Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Koliko su opasni antibiotici iz piletine?

post objavio/la reuw prije 11 godina na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

Nemoj prijatelju jesti meso s vrata pilića i neposredne blizine, jer se na to mjesto sve daje pilićima. Slično je i sa ostalim životinjama koje se koriste za proizvodnju mesa. Jedan moj sada pokojni prijatelj, inače biajše doktor biohemije je to istraživao od svoga gušta još tamo nekih osamdesetih godina prošlog stoljeća.
Mi nabavljamo piletinu kod prijatelja u Nemili, gdje jeste skuplje, ali znamo da sem vakcinacije jednodnevnih pilića, nema čak ni antibiotskih preparata u vidu kapljica koje se daju u vodu. A skuplje mora biti jer umjesto uginuća do max 2% - on ima čak i do 6% po turnusu, iako svaki dan ulazi među njih u "vasionskoj" odjeći i klorisanih čizama.

Objavio/la mdjulbic prije 11 godina #

sta da kazem...piletinu ne jedem od 93 a meso samo kad koji komsija zakolje tele...napuni se zamrziac i mirna bosna

Objavio/la hazbinatorr prije 11 godina #

razlog vise da jedem "ovo sto se za sljivu veze"

Objavio/la Slovka prije 11 godina #

sreca da nisam neki ljubitelj mesa :))))

Objavio/la Svea prije 11 godina #

to je veliki proble i ovdje u TR. Sreca bozija pa je lako pratiti koji proizvodjac koristi ( i da li koristi u prihvatljivim kolicinama antibiotike ) antibiotike prema dozvolama za izvoz vjerovao ile ne u Rusiju . Naime Rusija ima zakon po kojem se strogo kontrolise kolicina antibiotika u mesu peradskih zivotinja tako da su se i TR proizvodjaci morali prilagoditi standardima ... a takodje je moguce kupiti i tzv. organske koke koje ko fol samo zobaju ...malo su skuplje ali i doktor je skup

Objavio/la erdzana prije 11 godina #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: