Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Mirno! Na mestu voljno... ali ne bas previse voljno...

post objavio/la lys1 prije 9 godina 6 mjeseci na blogu Good morning Vietnam

Komentari na post

 

Zaista me fascinira ta pojava da pojedinac ili grupica ljudi amnestira ili ublaži posljedice zločina večine pripadnika svog naroda.
Jedan Divjak nasuprot četničkim bandama i vojnicima RS ili ta grupica mladih francuza nasuprot francuskim pripadnicima UNPROFORa na aerodromu pored kojih ni muha nije mogla proletjeti u Sarajevo, a da je oni nisu pregledali. I koliko su se samo puta priklonuli srpskoj strani kao tradicionalnim prijateljima. I sjetimo se kako četnici ubiše Hakiju Turajlića u njihovom transporteru, i Moriona koji izdade Srebrenicu itd...

Objavio/la Gost_8561 bez bloga prije 9 godina 6 mjeseci #

@gosti 8561... mene fascinira ta pojava da se pojedinac identifikuje sa nekakvom "svojom" nacionalnom grupom i ne vidi dalje od toga. Kakve veze J. Divjak ima sa cetnickim bandama osim veze - "pucamo jedni u druge". Kakve veze ima grupa francuza sa Morionom? Da nisu, mozda, ti francuzi zajedno sa Morionom odlucivali o sudbini Srebrenice?
Lys1 je opisala svoj dozivljaj sa nekim ljudima, tj. svoj susret sa Covjekom!

Objavio/la Gost _ prije 9 godina 6 mjeseci #

Nisam shavtila, ili necu da shvatim komentar gosta bez bloga... ali cu se ubuduce drzati pisanja o Vijetnamu i okolnim mjesnim zajednicama. Mislim da je to dovoljno neutralno, oni bar nisu nista nikom skrivili na Balkanu u zadnjih 100 godina, dapace ne znaju ni gdje smo na mapi, a imaju dovoljno svojih problema.

Objavio/la lys1 prije 9 godina 6 mjeseci #

ma ne sekiraj se jer uvijek ima "gostiju" koji imaju neku zamjerku i ostro reaguju pod okriljem magicnog imena Gost, umjesto da se upisu pod imenom i prezimenom, a sjecanja i ucinjeno je divno....

Objavio/la Magnolija off line prije 9 godina 6 mjeseci #

najezih se!

Objavio/la suicidedoll prije 9 godina 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: