Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Doktor Thomas Allinson i njegov “crni hljeb”

post objavio/la reuw prije 12 godina 5 mjeseci na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

Ja imam osjecaj da je vecina "crnih" hljebova kod nas u stvari napravljeno od bijelog brasna uz dodatak smedje boje. Ozgo pospu malo nekakvih zrna i to je kobajagi integralni hljeb. Koliko ja znam, hljeb od crnog, integralnog brasna je tezi i vlazniji i ne moze biti napuhan kao ovi. Zato bi trebalo praviti hljeb u vlastitoj reziji jer u prodavnicama imamo dobro integralno brasno od svih zitarica.

Objavio/la Gost_9902 prije 12 godina 5 mjeseci #

Ovo ti je super i ja sam pobornik zdravog nacina zivljenja i zdrave ishrane.
Protiv aditiva,samo GERMA dolazi u obzir!:))

Objavio/la photohamic prije 12 godina 5 mjeseci #

@Gost:Ma ja , ovaj Allinsonov je tezak, neugledan, a i prilicno neukusan. Eto ja koristim rijec punozrni, a u nas se kaze integralni
@Fotohamic:Hvala, samo naprijed sa zdravim planinskim zrakom i sa zdravom hranom, lukom, kukuruzom i planinskim kajmakom

Objavio/la reuw prije 12 godina 5 mjeseci #

a koliko dozivi ovaj doktor? 50?:)

Objavio/la gost 5659 prije 12 godina 5 mjeseci #

@Gost 5659:Thomas Richard Allinson (1858 – 1918). Znaci umro je u 60-toj godini, a od cega nisam mogao naci.Mozda mu je puklo slijepo crijevo, ili je stradao u ratu, ili u saobracaju, ne mora duzina njegovog zivota biti znacajna za njegove ideje. U svakom slucaju ako jedan hljeb i danas, 90 godina poslije njegove smrti nosi njegovo ime,to ipak nesto znaci.

Objavio/la reuw prije 12 godina 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: