Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Meinstream mediji ponovo o BH blogu: DOBRO JUTRO, JAZZERI!

post objavio/la dzambeg prije 11 godina 10 mjeseci na blogu Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Komentari na post

 

Nije blogger.hr nego bloger.hr - znaci jedno slovo G.

osim toga, mislim da ambasador nije platio reklamu, siguran sam 90%, to je sasvim logican potez administratora jer on reklamira blogger. kao sto na index.hr-u podrzavaju Lanu Jurcevic i slicno.

Pozdrav

Objavio/la jasminkoh prije 11 godina 10 mjeseci #

@jasminko
Meni nije nikako logično da ambasador ne plati reklamu.
Nije estradna ličnost koja će privući pozornost - naprotiv samo jedan diplomata koji se javlja sa blogom nakon pojavljivanja bloga Iranskog predsjednika Ahmedinežada, što stvar čini još sumnjivijom, bar meni. Više mi izgleda kao depeša iz Londona. Porediti ambasadora sa Lanom Jurčević i index.hr - malo mi je to nesuvislo, a evo zašto:
- ona jeste estradna ličnost, ali jedna od njih 5-6 (ima još Jacqus Houdek, sestre Husar, grupa Connect). Svako ima svoj dan kada objavljuje post tako da se blogovi reklamiraju kao sadržaj koji nudi index.hr upravo taj dan, a sami blogovi-estradnjaka su "differentia specifica" tog portala.
- ne smijemo zanemariti ni činjenicu da kada je interesantan sadržaj kao "Bore oko očiju" vlasnici portala nude pare za prelazak i nastavak pisanja. Ne znam zašto neko kao ambasador Britanije ne bi plaćao reklamu? Jel' to nama interesantna Britanija? Zbog čega? Zbog viza? Pa kad plaćaju Željki Pervanu i Večernjoj školi da poučavaju Evropskoj uniji, s ciljem reduciranja eurofobije (koja se onomad pojavila u Hrvatskoj, ako si pratio bio je članak o istraživanju), zašto onda ne bi i sarajevo-x.com? Ako nisu - a sumnjam da nisu - onda su stvarno slabi pregovarači! Zašto onda ne ponude sa sarajevo-x.com-a istu mogućnost npr. ambasadi Irana? Onda bi imali neku kompletnu sliku, ovako je sve na silu
- ne znam čemu služi opcija "Pošalji post uredništvu". Ako neko može da me prosvijetli bio bih zahvalan. Ovako posao koji bi oni trebali raditi radi soe2.blogger.ba .
@umorni - Neka nama naših blogova, al' i ja se nešto bojim da će se ovo samourušiti. Kupusara je prava riječ. A o nepostojanju tagova da ne ponavljam. Kupus...
:))

Objavio/la dzambeg prije 11 godina 10 mjeseci #

Ono sto nedostaje na blogger.ba jeste izbor najzanimljivijih postova na naslovnici blogera, to imaju svi hrvatski blog alati. Ali to je stvar infrastrukture, blogger.ba kao sto vidite nije prekriven reklamam i kao takav ne moze da finansira sam sebe i svog novinara-urednika. Sto se tice samog ambasadora, mislim da on definitivno promovira bloger. Uzmi u obzir cinjenicu da su mnogi tv i pisani mediji objavili o njegovom blogu vijest, sto je automatski reklamiranje blogger.ba kao servisa na kojem je blog otvoren. On nije estradna, ali jeste javna licnost. To ide na fazon "ako ambasador pise blog, pisite i vi". Nadam se da razumijes sta govorim.

Inace mislim da je s tehnoloske strane gledano ovaj blogger koji mi koristimo odlican i nemam nikakve zamjerke. Mozda bi nekim parametrima trebalo bolje rijesiti faktore koji uticu na pojedine liste na naslovnici, ali mislim da je odlican za korisnike.

Objavio/la jasminkoh prije 11 godina 10 mjeseci #

Naravno da razumijem šta govoriš, ali i dalje sam stava da mi je sve to malo nazor. I dalje smatram da prava vijest nije da samo ambasador UK ima blog na bloggeru, nego da to još neka amabsada (npr. oponenta, jedino mi naumpada Iran) isto ima. Onda je već riječ o komunikaciji. Još je bolja vijest da se pojavi neki političar, ali avaj! Zato se svi žale što mladi ne izlaze na izbore, a sami ne koriste osnovni komunikacijski alat.
No, što se tiče ambasadora mislim da je to ljigava propaganda. A značaj Ambasadorovog bloga bi više mogao shvatiti kao iskompleksiranošću BH javnosti. Eto, oni su pametniji i imaju mi reći kako ću ući u EU. Dobro je, jarane, ovdje svi čekaju da EU rješi stvar, ali oni samo sliježu ramenima. I šta mi onda ima Ambasador pričati kad onaj komad budaletine iz RS priča kako je mjerilo ljepote (Između ostalog) koliko ima (tj. nema) džamija na vidiku!

Što se tiče tehnološke strane - kao "blogger ba nije prekriven reklamama".
Probaj staviti "add blok" na market.ba ili staviti "add sense" u svoj blog pa ćeš vidjeti kako će ti blog "uvehnuti". Što se mene tiče, bolje bi bilo da ima reklama, ali da je sadržaj uređen kako treba. Ovako je samo sivilo

Objavio/la dzambeg prije 11 godina 10 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: