Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Subotom malo nostalgije: Moja osnovna škola “29 novembar”

post objavio/la reuw prije 12 godina 4 mjeseca na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

eh,da Strojorad - to sam skroz zaboravio...cesto spominjan u periodu 92-95

Objavio/la Gost_9925 prije 12 godina 4 mjeseca #

U ulici Rave Jankovic stanovala je moja rodjaka
kcerka od oceve sestre sa muzem Mehom i kcerkom jedinicom Belmom.Moja Tetisnja bila je Nafija-Nafa
Umrla je od raka dojke..davno.
dolazila sam u tu ulicu..sjecam je se dobro.

Objavio/la SpOnTy prije 12 godina 4 mjeseca #

Ja sam jedno vrijeme bio u studentskom domu "Vladimir Perić Valter" iznad Grbavice. Zimi se sa Grbavice čulo kako radi Lejlandovi motori dvospratnjaka - jer ako ih ugase, nema više paljenja do pročjeća!
Sarajeva se sjećam podobro. Npr.: mislim da je 1968 sniman film "Glineni golub". Tada su u Buća potoku bile samo dvije kuće, sada ih ima preko 3.000! Uličicama se ne može proći.
Taj fenomen gradnje kuća na više od 100 klizišta u Sarajevu, nisma nikada skontao. Iz tih kuća se do centra stiže za min. jedan sat, Zimi je umjetnost se vratiti kući. Zdrav razum je nalagao da se kuća radi u Lješevu, Visokom, Jadžićima,.... Iz tih destinacija se u Sarajevo brže stiže, a i infrastruktura je bolja.
Uglavnom, kako sam planinario, to sam sa vrha Bjelašnice gledao počesto na Sarajevo i pravo rečeno uvijek sažaljevao Sarajlije. Ne bih opisivao sada na šta liči Sarajevo sa te visine, jer koga interesira, sada ima i cesta do meteo - opservatorije, pa neka vidi.
Kada sam završio faks, potpisao sam da vratim stipendiju i zaposlio se u Zenicu. Inače često sam u Sarajevu, ali samo u meni dragim područjima. Upravo sam bio 2,5 dana na Ilidži (možda u Ilidži) i bilo mi je pravo dobro. Nisam išao u Sarajevo.

Objavio/la mdjulbic prije 12 godina 4 mjeseca #

Konacno otkrice!
Slućajno sam naletio na ovaj blog i volio bih kontaktirati "letećeg holandeza", jer smo ocito imali istu razrednicu (Gaćo Fethija), samo je meni bila u 6.osnovne. Stanovao sam u ulici Marjana Barona 13 (pored famozne ulice "Bratstva i jedinstva"). Živim u Zagrebu i godište sam 1954. Što sam stariji, više mi se vraćaju slike iz ranog djetinjstva.

Objavio/la Gost_5647 prije 11 godina 9 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: