Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

T.Eekman: Bosna i Hercegovina. Dio drugi: Bosna pod Turskom

post objavio/la reuw prije 11 godina 3 mjeseca na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

Ovdje ima jako mnogo netačnih podataka, a obzirom da je blog za zabavu, ne za naučne rasprave, Ti nama pozdravi toga autora, ako je još živ.

Objavio/la mdjulbic prije 11 godina 3 mjeseca #

Doktore, poprilicno tacno i realno opisana istorijska situacija tog vremena.
Istoriju koju smo mi ucili bila je u najvecem procentu falsifikat i isvrtanje istine. A ko je pisao istoriju i cije smo knjige citali zna se.

Objavio/la Hole_Holland prije 11 godina 3 mjeseca #

@Mirsade: NIje blog bas za neku zabavu, kao ni tvoj, a ni za neke vrle naucne rasprave. Ovo nije naucni tekst ( ne navode se izvori),i meni je interesantan po tome sto jedan stranasc a nije ni Srbin, ni Hrvat, ni Bosnjak, pise o istoriji Bosne i Hercegovine.A sto rekao Hole Holland ono sto smo mi ucili u skolama iz istorije je imalo daleko vise (namjernih) pogresaka nego ovaj tekst.

Objavio/la reuw prije 11 godina 3 mjeseca #

Ja sam sem formalnog obrazovanja, jako mnogo radio na hranjenju svoje znatiželje i jako mnogo toga prometnuo kroz ruke. Iz tog razloga sam napisao taj komentar. Pisati o onome šta sam čitao i iz kojih iztvora je bez veze. Morao bih otvoriti poseban blog i dnevno na njemu gubiti sate i sate, a neznajući cilj.

Objavio/la mdjulbic prije 11 godina 3 mjeseca #

@ Mirsade, meni je ovo veoma zanimljiv i popularan tekst, za siroki krug citalaca, nije stereotipan, a neka pitanja postavljena prije 55 godina , od strane jednog stranca, su i sada aktuelna.Ovo je za mene jedno otkrice, da su stranci znali neke stvari bolje od nas, kojima je istorija tako jednostrano predstavljana.
A pisati naucne tekstove, navoditi izvore, to bas nije za blog, a ni od tebe to niko ne trazi.

Objavio/la reuw prije 11 godina 3 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: