Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Ah vas dvoje s kojih pati

post objavio/la mmuhamed prije 13 godina 3 mjeseca na blogu U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Komentari na post

 

Selamim, lijepa ilahija !

Objavio/la nudzii prije 13 godina 3 mjeseca #

esselamu alejkum
Da, zaista lijepa ilahija.

Objavio/la kewser prije 13 godina 3 mjeseca #

Bismillahi,elhamdulillahi,we salatu,we selam,'ala Resulullahi,sallallahu 'alejhi we sellem!

Braco i sestre u Islamu,

Esselamu 'Alejkum We Rahmetullahi We Berekatuhu!

Pozivam vas na veliku humanitarnu akciju,a o čemu je riječ,kazuju naredni redovi ovog teksta.Allah,subhanehu we te'ala,da vas nagradi Dzennet-ul Firdewsom!

AMIN! AMIN JA RABBIL 'ALEMIN!

„Čuvajte se vatre pa makar i sa polovinom datule, a ko ni to ne nađe, onda sa lijepom riječju!“ (Buharija i Muslim)

Požar zahvatio kuću i majku s petero djece


Nevladina organizacija Sarajbosna vodi humanitarnu akciju prikupljanja pomoći porodici brata Bećira Kurtića u novcu i paketima hrane i odjeće.

Kontakt telefoni: 061 916 745 i 062 488 214

BBI banka žiro račun:

1410010001523647


VELIKA KLADUŠA - Merima Kurtić ( 38 ) i petero njezine malodobne djece ozlijeđeni su u požaru koji je izbio jučer ujutro u obiteljskoj kući u selu Kurtića glava u Todorovskoj Slapnici kod Velike Kladuše. Najstarije dijete ima 11 godina, a najmlađe tri mjeseca. Majka je zadobila teže opekline na 40 posto tijela, dok su djeca na svu sreću lakše ozlijeđena. “Merima Kurtić je prilikom spašavanja djece i pokućstva zadobila opekline drugog stupnja na 40 posto površine tijela i još je u životnoj opasnosti”, rekao je prim. dr. Nedim Solaković, liječnik na Odjelu kirurgije u županijskoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Djeca su izvan životne opasnosti. Uzrok požara u njihovoj kući još se utvrđuje. Pretpostavlja se da ga je prouzročila eksplozija plinske boce. Merimin suprug i otac djece Bećir Kurtić u vrijeme tragedije bio je napolju. Njegovi roditelji koji žive u susjednoj kući krenuli su ujutro na tržnicu i čuli su smijeh svojih unuka, a kad su se vratili, zatekli su stravičan prizor. Od kuće je ostalo samo zgarište. Vatrogasci su primili obavijest o požaru u 7.20 sati. Iako su brzo reagirali, vatra je progutala cijelu kuću i sedmeročlana je obitelj ostala bez krova nad glavom. Očevid na mjestu događaja obavili su pripadnici kriminalističke policije i inspektor za protupožarnu zaštitu.

R. Karat (Dnevni list)

„Među najvrjednija djela spada i to da razveseliš svoga brata vjernika, ili da vratiš njegov dug, ili da ga nahraniš!“ (El-Bejheki, sahih)

„Ko god udijeli sadaku u vidu nečega što je lijepo - a Allah prima samo ono što je lijepo – Milostivi će mu je uzeti u Svoju desnicu, pa makar to bila i obična datula. Ona će se oplemenjivati kod Milostivog sve dok ne bude veća i od planine. Baš kao što neko od vas uzgaja od majke odbijeno jednogodišnje ždrijebe ili devče.“ (Buharija i Muslim)

Ibn Mes'ud, radijallahu anhu, je rekao: „Bio je neki čovjek koji je obožavao Allaha sedamdeset godina, pa je nakon toga učinio odvratno i loše djelo koje je poništilo sva njegova djela koja je do tada uradio. Nakon toga je naišao na siromaha i udijelio mu komad hljeba, pa mu je Allah zbog toga oprostio taj njegov grijeh i vratio mu sva djela koja je činio sedamdeset godina!“

Objavio/la aladin1 prije 13 godina 2 mjeseca #

Alahu egber!

Objavio/la kontrash prije 12 godina 3 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: