Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

INTERVJU SA SELEKTOROM...

post objavio/la bisner prije 9 godina 6 mjeseci na blogu BisNer

Komentari na post

 

PREMIJERA: Novi mostarski selektor govori za naš blogg


TUZLA JE FAVORIT ZA TITULU!

A.S.B: Konačno je i Mostar dobio svoju novinarsku reprezentaciju u nogometu. Imenovani ste za selektora. Veliki rezultati iza vas. Sjećamo se, drugo mjesto u Italiji? No, selektorska funkcija je teška, u mostaru i užarena.

nermin.bise: Istina, Mostar i Hercegovina generalno je takva sredina gdje je sve osim uspjeha, ali pravog uspjeha - ustvari, neuspjeh...pa cak ni to finale Svjetskog prvenstva koje smo igrali doduse tada pod zastavom Bosne i Hercegovine ovdje je docekano kao eto mogli ste biti i prvaci, ali titula viceprvaka je takodjer uspjeh, i to veliki uspjeh, ako se zna da nijedna selekcija, profesionalna niti amaterska nije imala do sada takav rezultat. Na to Svjetsko prvenstvo i rezultat sam ponosan.

A.S.B: Poznati ste kao veliki strateg, možda ponekad i omržen zbog svoje sitničavosti, no niko vam ne može prigovoriti da nogometnu igru nemate u malom prstu. Šta uraditi sa mladom ekipom mostarskih novinara. Kako ukomponovati pero i loptu?

nermin.bise: (hahahahahahaha) Hercegovina je podneblje vanserijskih talenata, posebno talenata koji su dosegli fudbalsko nebo svijeta treba li ovom prilikom navoditi imena koji su nasu regiju, nas kraj ili kanton proslavili u fudbalskom atlasu svijeta. Na raspologanju imam vrsne sportaše, vrsne novinare, odlične poznavaoce igre koji je iz glave znaju prenijeti na teren, pa stoga sa sigurnošću mogu reći da naši protivnici na terenu treba da razmišljaju o nama, a ja kao selektor sa svojim saradnicima ću vec naći način kako da snimim naše rivale

A.S.B: Rivali su jaki. To morate priznati. Koga bi izdvojili kao vaše najveće sportske protivnike.

nermin.bise: prema informacijama kojima raspolažem, mislim da su reprezentacije Tuzle i Sarajeva glavni favoriti za prvo mjesto u BiH. Dakako, Mostar ce u svakom slučaju biti tu negdje da uzme priliku koja mu se ukaže. o ostalim reprezentacijama, budući da sam funkciju selektora uzeo prije 24 sata, još nisam razmišljao.

A.S.B: Za 24 sata mogli ste napraviti kratak uvid u ekipu. Ko su uzdanice novog selektora?

nermin.bise: Ova reprezentacija je sastavljena od manje više većine momaka koji su igrali prije profesionalne karijere za svoje klubove, što mali fudbal, što ovaj klasični. jako sam zadovoljan igračkim kadrom, a izdvajaju se golman Lukić, napadac Demić, vezist Marinović Bjelavac, Bijavica, Jurica, braća Ibrulj. Imamo jak tim, jednom rječju – respektabilan.

A.S.B: Veliki majstori pera, no morate priznati da je sporna njihova uigranost na zelenom terenu. Kakvu taktiku primjeniti?

nermin.bise: uvaženi reis ul ulema je jedne zgode rekao Kome ba da se mi prilagođavamo, neka se oni nama prilagođavaju....iako se s mnogim javno izrečenim stavovima uvaženog reisa ne slažem ovaj put cu posegnuti za tom njegovom neoprezno izrečenom izjavom. Nametnut ćemo svoj stil na terenu, i primorati protivnike da se prilagođavaju našem stilu igre

A.S.B: Kada možemo očekivati debi na vrućoj selektorskoj stolici?

nermin.bise: Već sam obavio razgovor s igračima i preliminarno ih uvrstio na spisak koji će biti konačan u petak i planiramo u prvoj polovici septembra odigrati kontrolnu utakmicu, a protivnik za sada jos nije poznat.

O ĆIRI BLAŽEVIĆU: Miroslav Ćiro Blažević je karizmatični selektor koji je sve što je postigao u karijeri postigao zahvaljujući svom šarmu, naklonosti i na neki nacin podanickom odnosu sredine u koje je dolazio. S druge strane, neke druge reference tog čovjeka van fudbalskog terena su daleko, miljama daleko od onih njegovih postignuća na trenerskim ili selektorskim pozicijama

O MUSTAFI HUKIĆU: Imao sam čast poznavati jednog od velikana bh.fudbala, rahmetli Huku. Bio sam jako tužan kada sam čuo da je tragično skončao svoj život. Jos je rahmetli Huka mogao dati za BH. fudbal, za svoju Slobodu. Veliki covjek i veliki fudbaler.

IBIŠEVIĆ ILI DŽEKO: Ibišević

KOŠEVO ILI BILINO POLJE: Bilino polje

VELEŽ DO GROBA: Od kolijevke do početka 90-tih prošlog stoljeća bio je Hajduk, od 1995 do danas imam blizance Hajduk i Velež, a do groba, valjda tako i ostane.

Objavio/la bisner prije 9 godina 6 mjeseci #

uhhh muko mojaaa...

Objavio/la panama prije 9 godina 6 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: