Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Reprezentacija...

post objavio/la zeljkokomsic prije 12 godina 2 mjeseca na blogu Predsjednikov blog

Komentari na post

 

@haleru

Ja sam Hercegovac, o kakvoj ti zajedničkoj Bošnjačkoj naciji trabunjaš? Prije će se ostvariti ono - SRBIJA DO TOKIJA, znači nikad!
Ja ne mogu biti Bošnjak sve i da hoću jer sam HERCEGOVAC, i nemam ništa sa Bosnom kontaš?

Objavio/la goran1973 prije 12 godina 2 mjeseca #

Ja ponovo moram napomenuti,da se historija mora mnogo vise citati,kako bi saznali pravu historiju svih onih koji zive u BiH.Hrvatski i Srpski historicari su pisali laznu historiju(cast izuzetcima) i zato su mnogi zbunjeni,ne zeleci da prihvate pravu i istinitu historiju.

Moji jarani koji zivite u BiH:"Vi ste svi Bosnjaci(Bosnjani),"jeli tako pise prava historija.Ako zelite da to utvtdite,onda procitajte mnogo vise historije o BiH,pa ce te se uvjeriti.

Ja ne zelim nikoga da obmanjujem,nego pisem pravu istinu,o postanku nacije u BiH i njenog pravog naziva.

Posto smo svi u BiH jedna nacija "Bosnjaci(Bosnjani," onda svi moramo da podrzajemo nasu nogometnu reprezentaciju BiH.Svi protivnici nase nogometne reprezentacije BiH su protivnici "Republike Bosne i Hercegovine."

Naprijed nasi momci.

Objavio/la haler prije 12 godina 2 mjeseca #

http://bs.wikipedia.org/wiki/BiH

Objavio/la haler prije 12 godina 2 mjeseca #

Bosnjaci(Bosnjani)u BiH,nikada nisu gledali na nacionalnost,i zato je BiH jedina multietnicna drzava u Evropi.

Nama je vazan uspjeh(pobjeda),a uopste nije vazno, ko ce igrati u reprezentaciji BiH.Neka u reprezentaciji igraju,samo "katolici" ili samo,"pravoslavci,"ali neka nam donesu pobjedu,i svi ce mo biti zadovoljni.

Nacionalizam i mrznju prema drugom narodu,treba "izbaciti," i postizat ce mo mnogo bolje uspjehe u svemu,a ne samo u sportu.

Zaboravio si moj jarane da u reprezentaciji Hrvatske igra pola Bosnjaka iz BiH.Ti jarane ako vise volis hrvatsku reprezentaciju od reprezentacije BiH,onda idi i zivi u Hrvatskoj,jeli te niko nece zadrzavati.Moram te napomenuti:"Nikada Hrvtska ne bi bila uspjesna u bilo kojem sportu,da to nema Bosnjaka(Bosnjana),iz Republike Bosne i Hercegovine.

Moj jarane: Ti samo mozes biti, "Bosnjak(Bosnjanin),"a nikada veliki Hrvat,kao sto se prestavljas.

Naprijed nogometasi BiH.

Objavio/la haler prije 12 godina 2 mjeseca #

Vojvodo Zlatko Komsicu

Evo vas je BOSANSKI KONGRES opet uhvatio u lazi i razotkrio velikosrpsku prirodu vase politike, a to je da u ime i za racun Karadzicevih sljedbenika, zavadjate Bosnjake i Hrvate u BiH


LAGUMDŽIJIN ¨HRVAT¨ ŽELJKO KOMŠIC -- PROTIV MIP-a, ISTINE, I BOSNE I HERCEGOVINE

Autor, Sven Rustempašic

27. august, 2008. -- Cijeli mjesec august je obilježen skandalom kojega je neprekidno generirao Lagumdžijin ¨Hrvat¨ Željko Komšic -- skandalom baziranim na Komšicevim totalnim lažima i potpuno beskrupuloznom taktikom gnjavljenja i davljenja javnosti izjavama ¨da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni u Ministarstvu inozemnih poslova (MIP) BiH¨. Sve su to mediji prenosili, pa i u Hrvatskoj, te je Komšic svojim lažima uspio stvoriti dosta smutnje, pogotovo na relaciji dva naroda, Bošnjaka i Hrvata, što je doista kripto-velikosrbinu Komšicu, I BIO PRAVI CILJ.

Naime, MIP je u par navrata demantirao Komšica jasnim i kvalitetnim podatcima, iz prve ruke, ali to Komšiceve laži i harange NIJE zaustavilo. Evo tih podataka o zastupljenosti Hrvata na važnim pozicijama u diplomaciji, tj. u MIP BiH. Podsjetimo da kao standard sluzi popis stanovnistva iz 1991. godine, kada je u RBiH živjelo 17,3% Hrvata.

1. Ambasadora Hrvata 22,7%
2. Konzula i vice-konzula 33,3%
3. Generalnih konzula 33,3%
4. Ministara savjetnika 23,3%
itd.

Interesantno, niti jedna hrvatska stranka to nije tvrdila, nego Lagumdžijin (SDP) ¨Hrvat¨ Željko Komšic, pa je ocigledno da Komšic i Lagumdžija obavljaju cetnicki posao koji je u samim korjenima velikosrpske strategije, a to je ZAVADITI BOŠNJAKE I HRVATE.

Novinar koji prenosi ove podatke iz MIPa se cudi kako to da se Komšic toliko zalaže za Hrvate, a ustvari je kao ambasadora u Aman poslao Zlatka Dizdarevica, iako je poznato da je upravo amabasada u Amanu bila rezervirana za Hrvata. Ako taj novinar cita Online glasnik NK RBiH, pogotovo ovaj tekst, onda se više nece cuditi, jer ce mu biti jasno da Željko Komšic u Aman šalje udbaša Dizdarevica, jer je upravo to ono što imaju zajednicko i Lagumdžija i Dizdarevic, a ocigledno i njihov suigrac Željko Komšic.

U proslom broju Glasnika smo citirali Komsica koji se kao i politicari iz RS zalaze da se izvrsi novi etnicki popis stanovnistva kojim bi se u stvari legalizovalo etnicko ciscenje Hrvata iz RS. Osim toga, Komsic cak kritikuje one koji se zalazu da se i poslije novog popisa uzima popis iz 1991 kao osnovica za kadrovsku politiku. Kada se zna da je vecina Hrvata BiH zivjela u gusto naseljenoj Posavini i da su od strane cetnika protjerani odatle, moze se ocekivati da se na novom popisu prepolovi procenat Hrvata u BiH.

To znaci da Komsic, podrzavajuci politicare iz RS u vezi popisa, u stvari podrzava i prepolovljene brojeve hrvatskih funkcionera u buducim BiH institucijama. Kako moze jedan istinski Hrvat podrzavati nesto sto ce prepoloviti broj Hrvatskih mejsta na funkcijama u BiH i potpuno ih ukinuti u posavskim opstinama? Zar to nije u potpunoj kontradikciji sa Komsicevom nedavnom kuknajvom da su Hrvati zakinuti u MIP-u u odnosu na funkcionerske procente koje im garantuje popis iz 1991?

Objavio/la chavez prije 12 godina 1 mjesec #

samo gledam ove komentare i ibretim se

Objavio/la WhoKilledBambi prije 12 godina 1 mjesec #

http://www.zemljabosna.com/agresorski_historicari.html

Pa jarane moj:Dobro ovo procitaj, i u svoju glupu nacifasisticku glavu unesi "pravu historiju Bosne." Konacno shvati,da si ti i svi sadasnji katolici u BiH,a takodjer i svi sadasnji pravoslavci u BiH porijekolom bili Bosnjaci(Bosnjani),a da su nacionalisticke drzave "Hrvatska i Srbija," uz veliku pomoc njihovi crkvih,"primorali" Basnjake(Bosnjane) po nacionalnosti katolike i pravoslavce,da sebi daju ime Hrvat i Srbin u XIX stoljecu.Ovo ti je prava historija jarane,Ti si porijeklom Bosnjak(Bosnjanin) i ne mozes biti nista drugo.

Volio bi da mi odgovoris na ovo pitanje:"Kada su Hrvati preuzeli krscanstvo i postali katolici,i od koga su preuzeli krscanstvo i postali katolici.

Ti nazivas muslimane poturicama,a neznas ni sam nista o svom porijeklu,i nastajanju katolicanstva.Da bi nekoga napadao uvezi postojanja bilo koje religije,ti za to moras imati dobar argument za odbranu,jeli ce ti se postavljati mnoga pitanja,o postojanju tvoje religije i njenom nastajanju.Svi Bosnjaci(Bosnjani) su dosli u Bosnu u plemenima bez ijedne religija,ali su jedni prihvatali krscanstvo,a drugi Islam.Razlika u svemu ovome je sto je neko prije preuzimao tudju religiju,a neko kasnije.Svi Bosnjaci(Bosnjani)U Bosni su preuzemali tudje religije,pa i katolici i pravoslavci,a takodjer i bogumili koji su svi masovno presli u Islam u XV stoljecu.Moras da shvatis da katolici,pravoslavci,bogumili,nisu dosli s neba,nego su preuzimali tudje religije.

Ako ti muslimane nazivas poturicama i katolici su pougari poaustrijanci,pokeli,potacari, poturice,i porejklom jos od mnogo plemena koja su dolazila i iz Azije.

Moguce je da si ti ovdje neciji placenik,kako bi zavadio narod kako bi Hrvatska i s njom zajedno Srbija lahkse podjelili BiH.Vi ako zelite ponovni rat,vi ce te ga dobiti,ali u veliku korist BiH.

Pa Bosnjak(Bosnjanin),po nacionalnosti katolik:"Vasa nacionalisticka politika u BiH je davno procitana,i ne gubi djabe vrijeme,da je ponovo povratis i narod zavadas."

Svima dolazi kraj pa i takvim kao sto si ti.Moras da zapamtis,da ces biti pronadjen i za sve tvoje uvredljive rijeci prema muslimana,dobro ces odgovarati.

Naprijed momci"nogometne reprezentacije BiH."

Vjecno nam zivjela"Republika Bosna i Hercegovina."

Objavio/la haler prije 12 godina 1 mjesec #

A da se malo sada uozbiljimo a? Tko sad prvi nekomu replicira taj je magarac. :)

Objavio/la goran1973 prije 12 godina 1 mjesec #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.