Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Tvoj grad, moj naziv: MODERNI VAKIFI/ZAVJEŠTATELJI

post objavio/la dzambeg prije 12 godina 4 mjeseca na blogu Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Komentari na post

 

Fenomenalan post i naravno tesko pitanje... Mislim da bi mnogi ipak pristali na mjenjanje imena. Ipak zivimo u takvom vremenu gdje je ekonomija vise nego ikad politika, i gdje sve kosta. Pitanje je koliko smo voljni platiti za usluge pravljenja nekih ustanova...

Objavio/la vaffanculo prije 12 godina 4 mjeseca #

v@ - Hvala! Ja bih pristao na opciju "Privremeno" jer bi se time ipak moglo pokazati lice te firme bar na jedan period. Mislim, kad se samo sjetim mijenjanja naziva ulica, mostova - bolje pristati i onda vidjeti zapravo kakva je firma.
Drugi razlog za "privemeno" je što imam nepovjerenje prema ovom načinu... Mada, kada je riječ o tako velikim projektima kao što je stadion, zašto da ne?

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 4 mjeseca #

Zavisi o kakvoj kompaniji ili pojedincu je rijec

Objavio/la Gost_2086 prije 12 godina 4 mjeseca #

zapravo nije Sarajevo nastalo na vakufu, nego je istorija napisana tako da izgleda da jeste. Obzirom da su na podrucju danasnjeg teritorije grada Sarajeva jos u rimsko doba bile naseobine.

Jednako tako prvi trag da je neko nesto sponzorirao, zavjestao ide unazad do 1300 i neke godine, malo se umorno, pa se bas trenutno ne mogu sjetiti iste godine, a znadoh i ime covjeka koji je to uradio i to je jos 300 godina prije prvi trag o nekoj vrsti zaduzbine.

Objavio/la DNF prije 12 godina 4 mjeseca #

@Gost_2086 - Tačno! A zavisi i od lobiranja, kuhanja javnosti i koječega - zar ne?
@dnf - prepustio bih taj dio historičarima, zato što je pitanje nastanka i razvoja grada potpuno drugačije od pitanja "naseobina". ako ćemo tako, onda je Tuzla najstarija bar na Balkanu (zbog soli), a što se tiče zadužbina, dobro bi bilo da podijeliš sa nama taj podatak. :-) al' nejse, nema veze - nećemo historisati sad. tnx anyway :-)

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 4 mjeseca #

hmm, valjda ne bih. ne znam, glupo bi bilo da sad neko moje kovace preimenuje u... hmm ktk visoko :D

Objavio/la yamore prije 12 godina 4 mjeseca #

moj coment samo radi slike sad vu nesto i procitati..

Objavio/la dawoodex prije 12 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: