Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Muhammed a.s. milost svjetovima

post objavio/la Qamar prije 12 godina 8 mjeseci na blogu Alejhisselam

Komentari na post

 

PAŽNJA
APEL ZA POMOĆ NAŠIM SEKICAMA

094 291 009 - SA 2 KM POMOZIMO NAŠOJ LAMIJI ALIHODŽIĆ
Dragi dobri ljudi,
moje ime je Lamija Alihodzic. Imam tek 11 mjeseci i u njemu bola za 11 zivota. Teško sam bolesna, moji roditelji slave svako moje budjenje jer sam s njima, eto, još jedan dan, a svaki dan moga zivota za njih je dar od samoga Boga.

Rodjena sam sa bolesnim bubrezima. Nakon postavljanja stenta u lijevi ureter u novembru prosle godine i kratkotrajne peritonealne dijalize, tokom decembra sam imala mnogo zdravstvenih problema. Ljekari kazu da se to zove virusni gastroenterokolitis i virusna infekcija gornjeg respiratornog sistema. Danas sam dobro; imam plasiran stent u lijevi ureter i nalazim se na profilakticnoj dozi cefaclor sirupa. Zna li iko sta to znaci? Jedna jedanaestomjesecna djevojcica zna. Pomozite mi da to zaboravim...

Zbog kompleksnosti mog slucaja i svih komplikacija koje su iz njega proizasle, ljekari Nefrološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike KCU Sarajevo. Kazu da treba vremena da se bubreg oporavi, a da se normalno oticanje urina odrzava jos tri mjeseca putem stenta u lijevom ureteru. Za jedan i pol mjesec planira se vadjenje stenta i tada bi se vrsila snimanja urotrakta u cilju ispitivanja morfoloske i funkcionalne situacije novoformiranog uretera. Ljekari ocekuju da bi se na novoformiranom ureteru lijevo mogla nalaziti stenoza, a i vezikoureteralni refluks, jer nije uradjen antirefluksni mehanizam. Moji roditelji nemaju novaca za to. Tata ne radi, a mama radi u skoli.

Trebam Vasu pomoc, trebam saznanje da nas troje nismo sami na svijetu, trebam osjecaj da je nekome stalo, trebam znati da jos nekoga moze dirnuti djecija suza.Molim Vas da shvatite da jedan jedini novcic koji Vama ne znaci ništa ili Vam je mozda visak, moze spasiti moj zivot i donijeti srecu mojoj mami i mom tati.

Voli Vas Vasa Lamija

Svoje priloge mozete slati na:

UPI banka , za uplate iz inostranstva broj ziro racuna:

566735 - 29 -3405

za uplate iz BiH broj tekuceg racuna:

566735– 21 –73282.

E-mail oca Mirze: mirza.gugo@gmail.com
Tel.: 00387 33 655 646

Potrebna suma je oko 100 000 KM!
Više informacija na http://helplamija.blog.ba/
...................................................................................

Vahida Turcinovic
boluje od cisticne fibroze, hronicne i progresivne bolesti koja zahtjeva dozivotnu terapiju koja maloj Vahidi pomaze da udahne zrak u svoja njezna pluca, olaksava joj svakodnevne tegobe i uz Allahovu pomoc omogucava da njeni djeciji dani barem malo lice na djetinjstva zdrave djece.

Vahidin babo je rudar, majka domacica , imaju troje djece, a lijekovi su skupi,sami ne mogu skupiti sredstva za kupovinu.Vahida koristi Pulmozyne ampule i Pulmozyne inhaler koji imaju razlicitu cijenu u Evropskim zemljama.

Zbog svoje bolesti Vahidi je neophodna pojacana, visokokalorijska ishrana bogata vitaminima, pa svi koji zele mogu i na ovaj nacin pomoci tako sto ce direktno uplatiti sredstva na racun porodice Turcinovic:

TURCINOVIC VAHIDA
HADZIJEMAZICA PUT 83 ZENICA
BROJ KONTA JE:19-55-08907-1
RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT : RZBABA2S
.....................................................................
Prenosi se od Esme, kcerke Ebu Bekra r.a., da je dosla kod Vjerovjesnika, pa je rekao:
»Ne odbijaj, Allah ce tebe odbiti. Udijeli onoliko koliko si u stanju«. (Buhari)

Objavio/la amsar prije 12 godina 8 mjeseci #

Allahu ekber!

Selam aleykum

Objavio/la yildiza prije 12 godina 8 mjeseci #

EsSelamu alejkum!

Dusa moja vrijedna,Allah swt te nagradio obilatooo-amiiiiin.

Volim te u ime Allaha swt!

Pusa velikaaa,sjeti me se danas u dowi i svih mu'minki i mu'mina inshaAllah, petkom se dowa inshaAllah ne odbija.

Objavio/la niqab-neulogovana prije 12 godina 8 mjeseci #

EsSelamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

@ Yildiza - MašaAllah, Allahu ekber, Alejkumu selam mila seki, hvala na javljanju, Allah dz.s. mi te puno nagradio, podario svako dobro i hajr na dunja i ahire. amin
Maksuz selam, pussa

@ Niqab - Alejkumu selam, moja draga seki, Allahume amin, MašaAllah, i ja tebe mila moja puno,puno volim u ime Allaha dz.s. Volio te Onaj u cije ime volis, amin Ja Rabbi. Sjetim se ja mila cesto i uputim dove za nase sestre i bracu, InšaAllah da Allah dz.s. bude uvijek zadovoljan nama, i da nam ukaze Svoju Milost i oprost na Sudnjem danu. amin, amin, amin
Maksuz selam seki Niqi, pussa

Ostajte mi u Allahovoj milosti, saburu, zadovoljstvu i oprostu, amin
EsSelamu alejkum ve rahmetullahi ve beraktuhu

Objavio/la amsar prije 12 godina 8 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: