Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Reprezentacija...

post objavio/la zeljkokomsic prije 12 godina 2 mjeseca na blogu Predsjednikov blog

Komentari na post

 

Željko sve najbolje iz Lukavca od Samira (17god), stvarno si kralj i zasluzujes svo postovanje koje imamo u bih tebi , ti bi trebao biti primjer svima ostalim koji nevole ovu Bosnu !!!

zeljko ako budes procitao ovo probaj posjetit moj blog nedavno sam ga napravio

http://selektor.blogger.ba/


sve najbolje .

Objavio/la selektor prije 12 godina 1 mjesec #

Za homeland2008

Ako zelis da komentarises na ovom blogu o historiji Balkana i Evrope,ti prvo moras da naucis historiju Balkana i Evrope.Ja vidim da ti neznas ni gdje se nalazis,a jos vise neznas historiju Balkana i Evrope.

Republika Bosna i Hercegovina je najstarija drzava na Balkanu,i ti to moras da prihvatis.Mnogi historicari su pokusavali da napisu,da BiH nikada nije ni postojala,ali u tome nisu uspjeli.Srpski historicari su BiH pisali u Srbiji,a Hrvatski historicari su BiH pisali u Hrvatskoj.

Kada je izvrsena agresija na BiH,Srbija i Hrvatska su htjeli da podjele BiH i da je potpuno uniste,ali u tome nisu uspjeli.

homeland2008 Ja vidim da se ti i dalje nadas da ce se ostvariti plan "Milosevic Tudjman," ali je to samo tvoja fantazija.Ostavi ti nasu BiH na miru i pobrini se da Bosnjaci i Srbi u Hrvatskoj budu konstitutivan narod.

homeland2008 Ti tvrdis da je BiH prije 1463.godine odnosno prije nego sto je Turska zavladala BiH,Bosna i Hercegovina bila u kraljevini Hrvatskoj,cime dokazujes da si potpuni nepoznavalac historije Balkana i Evrope.

Svi kraljevi koji su bili u Bosni prije 1463.godine su kraljevi Bosne a ne kraljevi Hrvatske,kako ti tvrdis.Bosanski kralj Tvrtko je vladao Hrvatskom mnogo godina i Hrvatska je bila u kraljevini Bosni.

Ako BiH bude trazila svoje prave granice,oda ce Hrvatsku prepoloviti,a Srbiju mnogo smanjiti.Bolje vam je da cutite.

Objavio/la haler prije 12 godina 1 mjesec #

Za neke od obdje pristnih, koji umjesto temi gospodina Komšića pišu neke druge stvari, pripremio sam malo originala, koje dajem nakon jedne zanimljive statistike:
Najuspješnija ekipa na protekloj olimpijadi je bila R. Slovenije, kada seračuna broj osvojenih medalja na milion/milijun stanovnika/pučanstava. Ekipa R. Slovenije je osvojila 5 medalja, što znači 2,5 medaalja na 1.000.000 stanovnika. Kina je osvojila 100 medalja odnosno 0,0000666 medalja na 1.000.000 stanovnika i po tome je najlošije plasirana.
Interesantna statistika. Ovakav način vrednovanja sam našao u listu NZ Herald na linku http://www.nzherald.co.nz/event/story.cfm?c_id=502&objectid=10528184

E kada su u pitanju hiljadugodišnjice i slično. Svi vi ako vas povijesno-historijska istorija interesira, malo se udubite u čitanje, ali prije toga popiti nešto za smirenje. Ovdje u Bosni su bili maltene svi: Kelti, Iliri, Tračani, Vlasi (oni najviše ostaviše znamenja za sobom planin Vlašić, greben Vlaška Gromila i atletičarku Vlašićku!).
Kada je u pitanju Kulin ban, nemojte se prepirati oko prevoda, jer ni jedan od vas - siguran sam nezna bosančicu (bosansku ćirilicu.
Autorizirani prevod urađen sigurno min. 50 godina prije vaših rođenja, glasi ovako, kako sam kopirao:

U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu i v'sЪm' građam' Dubrov'čam' pravi prijatelj'biti vam'od'selЪ i do vЪka i pravi goj dr'žati s'vami pravu vЪeu dokolЪ s'm' živ.

V'si Dubrov'čane kire hode po mojemu vladanju tr'gujuće, gdЪ si kto hoće krЪvati godЪ si kto mine pravov' vЪrov' i pravim' sr'(d')cem' dr'žati je bez'v'sakoje z'ledi raz'v'Ъ što mi k'to da svojov' voljov' poklon'. I da im'ne bude od'moih'čest'nikov sile I do kolЪ u mene budu dati im's'vЪt'i pomoć' jajire i sebЪ kolikore moge bez' v'sega z'loga i primis'la.

Tako mi b(og') pomagaj i sie s(ve)t(o) evan'đelie.

Ja Radoje dijak ban pisah'siju knjigu poveljov' banov' od' roždstva H(risto)va hiljada i s'to i os'm'deset i devet' IЪt', mЪseca av'gusta u d'vedesete i deveti d'n', usЪčenie glave Jovana Kr'stitelja.

Koristite svoje vrijeme u pametnije stvari - da naučite nešto za svoju budućnost, jer narodna poslovica kaže: Đubrivo i znanje, nisu nikada izdali.
Eto toliko od mene vama, pa sada analizirajte autorizirani prevod u kojemu se doslovce slovo po slovo prenosi iz bosančicom pisanog rukopisa. Kada je u pitanju riječ tisuća ili tisuča (negdje ovako, negdje onako, zavisno od izvora), treba znati da je to riječ iz ruskoga i slovenskoga jezika i da se u hrvatskom jeziku ne spominje sve do konca XIX stoljeća i pokreta koji se zvaše "Ilirizam". Kada se napiše tisuča, tada potječe iz slovenskoga jezika, koji nema slovo niti glas "ć", a kada se napiše tisuća, tada potjeće iz ruskoga jezika koji ima "mjahko" ć.

Eto, nastavite se prepirati za ništa, tim prije što niko faktički od vas i nije u pravu glede, unatoč i u svezi povijesno-histijsko-istorijskih činjenica koje su potvrđene i kao takve se ne mijenjaju unatoč promjenama političkih režima i njihovim željama da tu i tamo nešto promijene a usput i sebe uglave u istoriju - majku učiteljicu.

Dajte, slijedite temu koju Vam je dao g-din Komšić ili da Vam on briše postove?!

Objavio/la mdjulbic prije 12 godina 1 mjesec #

ti nisi nas predsjednik on nema bloga...jebi se

Objavio/la MinchyDarkGirl prije 12 godina 1 mjesec #

Izvinjavam se publikumu. Ko radi taj i griješi. Kod kopiranja autoriziranoga prevoda omaklo mi se, pa sam kopirao zadnji pasus koji nije autoriziran, a treba da glasi:

Ja Radoje dijak ban pisah'siju knjigu poveljov' banov' od' roždstva H(risto)va tisuća i s'to i os'm'deset i devet' IЪt', mЪseca av'gusta u d'vedesete i deveti d'n', usЪčenie glave Jovana Kr'stitelja.

U originalu stoji tisča a ne tisuča, ali to i nije tako bitno. Ja sam samo uporedio tekstove. Dodadtno, za vašu informaciju, tada je bio običaj da se pišu tri dokumenta, te ova povelja ima tri originala i nije istina da je samo u Petrogradu, ali je istina da je taj u Petrogradu (Sankt Petersburg) najočuvaniji, a ostala dva imaju oštećenja (otkinuti dijelovi pergamenta).

Objavio/la mdjulbic prije 12 godina 1 mjesec #

jah grbavica je to :D eeeeeeeee
http://seomag.blogger.ba

Objavio/la bloggger prije 12 godina 1 mjesec #

http://bhfootball.blogger.ba/

Objavio/la tarebeki prije 12 godina 1 mjesec #

@ homeland2008
znam da neće ništa prodrijeti do tog tvog velikohrvatskog nacionalističkog mozga, al eto moram reagovati
jel ti ovdje hoćeš da utvrdiš šta je starije: koka ili jaje? pa dobro znaš da ste bili vječni ugarski i austrijski vazali, isto kao Bosna i Srbija turski. to što su neki bosanski vladari bili katolici ne znači da je Bosna hrvatska zemlja, valjda si čuo za bogumile i njihovo ulogu u srednjovjekovnoj Bosni. Ono što je haler htio reći je da se već 1000 godina kroz historiju/istoriju/povijest proteže ime Bosna!!! da li kao banovina, kraljevina, ejalet, pašaluk, sandžak... ali je uvijek vezano za jedan određeni prostor koji je imao svoje granice, koje su se kroz vrijeme pomjerale.
prema tome dosta velikohrvatske politike!!! i dalmacija je najmanje bila u sastavu Hrvatske pa eto sad je vaša, o Dubrovniku da i ne govorim! na tome zahvalite Titu, a ne "poglavniku" Paveliću!!!
i vidim uveo si novi jezik "jugoslovenski"! šta misliš da Srbi u Hrvatskoj govore ekavicu, da li bi to bilo normalno, prirodno?
raščistite malo sa vašom povijesti i ustaškim pokretom, pustite Bosnu, navikla je ona da je razdiru, cijepaju i svojataju istočni i zapadni moćnici kroz "tisućugodišnju povijest"!!!

Objavio/la sas11 prije 12 godina 1 mjesec #

Zeljko Komsic JOINT UNION!!!

Objavio/la samobosanac prije 12 godina 1 mjesec #

@homeland, ti si mali isfrustrirani supcic, ali to nije kaznjivo. No, ucini nam svima uslugu i idi onanirati na spomen plocu Mile Budaka. Nas ovdje zaboli za tim sta ti mislis "glede i u svezi".
Apropos Jugoslavija: moze biti da je propala, ali to je bila drzava na koju sam bio ponosan. Sve sto je doslo poslije hladno nabijem na-znate-vec.
P.S. Predsjednice, oprostite moj rijecnik, ali ne mogu ovih papaka ni primirisat.

Objavio/la salzburg prije 12 godina 1 mjesec #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.