kandidata za novog reisa, slovenački muftija i profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu Nedžad Grabus, prijavio je bivšeg slovenačkog muftiju Osmana Đogića kod bivšeg američkog ambasadora u Ljubljani, da je islamski ekstremista, možda sa namjerom da CIA odvede Đogića na Guantanamo Bay, kako bi se novi muftija Grabus oslobodio konkurencije.

Nedžad Grabus
Depeša američke ambasade iz Ljubljane sa datumom 04. maj 2007, objavljena na Wikileaksu 30. avgusta 2011., otkriva aktivnosti i bliske veze slovenačkog muftije dr. Grabusa i sekretara Islamske zajednice u Sloveniji Porića, sa američkom ambasadom u Ljubljani.

U depeši sa službenom oznakom ''povjerljivo'', koju je bivši američki ambasador Robertson poslao na znanje američkoj Ambasadi u Sarajevu, državnom sekretaru SAD-a i samom sjedištu CIA-e u Washingtonu, pored ostalog, otkriva da Amerikanci ne ostaju dužni nikome u njegovanju dobrih prijateljskih odnosa, te prijateljima uzvraćaju za dobre prijateljske geste. U ovom slučaju na taj način što je američka Ambasada iz Ljubljane sekretaru Islamske zajednice u Sloveniji Nevzetu Poriću, omogućila besplatno školovanje u Americi, a slovenačkom muftiji Grabusu, besplatno školovanje u Americi je omogučio State Department USA.

Ambasador u depeši primjećuje da su obojica spomenuta, Grabus i Porić, bila u američkom programu za razmjenu studenata, da u slučaju ako američki ambasador iz Ljubljane pomogne da se džamija u Ljubljani izgradi, muftija Grabus je spreman sarađivati i u drugim programima američke vlade, da je sekretar Porić solidan izbor za ''program'', te da će u budućim godinama biti odličan kontakt američkoj ambasadi u Ljubljani.

U depeši je američki ambasador zapisao komentar sekretara Islamske zajednice u Sloveniji, (koji više liči na raport), da je zadovoljan u vezi njegovim putovanjem po Americi, o postancima po SAD-u, o odnosima koji su se razvili unutar ''grupe'' i da je Porić iznio ambasadoru nekoliko važnih prijedloga i potrebe za popravljanjem nekih administrativnih tačaka, o kojima je obavještavao i u SAD-u.

Između ostalog, američki ambasdor u depeši navodi, kako je na zajedničkom ručku sa muftijom Grabusom i sekretarom Porićem primjetio, kako obojica hvale jedan drugog i ne skrivaju velike ambicije po najvišim funkcijama u Islamskim zajednicama u Bosni i Hercegovini i Sloveniji i da se čini vjerovatno da je muftija Grabus spreman preuzeti višu vodeću ulogu u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, kako je sekretar Porić indirektno rekao američkom ambasadoru.

Iz depeše je vidljivo da su svi muslimani u Sloveniji koji se ne slažu sa politikom doktora Grabusa i koji ne prihvataju jurisdikciju Islamske zajednice iz Bosne i Hecegovine, u američkoj Ambasadi prijavljivani kao radikalni, ekstremni i konzervativni.

Depeša isto tako otkriva kako muftija Grabus govori američkom ambasadoru da problematika oko izgradnje džamije u Ljubljani nije tako jednostavna kako je on vjernicima u Sloveniji predstavlja, nego će biti potrebno još puno godina, ako ne i decenija, da bi se uopšte otpočelo sa izgradnjom.

Poznato je da muftija Grabus, još od njegovog dolaska u Sloveniju svoje vjernike obmanjuje svake godine, kako će u narednoj godini otpočeti sa izgradnjom džamije. Među drugim muftija Grabus traži od američkog ambasadora pomoć, da Islamska zajednica u Sloveniji bude uzor svim muslimanima u Evropi, navodi se u depeši.

U depeši nije izostavljeno ni mišljenje aktuelnog slovenačkog muftije doktora Grabusa o Arapima, od kojih očekuje veliku finansijsku pomoć pri izgradnji džamije u Ljubljani.

++++++++++++++++++
gospodinu Grabusu (ako se može takvog nazvati gospodinom) je važna para a ko mari za dženet neka što pre preseli, ahmediji je dobro i na ovom svijetu, on će sebi na ovom svijetu napraviti "dženet" i tako se tamo ide samo poslije smrti
Ima on svoj plan skaupiti što više cekina i trk na reisku stolicu.
te slovenske muslimane je i Hadžibaščaušević nasadio i izabrao im projekt džamije koji je koštao nekoliko desetina tisuća njemački maraka i tad ste pisali kako je on uspješan pa mu dali da bude glavni imam ferhadije a slovenski muslimani i sad su u skladištu sirovina jednog od slovenski poduzeća za sakupljanje odpadni sirovina,
sad i ovaj muftija opet troši 150 hiljada maraka samo za nagrade kod raspisa za idejni projekat.
u komisji nema ni jednog od 47 000 slovenski muslimana, ja njega ne smatram muslimanom jer je.
ohalalio kamatu pa nagovara sirotinju da uzme kredit kod banke i njemu daju po hiljadarku eura a za uzvrat on prima grijehe na sebe - darura-darura.

Grabus govori o arabski voditelji in demokraciji,sprašujem a niste vi gospod Grabus sam zasedel drugi mandat brez razpisa, prav tako su voditelji katere kritizira postajali doživljenski predsednici z željo prenosa oblasti na sinove.
Prav tako govori o ravnopravno rasporejenim dobrinam- spet sprašujem kako njegovi najbliži u IS kupuju nepremičnine, če prav po njihovi prihodki ni osnove, ostali verski uslužbenci pa si belijo glave kako otrokom kupiti knjige – kopičiti imetje je greh verjetno ne za vse. Z ozirom na to, vi v vrhu verske skupnosti povej te nam kakšni ste.

Objavio/la Gost_ gost-prolaznik prije 7 godina 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: