Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Blogger.ba: BiH - MONTESSORI GERILA?

post objavio/la dzambeg prije 11 godina 4 mjeseca na blogu Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Komentari na post

 

nemam volje prebirati doticni blog, montesori (ne znam kako se ispravno pise, nije ni bitno), nije uopste losa metoda. bazira se na radu sa mjesovitim starosnim grupama djece, te na maksimiziranju njihovog izbora i na malo "osobnijoj" pedagogiji u pravcu individue obrazovno/odgojnog kadra.
Nazalost, koliko ja znam u bih su do dana danasnjeg dvije vaspitacice zavrsile jednogodnisnju naobrazbu, a za starije uzraste broj je nula...
nije ni slucajno za potcijeniti, ali mislim da nemamo kadar podoban za ovu vrstu predskolskog obrazovanja (mada su moja djeca davno prerasla isto), imala sam srecu da dvije godine "ulovim" vaspitacicu koja je ovo zavrsila, veoma veoma uspjesno, te bih toplo preporucila svima koji imaju malu djecu da se zaista informisu, metode su odlicne, ali treba naci odgajatelja koji je i obrazovan, da ne bi bilo - kud koji mili moji
(sorry, ja sam bas raspalila, a na pravopis nisam pazila...)

Objavio/la TetkaSlovka prije 11 godina 4 mjeseca #

pa eto, mislim da će ti bimbo biti zahvalna, a moguće je da će nam i predstaviti koju odgajateljicu/odgajatelja na svom blogu...
ma, samo nek je pozitiva... ali sa ćagama

Objavio/la dzambeg prije 11 godina 4 mjeseca #

Pozdrav. Moj PM je bilo najjednostavnije pitanje novinaru (ako sam dobro shvatila ti si novinar) da li zna stogod vise o pomenutom metodu. Nista vise. Ne zivim u Bosni, ali me stogodisnja (vec!) metodologija jako zanima. Slucajno sam nasla oglas da se otvara prva skola u BiH. Ne promoviram je, trazim informacije.
Moj blog je jedna najobicnija osobna skripta i smatram da nije losa ideja otvoriti vrata novome, ako nistra, ono informativno.
Hvala Dzambeg,
Artsinop, oli ti Bimbi (mnozina:).


@TetkaSlovka: Upravo, nemamo kadra, ali sam roveci po netu nasla neke informacije da su ucitelji (jer se radi o uzrastu od 6 do 12 godina) dvojezicne skole i iz USA i Argentine (djevojka koja je radila MM metodologiju u Irskoj i GB). Mislim da su poceli raditi formacije nasim uciteljima pocetkom maja ove godine. Dalje, iz pouzadnih (kako samo zvuci stereotipno)izvora znam da ovu metodologiju imaju namjeru siriti i u Istocnoj Evropi. Nije nikakva konformisticna prijetnja Zapada. Drago mi je da je neko, osim Jovana Divjaka, pokucao i na vrata infancije, a time i edukacije.

Objavio/la Bimbi prije 11 godina 4 mjeseca #

:))))
lol
zglave nisam novinar! :))
to mi nije profesija, ali jesam u žurnalističkoj struci. i naravno da mi je smiješno jer novinari PR često doživljavaju kao one koji njih iskorištavaju i da su za to još i preplaćeni.
al' dobro - u svakom slučaju Ponistru prati dobar glas. da li je riječ o istoj blogerki - ne znam, ali to i nije toliko bitno.
u svakom slučaju puno sreće u radu ti želim!
:)))

Objavio/la dzambeg prije 11 godina 4 mjeseca #

Podrška Montessori vrtićima! :)))

Objavio/la eagletz prije 11 godina 4 mjeseca #

Pa pitao bih "novinara", ili kolegu blogeraša, koji je "u žurnalističkoj struci", da li je dobio PP "slijedećeg" ili "sljedećeg" sadržaja? =)~

Ma zašto bi onaj post na http://mariamontessori.blogger.ba/ bio provokacija? Iako je veselih boja, nije ni tinejdžerski blog :) nego tek par riječi o nečem novom u BiH. Ni meni nije do kraja jasno, da li to "stranci" imaju namjeru otvoriti montessori školu i vrtić za svoju "stranjsku" djecu, ili za sve male Bosance i Hercegovce? Valjda će do septembra objaviti neku oficijelnu web-stranicu za taj "sarajevski montessori", bio bi red. Pozdrav.

Objavio/la green prije 11 godina 4 mjeseca #

green@ -
nisam dobio PP slijedećeg sadržaja:

"Ma zašto bi onaj post na http://mariamontessori.blogger.ba/ bio provokacija? Iako je veselih boja, nije ni tinejdžerski blog :) nego tek par riječi o nečem novom u BiH. Ni meni nije do kraja jasno, da li to "stranci" imaju namjeru otvoriti montessori školu i vrtić za svoju "stranjsku" djecu, ili za sve male Bosance i Hercegovce? Valjda će do septembra objaviti neku oficijelnu web-stranicu za taj "sarajevski montessori", bio bi red. Pozdrav."

odgovor na JP (javnu poruku):
Nisam rekao da je post provokacija, nego PP.
a.) velika slova se u net izražavanju računaju kao izderavanje ili stavljanje navodnika. iz takvog načina izražavanja se može zaključiti samo jedno, a to je da cilj nije da se sazna nego da se isprovocira
b.) u jednom od prvih postova (na najstarijoj stranici) spominje u jednoj rečenici da i BiH od septembra otvara vrata ovoj metodi čime se indicira da nešto zna o tome.
c.) "iako veselih boja nije tinejdžerski" - niko nije rekao da je tinejdžerski nego da način komunikacije ("izderavanje" i/ili cinizam) dolikuje tinejdžerki.
d.) iako mi je poslije u PP objasnila o čemu je riječ, nalazim poprilično nespretnim nazivanje nekog ko piše o PR-u novinarom. Toliko blogova ima koji su potpisani sa "blog novinara a.a." (čak ima i na naslovnoj blogger.ba, mislim da ima nekoliko izvrsnih novinara) i svakako pored toga što mi ide na živce da PR poistovjećuju sa marketingom, isto važi i za novinare.

To što bimbi nije smatrala za shodnim da objasni situaciju u PP u dvije rečenice, to je do nje. Razumijem da je ona tvoj i eagltz prijatelj (odjednom su svi tu sa zaštitiničkim odnosom), ali imam pravo da očekujem jedan fer i pismen odnos.

Objavio/la dzambeg prije 11 godina 4 mjeseca #

Ona je i mojA prijateljICA, beze Dzam - beze. Imas zbog toga jos jedno pocasno spominjanje. Fair i pismeno.

Objavio/la Dewd prije 11 godina 4 mjeseca #

Ponistra-Artinsop je skroz OK.
Ne znam zašto je mijenjala nickname i blog...
@dewd - šta da ti kažem, to je tvoj nivo... ne bih da se spuštam u "sport" u kojem si ti bolji.

Objavio/la dzambeg prije 11 godina 4 mjeseca #

Ovo je ujedno i opomena svim drugima da te nikad nista ne pitaju na PP!
Nije ti fer!

Objavio/la SamohranaDjeva prije 11 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: