Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Sjećate li "poljupca" i Jasmina Imamovića: OPROSTI MI PAPE!

post objavio/la dzambeg prije 12 godina 10 mjeseci na blogu Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Komentari na post

 

U vrijeme kada sam se prijavila za "don't miss the kiss", bilo je vec prijavljeno 5 000 i kusur ljudi, a IZ se nije oglasila. Dakle, IZ nije nikome napravila marketing, osim sto je sebi napravila image dezirnog krsitelja temeljnih ljudskih prava.
Ne znam sta je problem ako se Imamović izvinuo. Ja se ne bih, ali ja ne odgovaram za 150 000. Time je gradonacelnik pokazao da je gradonacelnik svih, a ne samo svoje stranke, sto je izvrstan politicki potez, ali neke stranke naprosto nisu zadovoljne dok sasvim e dodju na vlast i pocnu dijeliti jedini preostali tolerantni grad u BiH.

Objavio/la Sylvia prije 12 godina 10 mjeseci #

Ranije sam pisao o genezi sukoba, koji je po mom mišljenju zapravo poslužio kao podloga za PR kampanju i skretanje pažnje javnosti na ovu manifestaciju.
U tom smislu sam čestitao i Kameleonu i SDP-u jer je cijelu priču uspio ispolitizirati pominjući povezanost SDA sa IZ.
http://pr.blogger.ba/arhiva/2007/09/02
Što se tiče tvoje izjave: "Dakle, IZ nije nikome napravila marketing, osim sto je sebi napravila image dezurnog krsitelja temeljnih ljudskih prava." ne bih se složio sa tobom, a evo nećeš i ti! Zato što pravo na slobodu podrazumjeva pravo na vjeroispovijest. Kao što znaš vjerska lica imaju pravo da pozivaju ljude u vjeru. Logično, imaju pravo i da kada vide ljude neko poziva na javno ljubljenje, a posebno duže od 10 sekundi, (koji je po islamu čin intime) oni su DUŽNI oglasiti se. A ako ćemo pravo to baš i nije poljubac nego "žvaka".
Dakle po tvom oni "krše" ljudska prava. Zapravo, oni ukazuju na ono što je po islamskim principima zabranjeno. Samo rade svoj posao. Nisu nikoga "uhapsili" niti prisiljavali da se ne ljubi, zar ne?

Što se tiče broja učesnika, ne bih o tome da polemišem. Dovoljno je vidjeti koliko se ljudi odazvalo zbog "sukoba" sa IZ iz čistog protesta na dan same manifestacije. A ne znam kad si se ti prijavila nit me to interesuje.
Koliko je valjao ovaj sukob Kameleonu prije bi se dalo zaključiti da je neko iz Kameleona molio IZ da se oglasi.
Što se tiče izvinjenja, hvala Bogu pa se ti ne pitaš. Prije svega, ako je i moj gradonačelnik, a jeste, mora poštivati svetinje. Samo znam da je nabrajujući kojekakve budiste, sufije i raznorazne sekte i religije uz "koncept ljubavi", samo pokazao koliko može otići u diletantanstvu i koliko je dobar u SPINU.
(Spin ti je otprilike ovo: http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=32739&upit=spin%20doktor)
Haman je Jasmin veći učenjak i od hafiza Kur'ana. (hafiz ti je osoba koja zna napamet Kur'an i to znanje svaki dan mora čuvati i obnavljati). Time je samo uspio posoliti pamet muslimanima koji su mogli to popapati jer ni sami nemaju pojma o vjeri. Tako ti je to kad se izlazi iz komunizma.
Ali izjaviti da je za reakciju IZ kriv neki tajkun iz SDA i još jadnički prozivati predsjednika IZ-a lokalpatriotiskim argumentom i ponižavati i diskreditovati predsjednika IZ pričom tipa "onaj iz Banovića", stvarno je nekorektan potez Imamovića. U tvom slučaju taj isključivi lokalpatriotizam zapravo je fašizam, onaj isti fašizam kojem si posvetila post.
Eh, on je to shvatio, a ti nisi. Zato se on izvinuo. Ako nisi shvatila.
Dakle, izvinuo se zato što je ispao nekorektan.
Ali problem je u slijedećem - ako se "posuo pepelom" posuo se na NEkorektan način: tako da niko ne zna i onda kada se sva priča smirila i više nema smisla.
Dakle, ovo njegovo izvinjenje je ono što se može nazvati SPIN-izvinjenje ili "Kasno Marko na Kosovo stiže, al' stiže - pa eto da se zna"
Morao se izvinuti jer je skontao da je izvalio glupost kad je u priču o "porijeklu osude IZ-a" uveo SDA. A po čemu SDA ima ikakve veze sa IZ? Po tome što pomaže izgradnju džamija?
E, pa evo i Jasmina da brine o džamijama! I hvala Bogu što je tako jer je on načelnik i vjernika između onih 150.000 hiljada koje pominješ.
Što se tiče onog "neke stranke" i podjele - ne bih da ulazim uopšte u tu retoriku. Jednostavno zato što sumnjam da će SDA i za 20 godina doći na vlast. Jasmin je jednostavno dobar načelnik i radi svoj posao dobro. Sve dok to nastavi raditi kako treba, glasaće za njega i vjernici i nevjernici. Lično, meni je drag, al' nekad baš ispadne dijetinjast!

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 10 mjeseci #

Oko jednog se mogu sloziti. A to je iznosenje osude bez dokaza. Na stranu to sto ja vjerujem da su IZ i njen vjerni pratitelj Edin Haračić doista debelo placeni da djeluju protiv zakona ove zemlje. No jeste bilo ishitreno iznijeti tu vezu "ek tako". I u redu je da se isprica, u redu je da ima dobar odnos sa religijskim zajednicama unutar Tuzle.
No IZ Tuzle se nije ponasala nimalo korektno. I ja sam o tome vec pisala.
"Znam da Edin vjerovatno najradije čita Kur'an, ali kao vjećnik, trebao bi čitati i Ustav i europske konvencije koje zastupa, i vidjeti da država i EU već ima jasan stav glede zabrane diskriminacije građana i građanki Bosne i Hercegovine na osnovu njihove seksualne orijentacije. S tim u vezi, javan govor koji potiče mržnju, agresiju i netrpljeljivost prema istoj je naprosto ilegalan. I nije dovoljno samo reći kako vjećnik Edin Haračić prima novac da radi protiv SDP-a, nego ga treba pozvati na građansku i pravnu odgovornost.

Muslimani i muslimanke ovog grada mogu osjećati ogromnu tugu što se netko ljubi ispred Mercatora, i ja mogu osjećati ogromnu tugu što oni osjećaju tugu, ali u svakom sluaju, sve je to manje relevantno u odnosu na slobodu ispoljavanja svog vjerskog, nacionalnog, spolnog, gay/lesban identita. isti bi se Edin vjerovatno silno uvrijedio da njemu netko zagovara u šta će vjerovati i kako će se ponašati na javnim mjestima u ovoj državi. Što ne želiš da ti rade drugi, nemoj ni ti njima. Mislim da tako otprilike i vjera definira toleranciju. A ako ne vjera, onda barem država. "

1.IZ Tuzla je uvrijedila homoseksualce/ke ovog grada. Tko se izvinio zbog toga?
2. To sta netko radi na javnom jestu (ukoliko ne krsi zakon)i kako se odredjuje, njegova je stvar. IZ moze drzati moralna predavanja MUSLIMANIMA, ali oni su otvoreno pozivali na SVE, i to je osnova njihovog fasizma.
3. Velika vecina se prijavila z poljubac prije nego je IZ ulozila protest. To je cinjenica. Ako to ne zelis uvaziti, tvoj problem.
4. SDA i SBHIH su u ljubavnoj vezi sa IZ oduvijek. Ne vidim zasto se sada bunis protiv toga.

Objavio/la Sylvia prije 12 godina 10 mjeseci #

Izvini ali moraću citirati:
"Na stranu to sto ja vjerujem da su IZ i njen vjerni pratitelj Edin Haračić doista debelo placeni da djeluju protiv zakona ove zemlje."
Izvini, al' ja nema pojma ko je ovaj čovjek nit me interesuje u šta vi vjerujete i u to ko kome šta plaća. Samo znam da je nekorektno nekoga osuđivati zato što je iz Banovića i zato što u skladu sa slobodom vjeroispovijesti upozoravao muslimane da to nije u redu.
Druga stvar, nemam pojma koga si citirala, al' fakat. Možda Poglavnika? Ako imaju šta protiv tog gosp. Haračića neka ga tuže sudu a ne da upliću IZ. Dakle, to je taj spin. Priča je šuplja tipa: "I nije dovoljno samo reći kako vjećnik Edin Haračić prima novac da radi protiv SDP-a, nego ga treba pozvati na građansku i pravnu odgovornost."
OVO JE ČISTI FAŠIZAM! Ko ne radi za nas radi protiv nas! Pa ako imaš konkurenciju normalno je da radi protiv tebe. Kako je ovaj dotični to radio ja ne znam i nisam u toku, al' ako si političar onda znaš da politika ima svoja pravila i ne kukaš i vijučeš: "treba pozvati na građansku i pravnu odgovornost." Ako je to rekao vijećnik SDP-a, pa oni su u većini i neka ga tuže. Pa Jasmin je pravnik!
"isti bi se Edin vjerovatno silno uvrijedio da njemu netko zagovara u šta će vjerovati i kako će se ponašati na javnim mjestima u ovoj državi." Nije mi jasno je li ovo upućeno tom Edinu ili IZ, ali i da je i meni upućeno moj bi odgovor bio jasan - ovo nema veze sa mozgom! Vjerske zajednice imaju pravo da pozivaju na vjeru i upozoravaju na činove koji čovjeka izvode iz vjere. Tačka. Ako ja kao građanin hoću pomoći IZ šta ti imaš s tim? Na kraju krajeva, kabinet Željka Komšića i mnogi privatinci uz načelnika su pomogli Kameleonu da proslavi rođendan i to je njihova stvar. Ali potuživati nekoga ko se ne slaže sa ovim i javno iskazuje svoj stav - TO JE PRAVI FAŠIZAM! Ako stoji ono "Što ne želiš da ti rade drugi, nemoj ni ti njima." islamska zajednica bi trebala glogovim kolcima ganjat komuniste po Tuzli zbog zlostavljanja mladih muslimana. To se nije desilo, ako te sjećanje služi.
TOLERANCIJA je kad se ti ne žališ što se IZ žali da ne pozivaš ljude na MORALNO PONAŠANJE po KUR'ANU! i u čemu je problem?
Možda je odgovor u tvom pitanju broj 1.
1.IZ Tuzla je uvrijedila homoseksualce/ke ovog grada. Tko se izvinio zbog toga?
Pa jel' tebi normalno da predstvanici Kur'ana časnog koji proklinje gay/lesbian ljude izvinjavaju? To bi isto bilo kao kad bi Kur'an proglasila homofobnom knjigom. Mislim, možeš pričati šta hoćeš, al meni je samo Bog Bog! Ja sam musliman.
2. "IZ moze drzati moralna predavanja MUSLIMANIMA, ali oni su otvoreno pozivali na SVE, i to je osnova njihovog fasizma." Ako neko poziva na dobro i drži predavanje o tome - tebi je to fašizam? "I rest my case!" Da si iakda otvorila Bibliju ili Talmud ili bilokoju drugu svetu knjigu uvidjela bi iz kazivanja o Božijim poslanicima (mir Božiji na njih) nisu baš za masovne poljupce, nego promovišu intimu.
3. Eto, nek' ti bude - kako god! Samo što to nije moj problem, nego problem zvaničnih podataka koji nisu izjašnjeni. Poznajem ljude sa drugim informacijama koji bi svakom drugom bili pouzdaniji... ali to sad nije bitno.
4. "SDA i SBHIH su u ljubavnoj vezi sa IZ oduvijek. Ne vidim zasto se sada bunis protiv toga." A što onda SDP ulazi sada u taj "bal"? Ne bunim se nego samo napominjem još jednu stvar - meni je dosta samo što ni SBiH, ni SDA nisu u ljubavi sa gay populacijama koliko je meni poznato. A jesu li ovi iz SDP-a to bi nam mogla ti reći. Da znamo dajul 20.000 ili više i gay centrima ili svratištima.

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 10 mjeseci #

Retorika uistinu odaje koliko postivas sagovornika/icu. Naprosto sam iznenadjena tvojim profesionalnim pozivom.
Reci da neciji argumenti "nemaju veze sa mozgom" nisu nikakvi protuargumenti nego nedostatak osnove kulture u komunikaciji. I nemoj ubiti glasnicu.
Drugo, upotrijebiti izraz "raspustam slucaj" u kojem sebe stavljas u ulogu sudca, a ne mene...nekoga tko treba tvoj vrhovni sud...govori s koliko ega raspolazes, ali kao sto rekoh, to nisu protuagumenti.
To sto stalno nazivas moje stavove fasizmom je zapravo vrlo cesto koristena projekcija. Milorad Dodik stalno govori da su Srbi vise stradali u ratu, i misli, ako to ponovi dovoljno puta, postat ce istina. No nece, jednako kako ti mozes ponavljati "fasizam, fasizam", ali nista d fasizma. Barem ne sa moje strane.
Nadalje, nazalost, nisi znao o cemu govorim kada sam prozvala tvog kolegu Edina. To da li on prima novac ili ne, njegov je problem i problem stranaka od kojih prima, ali nisam zato pozivala ga na gradjansku i pravnu odgovornost. Prozvala sam ga samo zbog javnog poziva da se poduzmu ostre mjere protiv "Poljupca" jer je Kameleon pozvao i gay/lesbian parove da se ljube. To sto je Edin htio zabraniti ljudima pravo kakvo im daje drzava mozda ti ne vidis kao problem, ali u normalnoj drzavi bi davno dobio debelu krivicnu prijavu. Takvo nesto mozes govoriti u dzamiji ili na sijelu, ali ne kao vjećnik jednog grada i funcioner jedne drzave.
Rado bi ti stavio tacku na apel IZ Tuzla protiv slobode izrazavanja koje su date gradjanima/kama BiH njenim Ustavom, ali ja mislim da tu ne bi trebalo biti nikakve tacke. Kao sto rekoh, nemam nista protiv ako oni to rade u skladu sa zakonima. No dijeliti letke po Tuzli u kojima se, pazi molim te, pozivaju muslimani/ke da poduzmu ostre mjere poput ljudi koij se zele ljubiti ispred Mercatora je grubo krsenje Ustava i ljudskih prava. I cak ni tad nema tacke.
1. Zelis reci da je islam (pa samim tim i njgovi sljedbenici/ce) iznad zakona jedne drzave? Ne pise tako u Ustavu. Moza u Iranu, ali ovdje ne. Iako bi nek tako rado...
2. To sta svete knjige kazu o necemu, mene moze interesirati, a moze i ne. No ono sto sljedebenici/ce tih svetih knjiga ne smiju raditi, to je namecanje svojih zivotnih vrijednosti drugima. To valjda znas? Ili je malo previse komunisticki za tvoj ukus?
3. Ja tebi govorim iz osobnog iskustva. Ti mozes meni reci da vjerujem svojim ocima nego tvojim ili tako nesto.
4. SDP ne ulazi u nikakvu ljubavu vezu nego u dobre odnose. Koliko znam, Imamović ne viče o islamu u predizbornim kampanjama i ne govori kako ce biti odan gradonacelnik-muslimanima. Ako se bas interesira stav stranki o gay/lesbian pitanjima, zatrazi od Udruzenja Q, oni su posavili ova pitanja svakoj od stranki. Koliko se sjecam, SDP je zauzela neutralan stav. No iz pouzdanih izvora znam da ne daju nikakav novac za tu populaciju. Nazalost.
5. To da li je Kur'an homofobican ili ne, mene osobno ne interesira. To moze biti dobro pitanje za queer muslimane/ke (u Sarajevu se pokrenula organizacija koja se bas bavi tom populacijom i tumacenjima unutar islama), ali posto ja ne zivim po islamski propisima, necu da se mijesam u tvoj zivotni stil. Zasto ti imas poriv da se mijesas u zivotne stilove nemuslimana/ki, o tome nam valjda ti mozes vise reci.

Objavio/la Sylvia prije 12 godina 10 mjeseci #

Vidim da ti se ne sviđa da je neko u pravu, pa pošto si navalila hajmo redom:
Prvo - Koliko sam uvidio blog je stvar poprilično ličnog stava, a zamjeranje za poprilično subjektivan i prijateljski okrenut iskaz kao što je "nema ti to veze s mozgom" ako zaista nema - treba priznati, a ne da ga okarakterišeš kao "nedostatak osobne kulture". Pročitaj još jednom pa ćeš shvatiti.
Pri tome optužiti drugog da koristi retoriku! Divna taktika! Posebno ako sve relativiziramo: što je meni sveto - tebi nije!
Što se tiče onog da "raspuštam slučaj" nisi u pravu, ako misliš da znaš engleski hajde malo to bolje provjeri. mislim da je ovaj site vjerodostojan. Nisam ja nikakav sudija. Žao mi je što projiciraš odmah:
: To say "I rest my case" means therefore that, as far as you are concerned, you've done more than enough to prove your point, and need say no more. It's often used in an ironic manner, to highlight when someone inadvertently says something that supports the claim you are making, as in the follwing example:-"
http://www.phrases.org.uk/bulletin_board/18/messages/735.html
Dodik je taj kojeg sada uvodiš kao metaforu u "raspravu". NE VRIJEDI. Fašizam - znaš definiciju. Optuživati IZ da je fašistička nije jednosavno. Zato samo kažeš mi smo tolerantni. i ponavljaš. To te ni malo ne čini tolerantnijim, posebno ako pljuješ po propvjednicima Božije knjige koji upozoravaju na nečinjenje grijeha.
Što se tiče Edina kojeg nazivaš mojim kolegom, ja ti uporno ponavljam - nemam pojma ko je taj čovjek. vijećnik ili štagod, koga je on pozivao, to si ti sve unijela u ovu raspravu. Miješaš babe i žabe. Unijela si sama SDA u priči o odnosu IZ-a sa načelnikom. I to nekakvog Edina Haračića?

Evo još jednog dokaza da si svoj stav zauzela na osnovu insinuacija sa tuzlarije.net - a.
"No dijeliti letke po Tuzli u kojima se, pazi molim te, pozivaju muslimani/ke da poduzmu ostre mjere poput ljudi koij se zele ljubiti ispred Mercatora je grubo krsenje Ustava i ljudskih prava."
Dokaz za to je na istom siteu koji donosi sadržaj letka koji nisi ni pročitala, a proglasila si ga pozivom na linč koji je odaslala IZ:
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=18363

1. to ti je lukavo pitanje, neko će reći - hm, neće reći, uvrijedit ćeš se, al' jeftina retorika
2. to šta sljedbenici knjiga treba da rade njihovi propovijednici su dužni da ih upozore. nosiš li muslimansko ime ili ne - nije bitno. propvijdenici imaju pravu da se obrate i propvijedaju. uskraćivanje prava istim i proglašavanje istih nekompetentnim uz optuživanje za netolranciju (iliti netrpljenje što je blaži oblik, je li, fašizma samo ljepše kazano) je bijedno. Zato se Jasmin izvinjavao. Beli.
3. Da SDP ulazi u dobre odnose jasno je. Ipak se profil glasačkog tijela promijenio. Što se tiče tvog iskaza da: "Koliko znam, Imamović ne viče o islamu u predizbornim kampanjama i ne govori kako ce biti odan gradonacelnik-muslimanima." iz njega proizilazi da su ostali kandidati npr. SBiH ili HDZ ili SDA govorili kako će biti odani gradonačelnici kršćani ili štabilo. Pošto znamo da to nijedan političar nije izgovorio u Tuzli ni na jednom mitingu ovaj tvoj iskaz moramo uzeti kao insinuaciju i jeftinu retoriku.

Pošto tvoj trud oko tipkanja podrazumjeva mnogo truda i dobre namjere zbog tpga sam se tebi obraćao neformalno i koristio iskaze tipa "nema ti to veze s mozgom" i "moraćeš se složiti samnom" (koji je više ciičan). Da sam znao da smo u nekom velikom poslu vjerovatno bih imao mnogo profesionalniji riječnik, al' pošto vodiš blog anonimno, ne mogu se prema tebi odnositi kao prema nekoj stranci. Sorry. Vidim da si uvrjedljiva.
Pošto vidim da si vrlo otvorena u promoviranju gay/lesbian populacije, moram te obavijestiti da to pronalazim vrlo pomodnim. I ja sam musliman pa ne kačim vaktiju na blog (bar ne ovaj). Al' eto... hajd... anonimno... hval na posjeti u svako slučaju!

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 10 mjeseci #

auuu rasprave. valja ovo sjesti i procitati.

Objavio/la burekblog prije 12 godina 10 mjeseci #

Vidim da ti se ne sviđa da je neko u pravu, pa pošto si navalila hajmo redom"
-Da, bas, ja navalila, a ti jadan, nisi zelio ulaziti u raspravu. :)
"Prvo - Koliko sam uvidio blog je stvar poprilično ličnog stava, a zamjeranje za poprilično subjektivan i prijateljski okrenut iskaz kao što je "nema ti to veze s mozgom" ako zaista nema - treba priznati, a ne da ga okarakterišeš kao "nedostatak osobne kulture". Pročitaj još jednom pa ćeš shvatiti."
-Honey, znam da je tebi tesko shvatiti, ali tvoja percepcija stvari nije nuzno jedina ispravna. Stoga, procitaj ti sam ponovno i shvati, ja sam vec shvatila.
"Pri tome optužiti drugog da koristi retoriku! Divna taktika! Posebno ako sve relativiziramo: što je meni sveto - tebi nije!"
-Naravno, sta je lose u tome? Da nam svima sve bude sveto?
"Što se tiče onog da "raspuštam slučaj" nisi u pravu,"
-Dobro, nisam. Ispricavam se.
"Dodik je taj kojeg sada uvodiš kao metaforu u "raspravu". NE VRIJEDI"
-Mislis? Ja mislim da sam pogodila sustinu rasprave ovom metaforom. Naravno, ni Dodik ne priznaje kada nije u pravu. :)
"Optuživati IZ da je fašistička nije jednosavno."
-Ne bi trebalo biti. Ja imam strasno postovanje prema vjernicima/cama (ne moras mi vjerovati, ali o tome svjedoce moje prijatelji/ce koji/e zive po islamskim vrijednostima). No IZ se sama izletila, i to nema veze sa islamom, nego sa bezobrazlukom i zeljom za moci. Kao istinski vjernik, i ti bi to trebao osuditi. Ali avaj... Sve je dobro sto dodje iz tvoje avlije, je li tako?

Objavio/la Sylvia prije 12 godina 10 mjeseci #

"To te ni malo ne čini tolerantnijim, posebno ako pljuješ po propvjednicima Božije knjige koji upozoravaju na nečinjenje grijeha." Tolerantnijom. Zenski rod. Vidis, ti mene nikako ne slusas, i ja moram stalno ponavljati jednu te istu stvar. Meni nimalo ne smeta "upozoravanje" nego "pozivanje" na krsenje ljudskih prava. I duso, ja stvarno, ali stvarno, ne smatram one marionete iz IZ Bozjim pripovijednicima. To bi bilo doista....neislamski.
"Što se tiče Edina kojeg nazivaš mojim kolegom, ja ti uporno ponavljam - nemam pojma ko je taj čovjek. vijećnik ili štagod, koga je on pozivao, to si ti sve unijela u ovu raspravu. Miješaš babe i žabe. Unijela si sama SDA u priči o odnosu IZ-a sa načelnikom. I to nekakvog Edina Haračića"
-Covjek je nastupio sa IZ i njegov grijeh je jos tezi, jer je funkcioner ovog grada. To je tako tesko razumjeti? Edin, vjećnik, zakoni. Edin, vjećnik, kršenje zakona.

Objavio/la Sylvia prije 12 godina 10 mjeseci #

"Evo još jednog dokaza da si svoj stav zauzela na osnovu insinuacija sa tuzlarije.net - a. "
-Rado bih ti ovdje izasla u susret, ali ne posjecujem tuzlarije.net. (znam da je iznenadjujuce, ali ne podrzavam fasisticke siteove. :)) Letak sam dobila od prijatelja koji je sokiran, dosao da mi pokaze. I onda smo se zajedno sokirali.
"1. to ti je lukavo pitanje, neko će reći - hm, neće reći, uvrijedit ćeš se, al' jeftina retorika"
-Ocigledno nije nimalo jeftina, jer ja ostadoh bez lukavog odgovora. Mislim da je to pitanje zapravo i sustina ove rasprave i zao mi je sto ga preskaces.
"2. to šta sljedbenici knjiga treba da rade njihovi propovijednici su dužni da ih upozore. nosiš li muslimansko ime ili ne - nije bitno. propvijdenici imaju pravu da se obrate i propvijedaju. uskraćivanje prava istim i proglašavanje istih nekompetentnim uz optuživanje za netolranciju (iliti netrpljenje što je blaži oblik, je li, fašizma samo ljepše kazano) je bijedno. Zato se Jasmin izvinjavao. Beli."
-E, nije. Ako se vratis na svoje prethodne postove, vidjet ces sta si sam napisao oko Jasminovog izvinjenja.

Objavio/la Sylvia prije 12 godina 10 mjeseci #

"3. Da SDP ulazi u dobre odnose jasno je. Ipak se profil glasačkog tijela promijenio. Što se tiče tvog iskaza da: "Koliko znam, Imamović ne viče o islamu u predizbornim kampanjama i ne govori kako ce biti odan gradonacelnik-muslimanima." iz njega proizilazi da su ostali kandidati npr. SBiH ili HDZ ili SDA govorili kako će biti odani gradonačelnici kršćani ili štabilo. Pošto znamo da to nijedan političar nije izgovorio u Tuzli ni na jednom mitingu ovaj tvoj iskaz moramo uzeti kao insinuaciju i jeftinu retoriku."
-Ti me doista gledas u virtualne oci i tvrdis da ove stranke kontinuirano ne koriste religijske demagogije i zastupaju interese samo odredjenih grupacija? Ajde, nek ti bude. Mene bi bilo sram.
"Da sam znao da smo u nekom velikom poslu vjerovatno bih imao mnogo profesionalniji riječnik, al' pošto vodiš blog anonimno, ne mogu se prema tebi odnositi kao prema nekoj stranci. " Pa i nemoj. NIsam stranka. Blog je otvoreni virtualni prostor i ti ocigledno dozvoljavas komentare i odgovore na komentare. Ako si se tek sada dosjetio da ti to ne odgovara zato sto ti argumenti ne stoje, honey, sorry, ali to vise govori o tebi nego o meni. Ako si bas zeljan mojih osobnih podataka, javi se privatno. Pozovi me na kavu. :) Naravno, ako ti to tvoja nacela dozvoljavaju. :)Mi se ionako vec povrsinski poznajemo.
"Sorry. Vidim da si uvrjedljiva."
-Naravno. Znas li kome je sve svejedno? No nisam jedina u ovoj raspravi. :)
"Pošto vidim da si vrlo otvorena u promoviranju gay/lesbian populacije, moram te obavijestiti da to pronalazim vrlo pomodnim. I ja sam musliman pa ne kačim vaktiju na blog (bar ne ovaj). "
-Super. Imas stav, ja postujem. Mislis da je borba protiv diskriminacije poput modnih detalja. Ima i takvih. Mozes ti stavljati vaktiju na blog, ali muslimani/ke u ovom gradu nitko nece diskriminiati na osnovu njihovuh vjerskih uvjerenje. A pedere i lezbe hoce. Zato kacam peticije i promocije njihovih prava. Ne zato sto mi to pristaje uz novi kaput.

Objavio/la Sylvia prije 12 godina 10 mjeseci #

anyway, nije vrijedno rasprave.
mislim da je osnovna razlika što ja poštujem instituciju IZ, a ti ne. i to je to.
jasmin je iskazao poštovanje i pokazao da je pogriješio - u tome je bio problem.
dao sam ti link za sadržaj letka, a ti pričaš o tome šta si ti pročitala. mislim da nije sad potrebno da tražim okolo original - šta ću ti kad nećeš kliknuti...
svo tvoje nezadovljstvo jeste usmjereno prema IZ.
Mislim da bilo ko od nas moze biti zadovoljan ili nezadovoljan njima koliko hoće, ali kada je riječ o počitičarima mislim da nije u redu optuživati ih i onako nisko prozivati. SDA se oglasila svojim saopćenjem baška, to nisam pratio.
Ako se on oglasio sa IZ koji su, da te podsjetim ipak relevantan pravni subjekt - ne vidim da je tu problem.
isto kao što ne bi bio "pravni" problem da se neki vijećnik oglasi na saopćenju za štampu neke queer organizacije. jel' tako?

Objavio/la dzambeg prije 12 godina 10 mjeseci #

ostavite edina na miru, covjek radi kao i svi i da tebi neko ponudi novac, sta? rekla bi da si postena i da neces? hani, hani.. ima pametnijih stvari kojima mozes razbijati svoju pametnu glavu.

Objavio/la grlica88 prije 11 godina 10 mjeseci #

komentar "grlica88 prije 4 dana 13 sati #" ostavite edina na miru, covjek radi kao i svi i da tebi neko ponudi novac, sta? rekla bi da si postena i da neces? hani, hani.. ima pametnijih stvari kojima mozes razbijati svoju pametnu glavu.

I TO NAKON GODINU DANA (dzambeg prije 1 godinu #)

šta je ovo - PEGLANJE UGLEDA PREKO GOOGLE.COM?
beli je indeksirao Edina...
a šta ću ja
da nisi uranila grlice?

Objavio/la dzambeg prije 11 godina 10 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: