Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Pokret DOSTA! uputio pismo Edhemu Biberu

post objavio/la Stolac92 prije 11 godina 5 mjeseci na blogu Demir Mahmutćehajić

Komentari na post

 

Opste je poznata cinjenica da je Edhem Biber i postavljen tu gdje jeste da bi izigravao AMORTIZER pritisaka,negodovanja i bunta radnika.

Objavio/la vellahavlle prije 11 godina 5 mjeseci #

Odvajanje i pozicioniranje je odličan razvoj događanja u "fazi inkubacije".
Dakle, naučili smo:
Pokret DOSTA je pokret.
Građani su građani.
Stranke su stranke.
A sve gore od goreg, i svaki dan gori od prethodnog.

Koje su to karakteristike jedne političke stranke?
Mogu li se te značajne odrednice postići kroz POKRET?
Koje su to karakteristike pokreta i neformalnih grupa koje otežavaju prerastanje pokreta i neformalnih grupa u stranku, političku stranku?
Možemo li na jednom od sastanaka razmotriti opcije koje su između pokreta i stranke, neku prelaznu opciju?

Koji je to ključni potez, "klik" koji će nam pomoći da ovo mantranje sa građanima i pokretima što prije završi i pređe u produktivnu fazu? Ljudi su bili pozvani, pokrenulo se i onda ispalo "međutim".
Ponovo se pokrene, onda uskoči sitni zub, grize i vadi oči tražeći ovlaštenja, kao maltari na nekoj malti, kao ministri u nekoj vladi.

Kako pravim retrospektivu, više smo imali problema između samih učesnika nego sa ciljnim ličnostima i institucijama (unutrašnja previranja i rasprave su prevagnule nad organizacionim napredovanjem i ugušile su praktično djelovanje). Ništa nije završeno što je početo od silne vrtnje u krug.

Gdje je taj mač za "Gordijev čvor"?
Može li se očekivati skoro odvajanje od te dječije faze i prelazak u nešto ozbiljnije? Može li se napraviti stranka, a da ne naginje na već viđeno poput Mirnesa, Sejfudina, Fadila, ....

Pored stranke ili bilo koje druge opcije, šta bi to bilo tako novo i preporođujuće?

(pitanja su teze za današnji sastanak grupe Strategija)

Objavio/la Gost_45cents prije 11 godina 5 mjeseci #

Odlično, 45centi... Kad se završi sastanak volio bih pročitati zaključke. Možeš ih i ovdje izbaciti...

Objavio/la Stolac92 prije 11 godina 5 mjeseci #

Zbog pomanjkanja sive mase i unatoč silnoj želji dvoje troje, shvatili smo da treba još sačekati da nam se priduže novi članovi od prošle hefte. Neko zauzet, nekome vruće, ali smo suzili ljute dileme u korner - biće bolje.
U ponedjeljak očekujem i kafu sa ss, pa ću i nju pitati par gore navedenih pitanja. Sad me zvala telefonom i potvrdila. Pisao bih i na forumu o jučerašnjim zaključcima SKS o izvršenju budžeta KS, ali su mi ukinuli pravo da se izražavam (moderatori i administratori se iživljavaju u korištenju svojih ovlasti; manje demokratije, a više spokoja uznemirenom vlasniku zbog crvenih majica).
Čuti ćemo se (ovo je zapadna varijanta)...

Objavio/la Gost_45cents prije 11 godina 5 mjeseci #

Demire ove komunjarice te napadaju, šta je ba ovo :)

Objavio/la Gost_9203 prije 11 godina 5 mjeseci #

Je li ovo osnivanje neke nove stranke na vidiku? Đavlu malo...

Objavio/la Gost_7754 prije 11 godina 5 mjeseci #

Kad vas opali saznanje o novoj ___________, a niste imali prilike da se uvalite. Stolac92 će biti konsultiran za svako ime. Nema Dilfa, nema, ne poznajemo se. Nema zaslužnih, samo možete čitati saopštenja i prepričavati, pljuvati, ogovarati.

Objavio/la NOVA_znate već prije 11 godina 5 mjeseci #

Javite na vrijeme...

Objavio/la Gost_45cents prije 11 godina 5 mjeseci #

E jesi ih upalio sa onim SDP-om. Uvijek je tako, oči ko reflektori kad je riječ o "drugima". A kad se počne diskutovati o svojoj stranci, e onda ćemo drugačije.
Kako ih nije stid? Osim enciklopedijske definicije šta je to "opozicija" nemaju drugih atributa opozicije. Povremene aktivnosti poput peticija protiv visokih plata u javnoj upravi ili neke lamentacije kojom lepi Lagumdžija utjeruje lijepo mišljenje o sebi - nikad ništa ne rade konkretno. Ne čuju se njihovi kadrovi iz struktura FBiH. Ne čuju se SDP kadrovi iz struktura KS.
A transparentno poslovanje stranke?? Iz aviona se vidi da ih je Izborna komisija uzela na zub i kažnjava ih iz godine u godinu za stranačke pare. Ali SDP ne mijenja rukopis!? Nikada nisu objavili kako se i u koje svrhe troše kirije koje su naplatili za poslovne prostore SKBiH, odakle im tolike donacije koje su iznadproporcionalne dopuštenim skalama pomoći... Šta rade s tolikim parama kad većinom šute i odriješe kesu na neku peticiju (doduše, svake druge godine)? Daj malo da vidimo koliko se isplati biti opozicija u BiH, barem u slučaju SDP-a?
I još nešto, u času kada su bili pozicija, sve su isto radili kao i prijašnja i sadašnja pozicija... (isto su zaposjeli upravne odbore, isto su zaposjeli fotelje na netransparentan način, sve isto).

Umjesto da od njih i njihove kritike sadašnje pozicione prakse ne možemo očiju otvoriti, sad moramo još analizirati i rad SDP-a, pa eto da se ne uvrijede što ih prozivamo...
Jad i bijeda!

Objavio/la Gost_45cents prije 11 godina 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: