Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

nasamo sa sobom

post objavio/la qalb prije 1 godinu 11 mjeseci na blogu Qalb

Komentari na post

 

jeste voljena, bez Njegove Milosti svaki je Dah i svaki korak tijesan a prazan.. pametnom insanu stane pamet na tren, kad to dvoje u jedno sastavi, od tuge zbog sljepila srca.

divno, bas kao i uvijek od tebe sto me zabljesne, smiraj upleten sa mudroscu.

volim puno.. <3

Objavio/la Ajni_ prije 1 godinu 11 mjeseci #

Sigurno da je Bozja milost sto prevagne na kraju,akao i dio te milosti,tokom samog zivota,Njegova uputa sto je neizmjerna blagodat jer ona nam odredjuje sve tokove zivota. Moram samo nesto dodati,iako znam da je to sto je napisano pripovijest,ali ja da sam se zatekla na mjestu covjeka koji je cekao roditelje da se probude i pojedu bih uradila nacin da zadovoljim i roditelje i djecu.ne bih pustila da gladan pati,narocito djeca (mati sam pa znam kako je kad je dijete gladno). Ne postuje se roditelj nista manje ako mu se ostavi u stranu koliko mu je potrebno. Druga bi stvar bila ja da cekam da jefem. Ne bi bio problem. Islam postavlja i predstavlja ravnotezu u zivotu. Ovo je moje licno misljenje. Mahsus selam i da ti se post ukabuli (a i svima nama:).amin!

Objavio/la Bogdasna prije 1 godinu 11 mjeseci #

O Ajni, ja znam da tebi sve sto je prozeto s ljubavi, milosti jako poznato,
Zato s radoscu ti samo smijesak ostavljam:)
<3

Objavio/la qalb prije 1 godinu 11 mjeseci #

We alejkumusselam bogdasna:)
Amin na tvoju lijepu dovu i hvala ti na komentaru. A u vezi tvog misljenja, nasla sam nesto adekvatnije i bolje nego sto bi ja to svojim rijecima, pa evo:


//Oporuka djetetu da bude pažljiv prema roditeljima ponavlja se cesto u Kur'anu i Sunnetu Allahovog Poslanika, s.a.v.s, dok je oporuka roditeljima prema djeci daleko neznatnija, iz prostog razloga, kako primjecuje Sejjid Kutb, jer je sama priroda ucinila da tako bude. Naime, sama priroda podstice da se štite mladi naraštaji da bi se osiguralo produženje života na Zemlji, kao što to Allah Uzvišeni želi. Roditelji žrtvuju sve od sebe za svoju djecu, i imetak, i zdravlje, i svoj život i to cine sve s radošcu i veseljem, dok dijete to brzo zaboravi, pa mu treba ponavljati njegove obaveze//

“Ko je od ljudi najzaslužniji da mu poklonim svoju pažnju? Majka, majka i ponovo majka!” odgovori Poslanik a.s.

Objavio/la qalb prije 1 godinu 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.