Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Završena PRIBA: VIŠE NEGO ODLIČNA!

post objavio/la dzambeg prije 12 godina 8 mjeseci na blogu Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Komentari na post

 

ClixSense- najbolji način da zaradite novac na internetu. Registrirajte se i provjerite! http://www.clixsense.com/?2302270

Objavio/la zarada88 prije 12 godina 8 mjeseci #

wolje (::..*
www.sweetme.blogger.ba

Objavio/la onlyblinkinpink prije 12 godina 8 mjeseci #

super

Objavio/la DNF prije 12 godina 8 mjeseci #

Je li bilo onih nekih udarnih i zvucnih, a ujedno korisnih, prakticnih i zivotno primjenjivih recenica, citata, izjava...?:)

Objavio/la Gost_1209 prije 12 godina 8 mjeseci #

Svakako - a šta će ti neko trunit nekih 20 minuta a da se ne uhvati ijedne poente koja će iučemu biti korisna, citirati nekoga da ne bi ispalo da svijet počinje od njih. No, prije svega bilo je korisno jer je bila dobra komunikacija između predavača i publike koja je znala i postavljati pitanja tokom izlaganja tako da su ta predavanja bila jasna i nepatvorena - većina je bježala od izlaganja tipa ex-cathedra a i publika je željela maksimalno iskoristiti "materijal", ako tako možemo nazvati predavanja pošto su zapravo intelektualne usluge!
:)

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 8 mjeseci #

meni nije bilo zanimljivo na konferenciji, moram reci da je sama organizacija bila losa, dosta predavanja uopste nije bilo, losa satnica, probijanje termina, nema materijala sa predavanja, nismo cak ni dobili blokove njihove ili rokovnike na kojim bi biljezili, sve u svemu po meni ocjena 2

Objavio/la Gost_3081 prije 12 godina 8 mjeseci #

Što se tiče blokova - koliko se sjećam dobili smo neke, zar ne?
Što se tiče predavanja - čija nisu bila? Besimovo je bilo dan poslije (čovjek se izvinuo, imao problem sa autom) i bilo je odlično.
Koliko se sjećam imali smo nenajavljeno, ali definitivno najbolje predavanje od Stephena Mongelluzzoa. Jedino nije bilo od Azre Pleše.
Naravno, biće vremena za analizu - ja sam bio na 90% predavanja, a što se tiče materijala, dio će biti prezentovan ovdje. Naravno, ja bih volio da je bilo pisanog materijala, ali lično nisam bio uključen u pripremanje. Zadovoljan sam ovim, uhvatio sam bilješke!

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 8 mjeseci #

blokovi su bili prvi dan i to ko je uspio da uzme, valjda je to trebalo da nas ceka na stolicama ili na ulazu kad smo se registrovali. Nije bilo predavanje Sanele Tunovic (bar se ja toga ne sjecam),iz Korporativne komunikacije je bila samo djevojka iz DNC Spinnaker (iako ih je najavljeno dosta vise) i cije je obracanje bilo katastrofalno (mislim da je neko trebao prvo poduciti kako se predaje i obraca ljudima), nije bila Radmila Janicic, Azra Plese,nisam sigurna ni da je Amra Odobasic odrzala predavanje Vaznost internih komunikacija. Stvarno nisam zadovoljna organizacijom. Probijanje tajminga je bilo takodjer los primjer, losa organizacija vremena, podjela certifikata katastrofa ...

Objavio/la Gost_3081 prije 12 godina 8 mjeseci #

blokovi: bilo ih je na stolu gore iza, samo je trebalo pitati. ako nisu čekali prvog časa, bilo je učtivo što su nam dijeljeni pred (mislim drugo) predavanje.

Sanela Tunović: zar nije njeno predavanje bilo prvo oko 12:50 "Uloga praćenja i analize medija u odnosima sa javnostima" i o njenoj firmi koja radi media-monitoring?

Korporativne komunikacije: tačno je da nije bilo. O afekt-dami iz DNC Spinnaker kojoj nisu mjerodavna ili nije upoznata sa istraživanjima Gfk (http://www.sarajevo-x.com/clanak/071130130) ne bih trošio riječi.
Predavanja Radmile Janičić nije bilo, ali ni pomenute gospođe.
Doista nisu bila Amrina kao ni od Azre Pleše (bila je prisutna i očekivao sam to), ali pretpostavljam da njeno i Amrino nije održano zbog probijanja termina.

Ipak, ako se uzme u obzir da su održana predavanja bila doista dobra, te da se zna zašto je došlo do probijanja termina (prvi dan zbog Besima, drugi dan zbog veselice do 03:00) i ako tome preidodamo činjenicu da je vrlo teško prekidati predavače zbog "probijanja termina" posebno kada je prisutna pažnja publike koja također postavlja pitanja i time probija termine - sve je jasno!

Više volim što su probijani termini, a da smo imali dobro predavanja i pitanja publike nego da je sve bilo po rasporedu, a manjeg kvaliteta i da niko ništa ne pita.
Panela nije bilo, ali da budemo iskreni - nikome nije bilo do panela u 19:30.

Ako uzmemo u obzir da ovakvih konferencija (posebno u BiH) nemamo svaka 3 mjeseca, mislim da je konferencija odlična. Jednostavno rečeno, nisam ni primjetio nedostatak tih predavanja. Možda bi trebala konferencija trajati 3. dana, ali - nisam u organizacionom odboru.

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 8 mjeseci #

Ja samo komentarisem kao ucesnik, mislim zao mi je sto sam nasla neke mane konferencije ali mi se zaista cini da nase udruzenje bas i ne radi aktivno kao sto bi trebalo, nazalost. Malo sam vise ocekivala, na prvoj konferenciji nisam bila, pa sam mozda zato imala malo veca ocekivanja. Nije mi jasno ni zasto im jos uvijek ne radi web stranica jer Amra rece kao da treba u nedjelju da proradi :( Sve u svemu, nije mi bas visoka ocijena. Sto se tice tvog predavanja, bilo je ok, i jos bih pohvalila predavanje: Zarfe Hrnjic, Dragana Savić, gosp iz SAD kao i Besim Spahić. Voljela bih da mogu pohvaliti i PRIBU ali jos uvijek nisu zasluzili dobre ocijene.

Objavio/la Gost_3081 prije 12 godina 8 mjeseci #

A hocemo li imati priliku procitati predavanje prof.Dzambegovica? Mene vala najvise to zanima!:)
F

Objavio/la burekblog prije 12 godina 8 mjeseci #

gost 3081 -
Moram se složiti sa svim što si navela i što se tiče webstranice. Kako PRIBA funkcioniše ne ovisi o meni i svakako bih i ja udruženju volio dati izvrsnu ocjenu, ali ipak, sama činjenica da je održana druga konferencija, dovoljna je da dam ocjenu odličan! Ako samo uzmemo u obzir da je Sarajlija bilo najmanje (čini mi se da je gostiju iz Srbije bilo više), možda će to još jednostavnije biti kazano o nama i karakteru našeg naroda. Toliko je godina prošlo i bilo toliko pokušaja da se osnuje društvo u Sarajevu (i pobačaja), tako da je za mene pravo čudo da PRIBA uopšte funkcioniše.
Zbog toga imam samo pohvale i trudiću se da pomognem PRIBA-i koliko mogu, pa da svi budemo zadovljni. Ipak, meni je važna ova konferencija jer sam upoznao mnoge PR-ovce, vidio i šta ima "izvan avlije" tj. predavače iz Slovenije i Srbije, ali i naše PR-ovce koji imaju problem sa predstavljanjem struke.

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 8 mjeseci #

Konferencija je bila bar sto se vecine predavaca tice odlicna - osim nekih zalutalih dama koje su ufurane a nemaju znanja. Puno je bilo predavaca i termini se nisu postovali. KO je htio , mogao je nesto pametno cuti, uporediti svoja znanja i iskustva sa drugima a po meni je najveca vrijednost druzenje i upoznavanje i razmjena informacija .Nadam se da cu dobiti materijal sa konferencije i fotografije.Najlakse bi svima nama bilo da smo dosli i da prstom nismo mrdnuli oko organizacije konferencije i da fino sjedimo i da pljujemo po predavacima, po udruzenju , po organizaciji.Besim je odlican bio, predsjednik PR Udruzenja iz Srbije takodjer i da ne nabrajam jos neke.Zar nije zbog njih vrijedilo doci. Meni jeste.

Objavio/la Gost_9517 prije 12 godina 7 mjeseci #

Slazem se da je bilo nekih zalutalih padobranaca .Trebali su platiti da ih neko slusa a ni tada nisam siguran da bi ih neko slusao.Konferencija je bila solidna ali moze bolje.Predavaci su neki dobri bili i zanimljivi.O zalutalima - steta sto su tamo zalutali.Zbog njih

Objavio/la Gost_9517 prije 12 godina 7 mjeseci #

:)))
Slažem se u potpunosti...
Evo ovih dana se trebam vidjeti sa Amrom da joj pomognem koliko mogu...

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: