Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Obična p.

post objavio/la Hasharijasta prije 8 godina 6 mjeseci na blogu Pisma

Komentari na post

 

Hvala za apstrakt Obične pr., ali možemo li ipak dobiti integralnu verziju? (Inače, ja sam kao Mali Princ, nikad ne odustajem od pitanja kad ga jednom postavim... :D)

Objavio/la Gost_Gogo prije 8 godina 6 mjeseci #

@katran: Nije onda to ta Belinda. :) Ova uopšte nije imala dedu, nego didu :)
@Gost_Gogo: Pitanja nikad dosta, nikad dosta, Mali Prinče....

"Obična pr.:

Napolju su svijetlile leteće Svetlane, bilo je toplo ljetno veče. Prozore su skinuli da se ne bi trošili, a vrata nikada nisu ni imali.
"Što će nam vrata kad kroz njih nikad niko i ne prolazi?", pitao je nikoga Mirko Gubinski, te poskidao sva vrata na i u kući.

Viktor je sva vrata negdje odnio, a oni koji su ga vidjeli kako ih nosi kucali su o njih, a on je pitao:"Ko je?"

Kroz njihovu kuću bi svakog četrdesetdrugog ljetnog dana potekla voda. Niko nikad nije ustanovio otkud se slijeva ta bujica, jer bi nakon što voda proteče kroz prostorije u kući svi ukućani zaboravili da je voda ikada tu i bila.
Svako jutro bi se nanovo čudili:"Ko je ostavio ovaj leš hobotnice na stepenicama umotan u jutrošnje novine?"

Te godine, majka Vjera je ustala da olakša mokraćni mjehur jer joj je od žubora vode mokraćni mjehur curio kroz dizne. Ugazila je u vodu koja joj je dosezala do koljena i gledala u svog muža Mirka Gubinskog. Stajao je nasred sobe, u mrklom mraku, sa rudarskom lampom na čelu. Na sebi je imao ronilačko odijelo i na leđima bocu sa kisikom. Čula ga je kako trubi u disaljku:"Arijadnina nit bila je crvena!"

Vjera Gubinski se šokirala od prizora. Bila je blijeda poput šlag kreme, a sva kosa joj narasla za 34 centimetra u samo jednoj minuti. Na očima su se okamenile sjajne kapi suza.
Zaboravila je da mora olakšati mokraćni mjehur, te je ostala u vodi toliko dugo da su joj između nožnih prstiju nikle plovne kožice.

Jedino čega se plašila je da se Mirku ne skvase krila."

Objavio/la Hasharijasta prije 8 godina 6 mjeseci #

Upravi si. Sad se sjetih da se Dmitri nije zenio i da se sljedece godine ipak dokopao Amerike. Kasnije sam saznao da je nesto u rodu Rafiju Gregorijanu ili tako nesto..
Do mene je, sorry..

Objavio/la katran prije 8 godina 6 mjeseci #

Običnu pr. treba dati Šijanu da je ekranizuje.
Ah, kako mi je sad drago što sam bila dosadna... Večeras će insomnia biti zanimljiva...

Objavio/la Gost_Gogo prije 8 godina 6 mjeseci #

@katran: Ma ništa, i drugi put. ;)
@Gost_Gogo: A kako li bi režiju odradio Živko Nikolić? :)

Objavio/la Hasharijasta prije 8 godina 6 mjeseci #

To je nekako potpuno predvidivo: Vesna Pećanac kao Vjera, Petar Božović kao Mirko, Svetozar Cvetković kao Viktor... Pokoj mu duši, ja bih to ipak dala živom Šijanu...

Objavio/la Gost_Gogo prije 8 godina 6 mjeseci #

@GG: Ma ja kad na Šijana pomislim, naježim se od divljenja!!! :)
Tu kao Belindu "vidim" Goricu Popović, Viktor je Bogdan Diklić, a Mirko - Lazar Ristovski. Vjera bi mogla biti Seka Sablić, a žena koja stalno mijenja ime: Mirjana Karanović. :)

Objavio/la Hasharijasta prije 8 godina 6 mjeseci #

A koje je boje bilo oko, a koje je boje bio privjesak sa poklopcem? :D

Objavio/la Strippy prije 8 godina 6 mjeseci #

Meščini da nama ne treba ni Nikolić, ni Šijan, umijemo mi to i same! :D :))) Sjooo... :D Ne znam ko bi na planeti bio more appropriate od Ristovskog za nasred sobe u ronilačkom odijelu sa sve rudarskom lampom... Zamisli samo šta bi Šijan napravio od toga... Oli ga zvat'? :D :)))))))

Objavio/la Estragon prije 8 godina 6 mjeseci #

@Strippy: Oko je po potrebi bilo - mačje (ako hoda po mraku, da ga svi primijete), tigrovo (ako želi nekoga da zavede sjajem), hašarijasto (ako mu je život poligon za - življenje), stakleno (ako hoće da ga ponekad izvadi pred rajom i baca uvis dok ostali ne popadaju od ljubomore)... Dakle, oko je varijabilno :) Privjesak? Pa bio je zlatni. Ali sa nimalo primjese bakra, tako da je bilo visokokaratno :)
@Estragon: Hajde, obradujte me i recite da ste osobe sklone dramskoj umjetnosti, bliske sceni i scenografiji! Za rasvjetu možemo angažovati Hiperiona ( http://hr.wikipedia.org/wiki/Hiperion_%28mitologija%29 ), a sa Šijanom i Ristovskim ćemo napraviti neki solidan dogovor: oni nama svoje vještine, mi njima divljenje :) A?

Objavio/la Hasharijasta prije 8 godina 6 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: