Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Kakva je budućnost novih medija: MOGU LI JAVNOSTI DOISTA KREIRATI SVOJ ČASOPIS?

post objavio/la dzambeg prije 13 godina 1 mjesec na blogu Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Komentari na post

 

Zanimljiva ideja! Veoma! Ostvariva je, prema mom mišljenju, samo tako da u takvom časopisu autori objavljuju vlastite političke i ine komentare, što bi morali raditi na osnovu informacija koje dobijaju od recentnih medija. Dakle, opet se vraćamo na početak!

Nemoguće je izaći iz kruga Centar moći - medij - korisnik, želi li se i na koji način participirati u njemu.

Objavio/la eagletz prije 13 godina 1 mjesec #

Slažem se, al' i nema potrebe da se izlazi iz kruga koji si nazvao "Centar moći - medij - korisnik" - jer kako je ilustrirano ispod posta jeste današnja slika medijske stvarnosti.
Ono što bi bilo interesantno, ukoliko bi nastao neki blog časopis, je preklapanje biografskog i fiktivnog sa stavom prema recentnim događajima, npr. komentari političke ili medijske scene koji bi mogli biti mnogo oštriji - a koji, ukoliko bi ostali kao u blogu pod nikom, mogu pogađati u srž.
Takvog karaktera je recimo site http://pollitika.com/ ali naravno neko će reći da je problem sa vjerodostojnošću bloga kao medija, ako se ne želi biti neka "ozbiljna" verzija žute štampe... No, ko je danas "medijski" ozbiljan kada imamo samo sukobe medijskih interpretatora?

Objavio/la dzambeg prije 13 godina 1 mjesec #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.