Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

INTERVJU...

post objavio/la zeljkokomsic prije 11 godina 6 mjeseci na blogu Predsjednikov blog

Komentari na post

 

Ma djaba mi diskutujemo o Tihicu ,Dodiku,Čoviću...Ko nam je kriv sami smo izabrali ovakvu vlast bolje reci nevlast.Zato pamet uglavu na sljedecim izborima.Evo gledam svaki dan sve vise ljudi rovi po kontenjerima,broj u javnim kuhinjama enormno raste dok se nasi politicari "dogovaraju"sve vise je sirotinje.Nece nikad bit dobro u ovoj državi dok se ne ukinu entiteti i kantoni.Enormna se para izdvaja za administraciju bez potrebe s tim da je ovo najveca administracija na svijetu gledajuci broj stanovnika jedne zemlje i velicinu administracije.A radi se o veoma nefunkcionalnoj administraciji uz puno administrativni prepreka.Ne uradili se nesto u skorije vrijeme prijeti nam totalni kolaps.Tako da mi djaba diskutujemo bez jake ekonomije mi smo 0 ,Jaka ekonomija rusi sve prepreke i barijere,ali i nemozemo imati jaku ekonomiju s ovom vlascu i ovakvim ustrojstvom drzave.Sto si tice gospodina Komšića za njega imam samo rijeci hvale da je bogdom vise Komsica u BiH daleko bi nam bilo bolje...Pozzz

Objavio/la mirzareli prije 11 godina 6 mjeseci #

SDP-u treba dduboko preoravanje i promjena kadrova. Dok se to ne desi partija koja bi trebala po mnogo čemu da bude na vlasti imaće mogućnost da sa opozicijskog mjesta kritikuje i Tihiće i Dodike i Čoviće i koga sve ne. Meni nikako nije jasno kako to da tim koji iz sezone u sezonu gubi utakmice ne mijenja trenera? Jebi ga, ima i dobrih trenera koji odu kada ne pokažu rezultate.

Objavio/la dinop prije 11 godina 6 mjeseci #

Pozdrav PREDSJEDNIČE, svaka čast!

Objavio/la gabela prije 11 godina 6 mjeseci #

Poštovani gospodine predsjedniče (smatram da ste jedini legitimni predstavnik svih istinskih BiH državljana) možda nije ni vrijeme ni mijesto ali bih Vas pitao da li je u redu da se ne kandidujete za predsjednika SDP-a kada imate toliku podršku birača. Ako bi se pitali svi SDP-ovi birači koga bi za predsjednika SDP-a onda bi to bili sigurno Vi. Mislim da ne trebate bježati pred tom činjenicom ako ništa zbog svih nas kojima je jedina nada SDP i Vi kao predsjednik.
Molim Vas još jednom u moje ime a vjerujem i većine SDP birača da preispitate svoju odluku a ako treba i da se potpiše peticija vjerujem da neće biti problem.
AKO VAM JE A VJERUJEM DA JESTE NA DUŠI BOSNA I HERCEGOVINA KANDIDUJTE SE MOLIM VAS. SAMO SA VAMA KAO PREDSJEDNIKOM SDP-a IMA NADE ZA SDP I BOSNU I HERCEGOVINU

Objavio/la mojneba prije 11 godina 6 mjeseci #

Neshvatljivo je da SDP nema snage da izvrsi promjenu na celu stranke, a gospodin Zlatko nema hrabrosti niti karizme da se zahvali na predlozenoj kandidaturi i da svoje mjesto nakon desetljeca prepusti novim ljudima. Zalosno je to posto ovakvim potezima gube najvise gradjani BiH kao i clanovi nase (SDP) partije kojih je svake godine sve manje i manje, mislim prvenstveno zahvaljujuci toj cinjenici. Neznam sta treba da se desi pa da docekamo novi i snazniji SDP sa kadrovima koji ce stranku ponovo pribliziti obicnom covjeku, steci poljuljano povjerenje. Mnogo nas ocekuje promjene, a kao sto i moji predhodnici pisu, vecina nas ocekuje i neke direktne korake od tebe gospodine Komsicu. SDP MORA DOSTA TOGA MIJENJATI U SVOM RADU AKO NE ZELI DA OSTANE NA MARGINAMA BiH POLITIKE. Predlazem da se clan 53. statuta SDP dopuni sljedecim stavom: PREDSJEDNIK/PREDSJEDNICA SDP BiH MOZE BITI BIRAN-A DVA MANDATA UZASTOPNO ZNACI UKUPNO 8 GODINA.

Član 53.


Predsjednika/Predsjednicu SDP BiH bira Kongres SDP BiH.

Predsjednik/Predsjednica SDP BiH rukovodi SDP BiH i stara se o sprovođenju odluka Kongresa SDP BiH.

Predsjednik/Predsjednica SDP BiH upravlja SDP BiH između dvije sjednice Predsjedništva SDP BiH.

Mandat Predsjednika/Predsjednice SDP BiH traje četiri godine.

PREDSJEDNIK/PREDSJEDNICA SDP BiH MOZE BITI BIRAN-A SAMO DVA MANDATA UZASTOPNO.

Kandidate za Predsjednika/Predsjednicu SDP BiH predlaže Glavni odbor SDP BiH ili najmanje jedna petina delegata/delegatkinja Kongresa SDP BiH. Kandidati za Predsjednika/Predsjednicu su istovremeno i kandidati za člana/članicu Glavnog odbora SDP BiH.

Za Predsjednika/Predsjednicu SDP BiH izabran-a je kandidat/kandidatkinja koji/koja dobije natpolovičnu većinu glasova prisutnih delegata/delegatkinja Kongresa.

Funkcija Predsjednika/Predsjednice SDP BiH i funkcija člana Glavnog odbora SDP BiH su nespojive.

Ako nijedan kandidat/kandidatkinja ne dobije potrebnu većinu, izbor se ponavlja između dva kandidata/kandidatkinje koji su dobili najviše glasova. Izabran je kandidat/kandidatkinja koji u drugom krugu glasanja dobije više glasova.

U slučaju odsutnosti, Predsjednika/Predsjednicu SDP BiH zamjenjuje jedan od potpredsjednika/potpredsjednica SDP BiH koga Predsjednik/Predsjednica SDP BiH ovlasti.

Objavio/la savabosna prije 11 godina 6 mjeseci #

ma dajjjj...
Samo politika najezim se od toga

Objavio/la tarelp prije 11 godina 6 mjeseci #

Država s tri predsjednika?!

Objavio/la pisacwannabe prije 11 godina 6 mjeseci #

Znate šta predsjedniče. Ne želim da bidemo taoci Milorada Dodika. Jer što više o njemu pričamo, znači da mu pridajemo sve veći značaj. Svi se bave njegovim izjavama, a niko se konkretno ne bavi načinom njegove političke marginacije i eliminacije. Jednostavno idu mu na ruku, uostalom dilovi se prave i rukovanjem, zar ne? Njegovi partneri sa njim dogovaraju podjelu BOSNE I HERCEGOVINE, vjerovatno zamišljaju Drugi Dejton, mozda im je dječaćki san bio baš taj trenutak. Ali raja ima drugi san. DOSTA laži da je ovaj ili onaj kriv za ovo ili ono. Svi su krivi. Pozicija koja umjesto da se bavi poboljšanjem ekonomske situacije, zamajava nas s političkim igrama. A i opozicija nije tako jaka. Dajte nam realne tačke percepcije. Nema para? Zašto nema para? Ko će odgovarati za ovakvo stanje. Za budžet, za nezakonito trošenje budžetskih sretstava, za trovanje naroda sa uvezenom hranom, za robne rezerve, za stečaje...To nam dajte, papire, imena i prezimena, pozovite tužioce da obavljaju svoj posao, neka saslušanja političara budu javna. Ne radi se o Dodiku, već o parama. Ko je odgovoran za ovakvo stanje, ekonomsko. Za sve ima zakon. Ako nisi radio po propisu i zakonu-odgovaraj. Eto to treba. Dok se ne počne hapsiti i suditi, Dodik će im uvijek biti izgovor.

Objavio/la eniami prije 11 godina 6 mjeseci #

Eto nas ste uvjerili kako 'teritorij nije bitan'. Još uvjerite Srbe pa da Vas kandidiramo za Nobelovu nagradu za postignuće nemogućeg.

Objavio/la Bacak prije 11 godina 6 mjeseci #

Hvala gospodinu/đici koji napisa član 53 da se i mi upoznamo. Mislim da bi bilo dobro upisati i to da:
ODABIR PREDSJEDNIKA STRANKE VRŠI SE IZMEĐU PREDLOŽENIH MINIMALNO DVA ILI VIŠE KANDIDATA.
Time ne bi došli u situaciju da nam se druge stranke smiju i da argumentovano kažu da SDP nema kadra jer nije u stanju ni da predsjednika zamjeni ukoliko nije bio dobar a većina je mišljenja da nije.
Ako gospodin Lagumdžija (kojeg cijenim ali što je dosta, dosta je) misli da će pobjediti neka da pitanje preko službene stranice SDP-a KOGA BI ZA PREDSJEDNIKA? pa da vidimo šta birači misle.
Ja ne znam gospodine Komšić da li čitate komentare ali bih stvarno volio odgovor na pitanje ZAŠTO SE NISTE KANDIDIRALI?

Objavio/la mojneba prije 11 godina 6 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.