Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

T. Edison je do odličnih izuma došao preko 100 ‘glupih’ ideja

post objavio/la dzambeg prije 1 godinu 5 mjeseci na blogu ****TED (Technology, Entertainment, Design)*****

Komentari na post

 

https://www.24sata.hr/lifestyle/t-edison-je-do-odlicnih-izuma-dosao-preko-100-glupih-ideja-572467
https://www.amazon.com/21-Days-Big-Idea-Breakthrough/dp/1626818312

Objavio/la dzambeg prije 1 godinu 5 mjeseci #

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5760089/Eating-meals-biggest-cause-unhappiness-mental-illness-financial-problems.html
https://volimpodgoricu.me/2017/10/31/nikad-ne-jedite-sami-evo-zbog-cega/
https://www.specijalist.hr/hr/info-centar/obavijesti/posloprimci/nikad-ne-jedite-sami/
Prakticiranje follow-up-a. Kada god uspostavite novi kontakt, napravite follow-up ili ćete biti zaboravljeni. Što prije to učinite, učinkovitiji ste u impresioniranju primatelja. Autor, na primjer, dok sjedi na predavanju konferencije često šalje e-mailove ljudima koje je upravo upoznao tijekom pauze. No, svakako biste trebali napraviti follow-up u roku od 24 sata, možda podsjećajući na nešto o čemu ste raspravljati ili što možete učiniti za njih. Poruka također treba slijediti iza svakog sastanka, ne samo prvoga, a posebno za bilježenje dogovora do kojih je došlo.

Ostati u kontaktu. Održavajte veze sa svim svojim kontaktima. Organizirajte događaje koji će okupiti neke od njih. Ručajte s njima (nikada ne jedite sami). Istražite načine kako uključiti ključne ljude u svoje aktivnosti (na primjer, autor može povesti kontakt u kazalište sa sobom), ili jednostavno ostati u kontaktu putem telefona - jedan od autorovih prijatelja ostvari 50 poziva na dan prema članovima svoje mreže. Ferrazzi koristi kratak izraz za to – pinganje - te predlaže da bi trebalo imati strukturu za reguliranje procesa. Novi kontakti trebaju čuti ili vidjeti vaše ime najmanje tri puta kako bi im ostalo u sjećanju, a za razvijanje odnosa, trebali biste biti u kontaktu barem svaki mjesec. Čak i sekundarni odnos zahtijeva dva ili tri „pinganja“ godišnje. Prođite kroz popis i odlučite tko treba što u smislu frekvencije kontakta - i uvijek čestitajte rođendan.

Pružanje usluga vašoj mreži kontakata

Vrijeme koje ulažete u izgradnju mreže je dobro uloženo, ako zapravo radite na jačanju odnosa, a ne samo na njihovom održavanju. To znači ne samo ostati u kontaktu, već i pokazati istinski interes za aktivnosti / poslove svog rastućeg kruga prijatelja, pružajući im podršku i smjernice. Iako to nije vaš primarni interes autor tvrdi da je učinak karmički – sve se vraća. Polazna točka je znati što ih motivira.

Prema Ferrazzi-jevom prijatelju i mentoru, poznatom financijeru Michael Milken-u, tri su stvari koje stvaraju duboke emocionalne veze između ljudi: zdravlje, bogatstvo i djeca. To su područja koja bi trebali iskoristiti u vašim interakcijama s drugima. To može biti nešto jednostavno kao preporuka za određeni prehrambeni nadomjestak za zdravlje, pomoći nekome pronaći posao, ili mentorstvo djece - ili jednostavno čak i rasprava o njima - koja pokazuje interes. Ali pazite na ovo upozorenje: "Zapamtite, ako ćete se baviti s najvažnijim stvarima u životu ljudi, pružite im pažnju koju zaslužuju Ako to ne učinite, vaše najbolje namjere će se okrenuti protiv vas."

Možete proširiti ovo načelo podrške spajanjem pojedinih članova vaše mreže za pružanje uzajamne pomoći i dijeljenje, bez poticaja, informacija i znanja koje bi im mogao pomoći. To mogu biti na primjer bilješke o stvarima koje ste pročitali u knjizi ili novinama.

To cjelokupno ponašanje je ono što autor naziva socijalna arbitraža - u stvari ste postali "centrala, koja distribuira što više informacija, kontakata i dobre volje ka što više ljudi - u što više različitih svijetova – koliko je moguće."

Zatim, s ciljem jačanja veza i uživanja u procesu, tu je stol za jelo. Iako je naslov knjige eufemizam koji govori da nikad ne propustite priliku za umrežavanje, Ferrazzi vjeruje u moć hrane, vina i dobrog društva za učvršćivanje odnosa. Počeo je s neformalnim druženjima u svojoj skučenoj sobi na faksu i zaključuje: "Danas mogu reći da su moje najjače veze sklopljene za stolom."
https://www.specijalist.hr/hr/info-centar/obavijesti/posloprimci/nikad-ne-jedite-sami/

Objavio/la Gost_4392 prije 1 godinu 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: