Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Koristi od muzike? HM, KO JE NARUČIO?

post objavio/la dzambeg prije 11 godina 4 mjeseca na blogu Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Komentari na post

 

a koliko je pouzdana studija i objektivan istraživač? ;)

Objavio/la snjeshka prije 11 godina 4 mjeseca #

Pouzdana je, Snjeshka, garant! I nije nova... Uostalom, sumnjam da bi Džambeg nešto nepouzdano objavio...

Džambeg... Hahaha.. Dobra ti opaska da su vijest prenijeli hrvatski mediji! :))) Vala, nik'o k'o oni ne voli namaknut da je nešto hrvatsko dobro, a nije. :)

Objavio/la eagletz prije 11 godina 4 mjeseca #

snjeshka@ - da, upravo je u tome poenta. nijedan proizvođač mobitela neće platiti (objektivno) istraživanje o štetnosti korištenja mobitela, nego za objektivnu korist od muzike, u ovom slučaju bi mogli reći od koristi muzike općenito i upakovati to fino u priču o zdravstvenoj potrebi muzičkog mobitela (sony erricsson W serija)
Koliko znam vidjeli smo rezultate negativnog djelovanja (višegodišnje istraživanje) prije nekih mjesec dana. Naravno, ta je priča pravlnim agenda settingom stavljena negdje u "mali lijevi ćošak s desne strane novine", da se ne bi telekomi kao veliki oglašivači (ne daj Bože) uvrijedili!
Mislim da će svima biti jasno o čemu se radi ako pogledaju film "Thank you for smoking" (Hvala što pušite) - u zadnjoj sceni dolaze prestravljeni proizovđači mobitela :))
eagltz@ - TNX! Da, vijest je sa monitor.hr i ne piše nigdje da je "sponzorirana vijest" jer se pozivaju na - naučne rezučtate. Oslanjanje na "neutralno mišljenje" tj. izviještaje naučnih istraživanja je stara PR taktika kojom se duhanska indistrija držala cc 30 godina u USA

Objavio/la dzambeg prije 11 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: