Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Čuvajte se lijekova preko interneta

post objavio/la reuw prije 12 godina 4 mjeseca na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

Najstrasnije od svega je sto maloljetna djeca putem interneta mogu doci do lijekova kao sto je tradolan, koji sadrzi morfijum. Mnogi tinejdzeri se koriste internetom da bi dosli do ovih tableta koje konzumiraju zajedno sa alkoholom. Primjer je sin mojeg komsije koji je poslije ove kombinacije jedva ostao ziv.

Objavio/la staklena prije 12 godina 4 mjeseca #

@Staklena:Ma jasta, nema nikakve kontrole

Objavio/la reuw prije 12 godina 4 mjeseca #

Nije loše možda koristiti patvorene lijekove bez ljekovite supstance. Placebo se uvijek koristio. Ja sam poznavao više ljekara koji su u ladici uvijek imali tablete od čiste krede, proizvodnja mislim "Karbon" Zagreb. Čim se pojavi hipohondar (umišljeni bolesnik) liječnik ga obradi da će dobiti samo jednu "čudesnu" tabletu, da nikom ne govori i tabletu odmah popije u ordinaciji, a na kontrolu da dođe ako nema pozitivne promjene. U većini slučajeva takvi pacijenti ozdrave. Jedan je "častio" moju susjedu teletom, jer ga je jednom čudesnom tabletom izliječila, a tabletu je kao biva dobila iz NASA centra.
U JNA se koristio placemo izuzetno često. Sjedio sam počesto kod garnizonog ljekara i gledao kako ljudi piju placebo (kreda tablete). U JNA su bile i tablete od čiste gline. Liječnik je morao imati zabilješke o pacijentima tretiranim placebom, jer kada se ponovo pojavi....-
Sjetih se da su Rusi (tada Sovjeti) godinama zamlaćivali svijet svojim Kalcijum pangamatom, skraćeno Kaljgam, kao biva na bazi vitamina B-15 kojega su proizvodili biva iz jetre neke sibirske životinje. Moj rahmetli otac je popio kilograme Kaljgama, prestao koristiti sve lijekove za srce i uz Kaljgam, jednom dnevo na tašte srce popio bi 0,3 cl Skenderbega. To je počeo prakticirati, nakon što mu je jedan ruski kardilog bacio u WC školjku sve njegove lijekove za srce, osim tabletica nitroglicerina. Otac je do tada (1974.) imao tri infakta miokarda. Nakon bacanja lijekova, sve do smrti 1990. godine, nikada više nije imao naznake srčanog udara. Mjesečno je trošio dvije boce Skenderbega po pola litre, osim kada zajedno nazdravljamo, pa polovku sredimo za dva - tri sata. Čak je i pritisak uredovao. Kasnije, negdje 1989. je dobio leukemiju (valjda je to rak crvenog krvnog zrnca). Zenički internista dr. Hodžić je uz jedan lijek radio sa njim jednu svoju metodu i nakon četiri pet bolničkih seansi broj crvenih krvnih zrnaca se sa 1,8 miliona vratio na cca 4 miliona u kubičnom centimetru. Na kraju se umire od smrti. Unatoč tome što mu je rečeni internista zabranio saginjanje u poziciju "glava niža od koljena", on je jedne prilike učinio i dobio moždani udar, koji je bio sa smrtnim ishodom.
Ja se napriča, a čitati će, ko hoće, želi ili nema šta drugo raditi.

Objavio/la mdjulbic prije 12 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: