Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Vise od icega na svijetu

post objavio/la mathpoet prije 10 godina 5 mjeseci na blogu Poetry of a Mathematician

Komentari na post

 

ma preživit ćeš..
iako vrijeme ne liječi ožiljke..:( nažalost

Objavio/la whysoserious prije 10 godina 4 mjeseca #

vrijeme ne lijeci sve...to je zabluda...vrijeme radi ono najgore...sve zataskava...sklanja to u neki kutak tebe koji cini da ne mislis na to bas svaki tren...to vrijeme uradi...to ce uraditi godine...mozda za deset godina budes samo jednom mjesecno pomislila na njega..mozda nikako...ali to ne znaci da je vrijeme zalijecilo nesto...to znaci samo da je sakrilo sve to..a susret...pogled samo, moze biti i vise nego dovoljan da sve to pocne ponovo da boli...

Objavio/la HorseWhisperer prije 10 godina 4 mjeseca #

its sad but true... al iskustvo nauci nas tome da vrijeme ne pomaze pa se trabamo sami zastiti od te moguce ponovne boli... izbjegavanjem? zavaravanjem? kako god... bitno je da se preboli makar prividno i zivot uvijek tece dalje... ma sta bilo, dalje se mora! :)
cimeru, bit ces ti dobro, znas to... nije lako, znam, ali se ne predaj [it is only u that matter -and only u can take care of urself... jer na kraju ostajes samo ti :)!]
<3 volem!

Objavio/la LunnaZoom prije 10 godina 4 mjeseca #

Љубав је стање јаке емотивне наклоности према некоме или нечему.

Стари грци су разликовали неколико врста љубави:

филија (φιλία)- пријатељска љубав, која другоме жели добро, љубав којом другоме желимо помоћи, темељ сваког заједништва. Филија подразумева једнакост (нпр. два пријатеља), врлину и познанство. Мотиви филије су практични: једна или обе стране имају корист од таквог односа. Концепт филије развио је Аристотел.
ерос (ἔρως)- љубав која је обележена сензуалном жељом и чежњом за оним што се љуби. То је љубав усмерена према осетилном свету (вид, додир, окус…). Према Платону, ерос се може проширити и на љубав према унутрашњој лепоти, па и према самој идеји лепоте.
агапе (ἀγάπη)- идеал љубави, укључује милосрдност, заузимање и бригу. Крајњи смисао те љубави је потпуно се посветити добру других по цену властитог живота. Ова врста љубави надилази пријатељску и еротичну љубав.
сторге (στοργή) - природна наклоњеност, нпр. према деци или родитељима.
ксенија (ξενία) - љубав према страном, гостопримство, изузетно важно у античкој Грчкој. Гост и домаћин, који би пре гостовања били странци образовали би малтене ритуално пријатељство. Од госта се једино захтевало да буде захвалан.
Иако ниједна научна студија није у потпуности успела да објасни формирање осећаја љубави, новије студије у области неуронаука указују на могућност да се љубав формира под утицајем специфичних хормона односно неуротрансмитера на неуропријемнике у мозгу. Међу њима су тестостерон, естроген, допамин, норадреналин, серотонин, окситоцин и вазопресин. За последња два постоје темељни докази да учествују у формирању везе између родитеља и потомства.

Objavio/la Gost_1126x123 prije 10 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: