Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Kapetani broda

post objavio/la oBloze prije 7 godina 11 mjeseci na blogu DRAGI B(l)ože...

Komentari na post

 

Razumjem šta želiš reći i da je najlakše raditi kako ti se kaže. Svedok sam da klimači glavama su najpodobniji i najnapredniji, ali imati saznanje da je nešto pogrešno, a raditi zbog naloga nekog "kvalificiranog ...iz Kiseljaka" za mene je čisti kriminal i kako kažeš "Pa čak i u vojsci, kada nadređeni naredi da se puca, vojnici pucaju i sve posljedice snose nadređeni" NETAČNO jer je zbog povrede ljudskih prava procesuiraju i oni najmanji poslušnici zbog kojih je nastradao život. Ko to može biti toliko kvalificiran i odgovoran da te natjera da ubiješ, upišeš djete u lošu školu, ostaviš majku u specijalni dom ako ti to duboko u duši ne želiš.
Saslušati kvalificirane svakako, ali raditi isključivo po nalogu nekog kormilara NE, jer tvoj život i tvoj odluka je SAMO TVOJA i samo si ti za nju odgovoran, haos i nastaje zbog prebacivanja odgovornosti.

Objavio/la eni prije 7 godina 11 mjeseci #

Da, naša odluka je koga ćemo i zašto slijediti.
Ovaj post više govori o petljanju u tuđe poslove. ako neko vozi auto, zašto ga smarati sa neprekidnim instrukcijama, kada osoba uspješno vozi i sama. Ako neko ima mandat za upravljanje općinom, ako ne pravi neke trašne greške i zloupotrebe, zašto mu neko nekvalificiran treba soliti pamet.
Dobri lideri slušaju savjete, trude se biti bolji, dati najbolje od sebe.

Objavio/la oBloze prije 7 godina 11 mjeseci #

Ma relax samo koleg'ce,dokle god putnik osjeća nesigurnost kod tebe plašiće se svakog tvog poteza,dokaži suprotno i biće 0K.Ti se plašiš svake odgovornosti,pasivna si do bola,šteta što nisi živjela u vrijeme beginica i da ništa ne moraš,osim postojati-nako il što nisi neka biljka,to bi još i najbolje bilo.Ti si,najverovatnije žena od 'akcija'po tržnim centrima,potrošI što manje,da opravdaš svoj nerad...Probudi se,počinje velika akcija!

Objavio/la Gost_4566 prije 7 godina 11 mjeseci #

Gost***Probaj razlikovati davanje mišljenja koje niko nije tražio od preuzimanja odgovornosti i rada na istoj.

Objavio/la oBloze prije 7 godina 11 mjeseci #

Uh sad vidim šta se iza brda valja...nekako duboko doživih tvoj post, pa sad imam potrebu da pojednostavim gore napisani komentar.
Podjela poslova je ključ uspješnosti, svako svoje i svi sretni, ali ako neko koči put do uspjeha zbog nestručnosti, lijenosti i sl. zvocanje je prva karika u lancu da se djeluje na kočnicu. Meni zvocaju zbog lošeg ručka (jer djete nije unijelo dovoljno vitamina, minerala, gladni su i sl.) i to je konstruktivna kritika koju moraš prihvatiti koliko god ti se ne sviđa i praviti novi ručak. Ali zvocanje zbog bjesne vožnje koja ugrožava mene i djecu takođe je jaaako konstruktivna i često glavu spasi, jer ne možemo svi biti tip top u svakom trenutku. Naravno za sve treba i ta divna sredina, koja je najveći uzrok problema jer nismo izverzirani da ubodemo u sridu.
Mislim da su problemi puno veći tamo gdje nema zvocanja, ako te na poslu kormilar ne grdi, samo osvaneš sa radnom knjižicom u ruci pa se ti pitaj gdje si krivo vozio.
Zvocanje je dobro i po forumima, neka svako iz sebe izbaci dio frustracije koja je uzrokovana nekim nezadovoljstvom velikim ili malim svejedno, to je divno pravo koje je dato građanima, a da li je neko dobar u tome što radi pa mu ne treba zvocati hmmm zavisi koliko je dobar udatom trenutkuna datom mjestu, samo treba shvatiti da iste stvari mogu da potiču i od samog zvocatora.
Odgovornost još uvijek nije stupila na snagu pa je zvocanje sve što imamo.
Pusa dječacima i sorry ako sam udavila sa svojim viđenjem tvog zanimljivog posta.

Objavio/la eni prije 7 godina 11 mjeseci #

Uopće nisi udavila, i meni su tvoji komentari jako zanimljivi jer su u duhu zdrave i otvorene diskusije i daju uvid i iz drugih uglova.
Ako se osvrnemo na fenomen zvocanja tokom vožnje: Ako je vozač nadasve dobar vozač, staložen, nikad u životu kaznu ni prekršaj nije napravio, auto ogrebao, a šutljiv je čovjek...nema potrebe govoriti mu da je zeleno na semaforu, kako da parkira i ne gasiti se tokom cijele vožnje. S druge strane, važi i ovo što ti kažeš, ako osoba ne vidi da prolazi kroz crveno, potrebno je zavrištati ako treba...Ništa nije crno-bijelo.
Nekako duboko vjerujem da možemo izvući najbolje iz ljudi ako im damo povjerenje i podršku...e sad, ako ih oni ne opravdaju, iste je sekund povući.

Objavio/la oBloze prije 7 godina 11 mjeseci #

"to je divno pravo koje je dato građanima" (@Eni)

Dan kada je svakome omogućeno da javno da kaže šta misli ili napiše, definitivno je tužan dan za zdrav razum.

Objavio/la Elessar prije 7 godina 10 mjeseci #

JOINT INVESTMENT

Mrs. Vivian Micheal,
Liberte Sicap,Abidjan Ivory Coast.
Private Email ( vivianmicheal720@yahoo.fr)


Dear Sir/Madam.

Compliment of the day, I would like to apply through this medium for your co-operation and to secure an opportunity to invest and do joint business with you and my family in your country. If you can handle long time business investment jointly with me and my son in your country.

I honorably intend to invest in your country into a very lucrative business venture of which you are to advise and execute the said venture over there for the mutual benefits of both of us. Your able co-operation is to become my business partner in your country and create ideas on how money will be invested, properly managed and the type of investment after the money is transferred to your account with your assistance.

Meanwhile, on indication of your willingness to handle this transaction sincerely by protecting our interests and upon your acceptance of this proposal, I would furnish you with the full detailed information, procedure and amount involve. I shall be glad to reserve this respect and opportunity for you, if you so desire, but do urge you to give the matter your immediate attention it deserves.

Looking forward to your response, you can equally email me with my private email or above phone number for easy communication.

( vivianmicheal720@yahoo.fr)

Yours Faithfully,

Mrs Vivian Micheal And Son,

Objavio/la vivian02 prije 7 godina 2 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: