Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Lejla P.

post objavio/la kewser prije 5 godina 1 mjesec na blogu Hikaje- mudrosti

Komentari na post

 

More-bit ...mudrosti pozeljna...ociju mi mojih ;)
Nego...osluhnider ovo:

Internet je kao pozoriste sa glumom raznoraznih psiho-fizickih lica upotpunjeno sa posjetiocima onog sto gluma nudi.
Internet je pozorisna jasnoca istinskog insana kojeg NIKADA neces prepoznati dok ga svakodnevno susreces na ulici,kahvi,bogomolji,horu,predavanjima,dok grlis,dok te grli itd.
Sve sto je lazno internet dekodira i sve sto je misticno opsjenarstvo internet demistificira.
Kada klenes Internet sa zeljom da mu zavrnes "siju" znaj :...Tvoje nespokojstvo potjece od realnog zivota i ti bjezis od stvarnosti koja ima nepodnosljivost postojanja jer je nemoguce povjerovati da je tvoj -nas dragi-draga,uglednik po cemu cinis-cinimo svjeto-nazor ,uzrok tvog-naseg jada dok ga fakticki dodirujes pa tom linijom trazis mrtvog sagovornika -Internet,kojeg ces -optuziti da je lazan.
Cesto je to hotimice a najcesce ona kap koju zadrzati ne mozes dok se iz nas cijedi ili iz oblaka sipi.
Internet je veoma zahvalan za ispostaviti svoje "Ja" bez ikakovih reprekusija jer nosilac PSEUDONIMA nema autenticno ime i prezime u autenticnom vrenju psihe,bolu srca i modre duse ,odnosno,suprotnost ...pakosti psihe,mracnoj krletki srca i bezdusne duse.
Tako ces primjetiti,i ovdje na blogger,ba kao i nebrojeno drugih stranica,jednu te istu osobu ispod razlicitih nikova.
Tako ces primjetiti i sebe da si u pozoristu kojim se odlazi od sebe iz jednostavnosti...strah od prepoznavanja

Ima toga jos ,recimo jedan podugacak esej,na temu koju si "capila"
I Lejla,rahmetli Lejla iz Beca) je izuzetno aktivna bila i sa hiljadu lica je pronosila glumu da bi je Smrt,Smrt koja ostavlja bez daha nas SVE, na kraju ubijedila da je samo sa jednim licem na kojeg mozes nabaciti silikone ali...licem se ne mozemo sluziti da po njemu svatko vrsi nuzdu ili da mi od lica nacinimo "supak" za anomalije

Objavio/la Postojanost prije 5 godina 1 mjesec #

Evo ti jednog primjera ,u citatu,gdje se psiholosko vrenje pseudonima na internetu jasno prepoznaje kao svakodnevnica realnog zivota koja plavi dok plavljeni grca pokusavajuci da spas iznadje

""
"Nevjernik se oduševljava i ushićuje stvorenim, a vjernik se divi Stvoritelju! Mašallah i El-hamdulillah!"<<

Ulogovao sam isto iz razloga sto se tvoj blog nastoji ,i uspijeva,prikazati da je moralnih nacela i moralnih vjerovanja bez cega ziv covjek ne moze a da nesretan ne bude.

Dakle,psiha citiranog je ono sto stalno naglasavam:Psiha se utjece do Boga i nastoji ga oponasati na zemlji,Bog-ovski zemljom i covjekom vladati, tako sto ce biti Allahov opunomocenik da sudi kao : Ti si vjernik...Ti si nevjernik.
U biti...to je pobuna protivu samog Stvoritelja.Mogu objasniti.
Dalje,citirana misao-nemisao upravo prati biblijske "mudrolije" da je covjek istjeran iz Dzenneta a zemlju prikazuje kao Pakao cemu treba DOHAKATI kako bi biblijsko "mudrovanje"otjelovio na taj nacin sto ce destrukcijom bivanja svog obitavalista u koje je protjeran mrziti mrzeci samog sebe zbog prastarog grijeha.Takovim cinom se utjece Gospodaru i nudi svoje kao da je Njegovo.
Takovom psihom je otudjen od zemaljske ljepote i dok je spominje on o njoj zna onoliko koliko je dobro ubjedljivo u svoje postojanje a NIKAKO zato sto on postuje i zna kod dobra.
Takovom psihom ce i odgoj djece ciniti da djeca ne UZIVAJU u Allahovom stvaranju vec u PROGONJENJU grijesnika ciji grijeh oni uspostavljaju svojim sudackim MALJEM.

Objavio/la Postojanost prije 5 godina 1 mjesec #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.