Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Bajram Serif Mubarek Olsun

post objavio/la ponor prije 13 godina 9 mjeseci na blogu Vikicev Specijalac o Ponorima Rata

Komentari na post

 

Odgovor je tocan!!!!
...a zarucnica?

Objavio/la Mudoslav prije 13 godina 9 mjeseci #

evo sam se napeo ali nista,stari se,zadovoljimo se sa pola tocnog odgovora,mozda netko drugi zna!!


kuca mujo na vrata starom jaranu poslije par godina a ovaj od tamo zavika;Tko je??zbuni se mujo novim rijecnokom pa odgovori;Tmujoooo

Objavio/la 771 prije 13 godina 9 mjeseci #

MI GA VAMA PUSILI? HAHAHAHA
AJDE TURSKO GOVNO PRESTANI SA VICEVIMA!
PRICALI STE VI VICEVE I PRIJE SREBRENICE, A STA SE DESILO POSLE??
A STO SE TICE VELIKE SRBIJE BICE JE GARANTIM VAM!!

Objavio/la Gost_011 prije 13 godina 9 mjeseci #

MA SAMO DA SE POSEREM OVOM GOSTU 011 U USTA DA NEMOZE VISE PRICATI GLUPOSTI

Objavio/la samo ga pridrzite prije 13 godina 9 mjeseci #

Gost_2594:

Nazivati nekoga poricateljem zlocina je posljednji znak nemoci da se protivnikove argumente porazi nekrivotvorenim faktima: ja sam dokazao, pozivajuci se na samu Veneciju i jezino etnicko prisustvo na zapadnom Balkanu, da je od Srednjeg Vijeka stanovnistvo Istre, pogotovu gradjansko, bilo talijanskog porijekla dok komunisticki agitatori nisu odlucili da se rijese etnicki nepozeljnih. Ponavljam: prije Musolinija i 20. stoljeca, znalo se ko je izgradio istarske gradove, a takodjer se i znalo da se Bosanci nikada nikada nisu nazivali Hrvatima sve do pojave moderne koncepcije "nacije". Ja sam uspio razluciti razlog vaseg posezanja za komunizmom iza kojeg krijete [nevjesto] pokusaj da od ne-hrvatskih kultura, ukljucujuci i nasu bosansku, napravite hrvatsku "uljudbu" - metodom Ante Pavelica koji je Bosance nazivao "Hrvatima" i njihov bosanski jezik "hrvatskim", zar ne?

Razlika izmedju vase interpretacije komunizma i ustastva je samo u simbolima, ali ne i u planovima nacional-stratega [bilo pod sahovnicom ili petokrakom - Tudjman je bio komunist i ateist dok je trajao SSSR, a onda se nacionlano "osvijestio" u anti-komunistu i poboznog katolika]. Moderna Hrvatska je, kao i svaka slavenska balkanska drzava, rekonstrukcija davno iscezlih drzava po sablonu racionalizma iz cijih je premisa i nastala gore spomenuta koncepcija "nacije" kao bezlicne mase. Ono sto Bosni daje element autenticnosti je stupanj autonomije pod Osmanskim Carstvom kojeg Hrvatska nikada nije imala pod Madzarima i Njemcima: sama cinjenica da se na Porti govorilo izmedju ostalih i *bosanskim* jezikom govori za sebe.

Objavio/la Machiavelli_B prije 13 godina 9 mjeseci #

Novo nagradno pitanje:

Kako se zove Indijanac - vjerni pratilac Teksa Vilera?

Objavio/la Mudoslav prije 13 godina 9 mjeseci #

Gost_2594:

Razlika izmedju vas i mene je u tome sto sam ja voljan javno reci da je danasnja BiH samo blijeda sjena nekadasnje Bosanske drzave, i da smo kao narod prvo sami sebe porazili time sto smo uklonili ljude kao Gradascevic na cije mjesto su dosli Tode Kurtovici. Bosanski narod je nastao fuzijom razlicitih plemena bjele rase: od Kelta i ilira do Gota i Alana - svi oni su ostavili svoje tragove u nama, a etnogeneza nije linearni proces kakvim ga zamisljaju autori nacionalnih monomanija.

771:

Hvala na podrsci. Kao sto vidis, ja stanem u odbranu ljudi koji su bili kulturni stratum od pamtivjeka, a onda me nazovu simpatizerom zlocinaca.

Objavio/la Machiavelli_B prije 13 godina 9 mjeseci #

MUDOSLAVE,

navajo indijanac TIGAR JACK.sjecam li se dobro??

Objavio/la 771 prije 13 godina 9 mjeseci #

Very good, 771.

Moracu da postavljam teza pitanja.

Objavio/la Mudoslav prije 13 godina 9 mjeseci #

Kako se zove papagaj iz cuvene cvjecare u Alan-u Ford-u?

Objavio/la Mudoslav prije 13 godina 9 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: