Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Revati na tržištu rada ili ima li života poslije 12-satnog radnog vremena

post objavio/la oBloze prije 8 godina 11 mjeseci na blogu DRAGI B(l)ože...

Komentari na post

 

Možda da nastaviš tražiti, do pogodne i optimalne ponude?

Objavio/la graciasalavida prije 8 godina 11 mjeseci #

Poslala sam aplikacije na razna mjesta (od kojih je jedno državno, na 100 metara od kuće mi), pa ćemo vidjeti. Lijepo je biti kod kuće, to je najljepše, ali vidjet ćemo.

Objavio/la oBloze prije 8 godina 11 mjeseci #

lijepo napisano

Objavio/la reuw prije 8 godina 11 mjeseci #

kad su djeca mala, biti s njima neprocjenjivo:))

Objavio/la mamaludica prije 8 godina 11 mjeseci #

surova realnost... ili kada sve saberem ja se oduzmem..

ali hej nisu djeca zauvijek mala i da prvih 10 godina budes kuci naradice se do penzije jos... zato budi sa njima dok mozes

Objavio/la uSvijetu_off prije 8 godina 11 mjeseci #

isto razmisljamo, i isti odgovar dajem vec pune dvije godine svim dusebriznicima kad me pitaju: a sto to ti jos nisi pocela raditi? znas, steta ti je ....
meni nije nikakva steta
bila bi mi steta, da radim ;)

Objavio/la shizika prije 8 godina 11 mjeseci #

Pos'o tražim,molim Boga da ga ne nađem,šalim se,stvarno nema smisla ići i raditi za šest stoja i onda ih dati nekome za čuvanje djece,znači radiću samo da nisam sa djecom,znam ih nekolikko što tako rade,užas,ponekad se čovjek upita zašto su osnivali porodice kad od njih bježe ko đavo od krsta i već nakon dvije-tri godine ne žele da su sa djecom više od par sati a i to gledaju da ih ubace u kakvu igraonicu,ko majmunčiće da ih gledeaju kroz staklo... Puno pozdrava i radosti u životu koji zaista i živiš!

Objavio/la Šta reći prije 8 godina 11 mjeseci #

2/3 svoje plaće dajem na čuvanje djece, radim za 1/3, koju dajem na stručni tim logopeda i defektologa. Idem na posao zbog radnog staža i nadam se penziji, ako je ne doživim ja možda će taj nabijeni penzijski prosjek trebati mojoj djeci nikad se ne zna, radim za topli obrok i u zavisnosti od poslovne godine i regresa. Dobro je biti domačica, ali meni to nije dovoljno. Bez obzira na poslovnu atmosferu i stresove (koje opet je do tebe primaš li ih srcu)ipak na poslu progovorim sa odraslim, doedukujem se i ostajm IN za ono što sam studirala. Početna plaća je uglavnom ta koju spominješ, ali je vremenom nadogradiš povečanjima, stimulacijama, pa eto i tim dnevnicama ako ćeš već putovati... ali opet svako ima svoju računicu, puno sreće ti želim.

Objavio/la eni prije 8 godina 11 mjeseci #

svjedom sam i da je djetetu zaista potrbno samo kvalitetno provedeno vrijeme, a ne čitav dan s tobom a bez tebe.

Objavio/la eni prije 8 godina 11 mjeseci #

Reuw***Hvala.
Mamaludica***Da.
U svijetu***Baš tako. Dok se saberem, ja se oduzmem, i opet smo na početku.
Shizzy***Ma znam ja da se mi kontamo :)
Šta reći***Šta reći :), dobro si me prokužio/la, tražim posao, molim Boga da mužu da dovoljno posla do daljnjeg :). I hvala.
Eni***Imama ja Eni finog staža za mije godine. U ovoj firmi nema toplog obroka /(tačnije dobije se tanjur variva u 11 h ujutru, a ja to ne mogu jesti), nema regresa, pitanje je i kakvi su godišnji. Ako nađem posao od 8-4, od ponedjeljka do petka za kakav pretpostavljam da je tvoj, to će biti nešto drugo. Dnevnice od putovanja koje pominješ, meni su ta putovanja bila paklena, kada sa 600 km udaljenosti slušam kako dijete vrišti, stravični hoteli, poslovne večere, busevi od nemila do nedraga, poslovni partiji do 1 ujutru na kojima pjeva Nesko a svi pijani plešu u kolu...Platila bih samo da ne moram poslovno putovati.
Ni meni nije dovoljno da budem "samo" domaćica.
Ja radom na sebi ne podrazumjevam rad na svom tijelu ili edukaciji, nego na duši. Zato idem na seminare, izučavam svete spise i razgovaram sa ljudima o tome, držim predavanja, kuham, pišem, bavim se dizajnom (honorarno i besplatno)...
Kako znaš da su djeca cijeli dan sa mnom, a bez mene?
Što se boravka sa djecom tiče, koliko mogu biti kvalitetno sa njima ako dođem kući u 6 naveče i imam još 100 stvari za uraditi? Nedjelje? Ako ne operem i ne popeglam veš, nećemo preko sedmice imati šta obući. A gdje su bivšejugoslovenska kupanja-cijela porodica nedjeljom iz jednog bojlera :)...
Mislim da se ne razumijemo jer ti radiš u državnom ,a moj je posao više vezan za privatni sektor, koji je u BH vrlo veseo-rad kao na Wall streetu, plate i uslovi kao u Malawiju.
Slažem se za staž i penziju, ako ih bude za 30 godina, moja će peMzija biti minimalna, jer poslodavci prijavljuju na minimum i čak ni taj staž i zdravstveno ne plaćaju.

Objavio/la oBloze prije 8 godina 11 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: