Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Interni PR: VAŽNOST ETIKE I ODNOSA SA RADNICIMA

post objavio/la dzambeg prije 12 godina 1 mjesec na blogu Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Komentari na post

 

hmmm zanimljivo :)

Objavio/la Studentinjo prije 12 godina 1 mjesec #

Puno se bavim ovom tematikom i ona se blisko dotiče sa HRM-om, tako da kod nas u firmi HR manager, PR manager i marketing manager intenzivno rade na tome. Ovo mi je najzanimljiviji i najhumaniji dio PRa.

Objavio/la oBloze prije 12 godina 1 mjesec #

@sweetie - slažem se, no osnovni je razlog što po definiciji imaju neku namjeru i tjeraju neku pravdu
@ oBloze - nadam se da vam sve ide dobro!
@st - mmmmmmmmmmm, o da! :)

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 1 mjesec #

Holandjani su pravi majstori da iz radnika iscrpe maksimum, a da ga ipak sacuvaju za sljedeci dan. Takav je raspored pauza tokom radnog dana, da taman kad ti dodije dobijes pauzu, malu, ali ipak odmor. I onda jednom godisnje zabava za sve u dobrom restoranu, pa pokloni i pare za Bozic itd. Sve je to rezultat duge tradicije borbe izmedju vlasnika i sindikata.

Objavio/la reuw prije 12 godina 1 mjesec #

Nekada davno u jednom članku sam pročitala da velike američke korporacije zapošljavaju psihologe čiji je zadatak da prate raspoloženje zaposlenika i da savjetuju menađere na koji način da poboljšaju atmosferu u firmi.
Nevezano za taj članak u jednom drugom članku pročitah da su japanski stručnjaci ocjenili kako je prekovremeni rad prvi pokazatelj da u firmi nešto ne štima.

Objavio/la eni prije 12 godina 1 mjesec #

eni@
Zahvaljujem što si nam ukazala na ove fakte. Još da čovjek upamti gdje je šta objavljeno - bilo bi još bolje. u tom smislu je i ono što nam je reuw napisao

reuw@ - upravo se na pobunama sindikalaca i zasnivao razvoj PR u SAD-u.
što se tiče te razrađene strategije, upravo se zato i angažiraju psiholozi pa se planira kad će se za radnike napraviti kakvo veselje. to su ti "antiburn" programi koji oni planiraju pa su tu ili kakvi teambuilding ili ih počaste voženjem kartinga (kao što to rade u slovenačkoj duhanskoj firmi) sa svojim distributerima cigareta (boss, west itd) posebno jer se west reklamirao kroz formulu 1 bar u BiH pa se radnici sture od dragosti i još lue voze i distribuiraju.

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 1 mjesec #

Oni koji malo bolje poznaju terminologiju ekonomije, znat ce da je firma ime kompanije ;)

Objavio/la Gost_407 prije 10 godina 1 mjesec #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: