Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Subotom o riječima: Vremena su kokuzna

post objavio/la reuw prije 10 godina 2 mjeseca na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

12. Veresija
Једини метод по којем послују локалне продавнице по Србији. И поред увођења фискалних каса и мало строже контроле, увек се нађе неки буџак у радњи где може да се сакрије свеска са именима дужника и износом дуга. Не добијаш никакав рачун, у свесци само пишу износи,тако да раднице можда некад и поједу чоколаду на твој рачун ("'Ајд, коме данас пишемо чоколаду...може онај чича, Славко, њему нисмо одавно"). Прецтртавање се најчешће врши првог или другог, тј. кад стигне плата. Да нема вересије, многе такве радње не би опстале ни месец дана. А и народ би много чешће јео џема и хлеба и куваног кромпира.
Никако се не даје на вересију када у радњу уђе неко нов, непознат. Радница намигне, а то је сигнал да је то можда инспекција, па се муштерије само мувају по радњи док уљез не изађе.
Једино је зезнуто кад у комшилуку газда реши да пресече вересијску агонију и окачи натпис "Част сваком, вересија ником."
http://vukajlija.com/veresija

Objavio/la reuw prije 10 godina 2 mjeseca #

Imam ideju za svorc! Mozda od rijeci "schwarz" - crno.. bez love je covjek u crno zavijen! U juznim krajevima njemackog govornog podrucja se "crno" izgovara slicno nasem "svorc".

Objavio/la Gost _ prije 10 godina 2 mjeseca #

@gost, to je vrlo moguce!

Objavio/la reuw prije 10 godina 2 mjeseca #

Sada mladja raja za tvrdicu najcesce kaze da je stipsa, a za bogatasa da je hadzija.

Objavio/la Gost_9902 prije 10 godina 2 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: