Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Deseto Kviskotekino prvenstvo Hrvatske u enigmatici (REZULTATI 1. kola)

post objavio/la cryptoman prije 5 godina 7 mjeseci na blogu Logičke zagonetke

Komentari na post

 

cestitka za najbolje, ali i za sve ucesnike.

Objavio/la cryptoman prije 5 godina 7 mjeseci #

Sinoć sam na Slavkovom blogu napisao nekoliko redova komentarišući njegov post "KVISKOTEEEEKAAAAAA"... Pošto je u međuvremenu počeo prenos utakmice između "Atletika" i "Čelsija", prekinuo sam započet posao i isključio računar ne poslavši komentar. Rekoh sebi: nisam učestvovao, pa nije možda ni red da komentarišem (i proričem). Sad mi je žao jer sam dosta toga pogodio!
Bio sam siguran da će žiri diskvalifikovati dosta ukrštenica zbog neispravnih sintagmi (vidim da je Sreten Perić ubedljivo najgore prošao). Znao sam da će Rešad biti u samom vrhu... Posebno mi je drago što je Tonči pobedio. Pre mesec dana sam "ulovio" njegov komentar na nekom blogu u kome je napisao da ima dosta veliku belinu. Ne verujem da bi to napisao da zaista nije imao nešto odlično. Kvota koja je pomenuta u tekstu o rezultatima takmičenja (1/1000) je po meni katastrofalno procenjena - moja je bila 1/1,15!
Visoko mesto Hajrudina Hodžića, takođe, nije nikakvo iznenađenje, mene je iznenadilo što je učestvovao, a kad je već poslao ukrštenicu to nikako nije mogao biti prosečan sastav.
Svi ostali učesnici koji su osvojili bodove, naravno, nisu slučajno na spisku - sve su to dokazani majstori ukrštanja reči.

Objavio/la emcenakvadrat prije 5 godina 7 mjeseci #

Hvala, Miroslave, na pohvalama i vjeri u moju malenkost:)

Kad je riječ o bjelini koju spominješ (a bila je 9x6), bacio sam je u koš: imala je sumnjiv pojam i na kraju sam poslao samo ovu u dvije inačice. Kako se pokazalo, bila je to dobra odluka. Inače, ako imaš vremena, rado bih ti poslao kostur križaljke da ga CC malo prožvače: nažalost, sačuvati sve lijepe dugačke pojmove bilo je van mojih sposobnosti "ručne" kombinatorike (u odnosu na sve druge, imam osjećaj da sam prilično spor u sastavljanju, a vremena je bilo malo), ali možda bi računalo znalo pronaći način kako sačuvati i cijelog Alphonsea de Lamartinea, i Nastassju Kinski (ili Leonu Paraminski, ili Željka Rohatinskog), ili čak Sonny i Cher kroz sva tri pojma.

Svima pozdrav s Korčule!

Tonči

Objavio/la Tonci Milat prije 5 godina 7 mjeseci #

Tonči,
možeš mi to poslati, pa kad imam vremena možda nešto CC iskombinuje (nemam bazu sa ijekavskim i etimološkim rečima, ali ću se već nekako snaći). Nažalost, sad sam u cajtnotu - pre pola godine mi je Mesud zadao jedan problemčić, a ja ga do danas nisam rešio.

miroslavenigmata@gmail.com

Objavio/la emcenakvadrat prije 5 godina 7 mjeseci #

Tonči, čestitam na pobjedi! Čestitke i svim učesnicima koji su osvojili bodove.

Objavio/la Gost_5006 prije 5 godina 7 mjeseci #

Ovde uvek zaboravim da se potpišem!
REŠAD

Objavio/la Gost_5006 prije 5 godina 7 mjeseci #

Pozdrav ekipo!

Prvo da čestitam Tonćiju Milatu na prvom mjestu.
Drago mi je da više nisam usamljeni nositelj mlađe generacije enigmata. Sve pohvale i samo nastavi tako !
Čestitam i Rešadu na uspješnom debiju na hrvatskom natjecanju. Mene veseli
da je konkurencija iz prvenstva do prvenstva sve žešća i da se enigmati sve više trude.

Objavio/la Marko Mihaljević prije 5 godina 7 mjeseci #

Marko, pozdrav i tebi! Ja za tri dana punim 51. godinu a još me ubrajaju u mlađe i perspektivne enigmate u Srbiji :) A koliko godina ima Tonči i je li mlađi od tebe? Još nešto, pošalji na moj imejl tvoju pobedničku križaljku sa prethodnog prvenstva. Moja adresa je: rebes1963@gmail.com
REŠAD

Objavio/la Gost_5006 prije 5 godina 7 mjeseci #

Tončiju je 27 (uskoro!).

Miroslave,

ostavio sam poveznicu u komentarima na Slavkovu blogu, a evo je i ovdje:

https://drive.google.com/file/d/0B0oRPPsNh7DxZk5aTWw3QlVLM0E/edit?usp=sharing

Objavio/la Tonči Milat prije 5 godina 7 mjeseci #

Tonči,
već sam malo "razgledao"... Bez skraćivanja (izmene) neke od sintagmi teško se tu šta može uraditi. Probaću kad nađem malo vremena. Baš maločas su mi poslodavci dali jedan zadatak "za juče":)

Objavio/la emcenakvadrat prije 5 godina 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: