Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Putujući od Sarajeva do Neuma (13): Neum – kraj virtuelnog putovanja

post objavio/la reuw prije 10 godina 2 mjeseca na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

Hrvatska će verovatno dobiti koncesiju za gradnju dela Jadransko-jonskog autoputa koji prolazi kroz BiH, čime će ujedno biti rešeni i svi nesporazumi vezani za južno čvorište izmedju dve države na koridoru 5c.
Ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Nail Šećkanović izjavio je za današnje sarajevsko "Oslobodjenje" da će o tome uskoro biti vodjeni konkretni razgovori predstavnika entitetskih i državne vlasti BiH.

O ponudi da se Hrvatskoj dodeli koncesija za gradnju dela ključne jadranske saobraćajnice preko teritorije BiH predstavnici dve države su već razgovarali pre dve sedmice.

Pomenuti magistralni putni pravac kroz BiH prolazio bi, kako se navodi, hercegovačkim zaledjem, odnosno područjem izmedju Stoca i Neuma a zatim izmedju Trebinja i Dubrovnika.

Spoj koridora 5c i Jadransko-jonskog autoputa bio bi kod mesta Bijača, kako je to i ranije bilo predvidjeno iako je bilo zagovornika da se to spajanje premesti u zaledje Neuma.

Ukupna dužina Jadransko-jonskog autoputa od Trsta u Italiji, do Igumenice u Grčkoj iznosi oko 1.100 kilometara, ali sa pripadajućim deonicama u Italiji i Grčkoj može se računati na dužinu od 1.600 kilometara.

Kroz Crnu Goru taj autoput ide dužinom od oko 100 kilometara s tim što zaobilazi Podgoricu i ide do Rožaja i dalje ka Albaniji.

komentar preuzet sahttp://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=13369

Objavio/la reuw prije 10 godina 2 mjeseca #

Hotel Zenit je po mom mišljenju najljepši, najbolji i energetski najefikasniji. Ovaj hotel je prvi u ex SFRJ imao toplinske pumpe za iskorištavanje topline mora, solarne ćelije za sunčevu energiju, te još kombinacije lako loživo ulje i struja. Bazen, trgovine, plaža, čamci, motorini, pedaline, tenis,..... nema šta nema, sve do društvenih igara u zatvorenom prostoru.

Objavio/la mdjulbic prije 10 godina 2 mjeseca #

Bravo dok!
Što se tiče privatizacije - opće pjačke nije pošteđen ni Neum, tu se to čak najbrže i odradilo!?

Objavio/la marijan2 prije 10 godina 2 mjeseca #

Nemam pojma, da je samo Neum jedino sto se pljacka nekako bih i preboljela, nasi politicari i ne pricaju o imovini BH u susjednim drzavama koje se iskoristavaju bez milosrdja i imalo savjesti.

Objavio/la MayaBosanSka prije 10 godina 2 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: