Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Grdoba umjesto ”Sarajke”

post objavio/la reuw prije 13 godina na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

TO JE U NACIONALNOM INTERESU, KAO I SKRNAVLJENJE VILSA (turska ambasada i amero/trzni centar sa n-spratova oboje) ZIVJELE GRADSKE VLASTI I SVE OSTALE :D

Objavio/la allyssa_ prije 13 godina #

Tuga jedna sta se radi od Sarajeva. Na Marindvoru nestaju parkovi, zamjenjuje ih beton. Napravljena podzemna garaža kod nebodera u ul. Franca Lehara, ali, ili još nije otvorena ili je svijetu skupa, uglavnom, auti su poklopili ulice i trotoare, danas sam jedva izašla iz kuće. A o Radončićevom "tvister" neboderu da i ne govorim, ruglo nad ruglima, napravljen ondje gdje mu mjesto nije, da je u Čikagu, možda ne bi bio loš. Ovako je, čini mi se, ružniji od ružne "papagajke". Duša me boli zbog svega, ali papci su na djelu.

Objavio/la Gost_5728 prije 13 godina #

uprkos nostalgiji ni "sarajka" se nije ubila od ljepote...najbolje bi bilo da su ostavili trg ili jos bolje zelenu povrsinu, da se djeca imaju gdje igrati.
Po travnjacima izmedju zgrada u Novom Sarajevu i Novom Gradu nicu dzamije koje po arhitektonskom stilu totalno odudaraju od nase tradicije i okolnih zgrada.
A sto se djeca u Centru i Starom Gradu nigdje vise ne mogu igrati jer su ljeti po parkovima svuda samo kafanske baste-civiliziranost jednog drustva moze se mjeriti i po tome kako se odnosi prema starcima i djeci...

Objavio/la iz holandije prije 13 godina #

u citavom gradu isto...samo grade, na svakom slobodnom komadicu zemlje...:-S

Objavio/la prokulica prije 13 godina #

i kod tebe zabijelilo kao i kod mene, mozda nam bude i u julu bijelo..
zima kao da pocinje tek..

Objavio/la MayaBosanSka prije 13 godina #

Njegova svetost novac i pohlepa kapitalista ne poznaje dusu grada, ljepotu prirode, logiku itd. Ma vazno je da ima prodajnih centara na svakom cosku a za ostalo koga briga...

Objavio/la mudriholandez prije 13 godina #

hmmm nemas pravo na zalbu a opet nije ti ni neki argumet reuw jer sve zgrade sagradjene u njenoj okolini su swtarije od 20 godia i ona je svojim oblikom i dimenzijama u skladu regulacionog plana prostornog uredjenja donjetog jos 90 godine tako da smatraj da je tako htijela i ondasnja vlast.

Objavio/la solid prije 13 godina #

@Solid:Bilo u skladu sa planom, ili ne, izgleda rugobatno. Da nije onoga dijela koji toliko prominira iznad polovine ostatka zgrade, i iznad ostalih zgrada, jos bi bilo i prihvatljivo.

Objavio/la reuw prije 13 godina #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: