Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Flashback zima '92/93

post objavio/la ponor prije 13 godina 4 mjeseca na blogu Vikicev Specijalac o Ponorima Rata

Komentari na post

 

Ovog puta sam ja prvi.Pozdrav!

Objavio/la Istina prije 13 godina 4 mjeseca #

Moj otac je imao kucu u Azicima. Kod kozare. Na kraju rata, odem ja nekako sa starom do tamo. Zao mi je sto nisam kameru nosio sa sobom (a da sam je imao vjerovatno bih je i ponio), da to malo bolje snimim ili uslikam za pokoljenja, jer je sad taj kraj u nekoj svojoj renesasni nista nije kao prije.

U tu kucu je vodio pjescani drum sa asfaltnog puta tako da dok smo koracali tuda samo sam gledao kuda hodam jer niko nije mogao garantovati da nema stogod zaostalo od rata, mina, troblon da nije eksplodira i slicno. Nasao sam na desetine drvenih sanduka municije JNA, nekakve deke, govana kao da su samo jeli i srali se - i to - unutra kuce na dva sprata. Kuca je bila u takvom stanju da je bolje bilo da su je srusili do temelja. Morali smo dodavati podporne zidove jer su oni stari bili osteceni do te mjere da se nije znalo da li se kuca moze odrzati na njima. Prvu stvar sto smo uradili je nasli nekog covjeka koji je rekao da poznaje dobro linije i taj kraj (kao da je to neka utjeha bila - ali eto - nadali smo se da nece covjek naletiti na minu i ostati bez glave il' komada tijela) i koji se je ponudio da ocisti malo - oko kuce te je zapalio sikaru od trave ne kosene 4 godine + sta god da je u toj travi bilo, pa se onda sakrio, u tu rusevinu od maltera, betona i cigle sto se zvala kucom. To je bio najefikasniji nacin da se eventualno aktivira sta god da je bilo zaostalo. Kaze da je nastala pucnjava ko u kaubojskim filmovima. Uglavnom, zao mi je tog kraja jer su ti Azici bili pitom predio, nekako usporena atmosfera, ni selo ni grad, i selo i grad.

Nego moze li mi neko napisati stogod o akciji na Doglode - i onoj kasarni JNA koja je tamo. Kako je to sve proslo i kako se odvijalo. Nisam o tome mnogo informacija mogao naci.

Objavio/la Nesferatu-071 prije 13 godina 4 mjeseca #

na doglodima su jukini vukovi bili spektakularno zavaljeni, mjesec dana poslije na SRNI su se vrtjeli snimci petorice njihovih poginulih momaka i zarobljenog dzipa sa onim OS BiH tablicama. i naravno, neizbjezni humor u stilu riste djoge, sa krmecom glavom na haubi tog dzipa.

specijalac, jel pod logistickom bazom podrazumijevas tadasnji distribucioni centar (cuveni DC) u halilovicima ili zeljeznicki hangar?

Objavio/la jedan od mnogih, 101. mtbr. prije 13 godina 4 mjeseca #

Noz, zica, Srebrenica.
Klali smo vas i pre, klachemo vas opet.Silovali smo vam decu i pre, silovachemo vam decu opet. Niste bre nama Srbima ni do jaja.

Objavio/la profGale prije 13 godina 4 mjeseca #

Gale smijesan si ba.

Objavio/la pinky071 prije 13 godina 4 mjeseca #

gale - pozdrav najnovijoj ti domovini, srbiji i fruskoj gori, a o tvom debilnom komentaru nezelim bas previse da trunim.
specijalac - odlican as usual

Objavio/la zgembo prije 13 godina 4 mjeseca #

E ovaj gore sto se podpispuje sa mojim nikom nisam ja.
Ja takve stvari ne govorim sto se iz prilozhenog od ranije da videti. Ovo gore je ili provokator iz vashih redova ili neki srbenda seljak.

Objavio/la profGale prije 13 godina 4 mjeseca #

specijalac bash ti je fora. ovoga majmuna nisi izbrisao (a mislim da si ti taj koji je napisao sranje) a mene redovno brishesh posle par minuta. provaljen si ba. to je znachi specijalni rat kojem te uchio vikich?

Objavio/la profGale prije 13 godina 4 mjeseca #

U ovom slucaju podrzavam Galeta,nesto tu smrdi,a ti Gale u vezi specijalnog rata mislim da grijesis tu je posrijedi nesto drugo.

Objavio/la Istina prije 13 godina 4 mjeseca #

Treba im obadvojici brisati

Objavio/la rainbowsix prije 13 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: