Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Eroteka (106)

post objavio/la cryptoman prije 7 godina 1 mjesec na blogu Logičke zagonetke

Komentari na post

 

Slažem se sa Slavkom. Sastavljanje anagrama i meni pričinjava veliko zadovoljstvo. Jedino je loše što je teško naći temu koja već nije ispremetana. Na tome se izgubi dosta vremena. Pogotovo teme sa malo slova. Ali zato, kad se takva tema pronađe, anagram je već gotov. A teme sa puno slova, npr preko 40, nerado sastavljam, iako je na tim temama lakše napraviti dobar anagram, jer daje više mogućnosti za kombinovanje. Ali ako je takva tema zadana, ja je neću odbiti :). Sve u svemu, hvala enigmatici! Život mi je učinila bogatijim! Npr sad je ponoć, da nije enigmatike, ja bih već odavno spavala :)))

Laku noć, Ljubica

Objavio/la Gost_8155 prije 7 godina 1 mjesec #

Sta je Slavko, velish kad je Armstrong priznao mogu i ja.
Nisam nikad bio neki anagramist, no volim tu, ponekad gotovo onostranu, caroliju slova i jezika. Postujem kreacije od veceg broja slova no tu, u ogromnoj vecini primjera, nema govora o rjeshavanju - divicemo se autorovoj dovitljivosti, intuiciji i radu (vjerujem da ponekad utroshite puno vremena), no nema ono zagonetka - odgonetka.
Hajro

Objavio/la Gost_5665 prije 7 godina 1 mjesec #

Za mene kod anagrama važi "kratko je slatko". Glavni problem kod kratkih anagrama je, naravno(kao što je već istaknuto) originalnost. Nekome će možda biti čudno, ali izuzetan je užitak u malo slova pronaći nešto što se može uobličiti u zagonetku. Slično vrijedi i za križaljčicu malog formata: mogu je sastaviti u vožnji autobusom, letu avionom, u hotelskoj sobi... Ako ne uspije-nema veze (ponekad znam donijeti kombinaciju naškrabanu na papiru, prekucati je u excel i onda joj se vratiti kad i ako uhvatim vremena): bitno da se popuni vrijeme!

Tonči

Objavio/la Gost_8870 prije 7 godina 1 mjesec #

Pošto su anagrami tema ovog posta, a to nije često slučaj, iskoristila bih priliku da pokažem jedan svoj anagram (na koji sam jako ponosna:), obzirom da velika većina posjetialca ovog bloga, nije imala priliku da ga vidi. Pozivam i druge kolega da nas počaste, bar jednim svojim anagramom, po sopstvenom izboru.

GANUH MATER AKORDIMA! (harmonika dugmetara)

ljubica

Objavio/la Gost_8155 prije 7 godina 1 mjesec #

http://enigmatikatio.blogspot.com/

Prvih mesec dana rada bloga!

Objavio/la slavko prije 7 godina 1 mjesec #

Ero me se vjerojatno sjeća - bubi.
Eto, za ŠEGRTA HLAPIĆA...(mislim na takmičenje), sam saznao sasvim slučajno i vjerovali ili ne, po mojem mišljenju sam napravio dobar anagram, --- točno za nekoliko, doslovce nekoliko sekundi. Prva riječ, druga riječ i ostatak se sam složio - smisleno, naravno.
Znam da je Ero jedan od nenadmašnih, ali i ja se nadam gornjem dijelu tablice.

l.p.

Objavio/la Gost_5609 prije 6 godina 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: