Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Ptičija Nova Godina

post objavio/la reuw prije 13 godina 3 mjeseca na blogu Leteci Holandjanin

Komentari na post

 

Bacila bih ja njih umjesto tih jelki..

Objavio/la vickey prije 13 godina 3 mjeseca #

A jest meni zao tih brojnih jelki koje budu posjecene za bozicne i novogodisnje praznike...svake godine...a koliko jednom takvom drvetu treba da poraste. Da sam ja ikakav faktor u svemu tome, ja bih zabranila to. Kao da plasticnim sta fali. Ljepse su od pravih.

Objavio/la zviJezDicAa prije 13 godina 3 mjeseca #

Takvi su obicaji, zao je i meni i jelki i kurbana, ali ono sto se radilo vijekovima, nije lako iskorijeniti. Sva sreca pa sada uglavnom ne sijeku iz suma, nego iz posebnih rasadnika koji su namijenjeni toj svrsi. A lijepo djeluju plovece jelke na kanalu. U svakom slucaju, pristalica sam plasticnih jelki jer kad se nakindjure silnim ukrasima, i ne vidi se drvo.

Objavio/la Gost_5728 prije 13 godina 3 mjeseca #

Vickey: Mozda nisam bioo jasan, ove jelke je postavila opstina kao ukras u vodi, jos prije praznika, prema tome nisu one bacene. Narod je skinuo ukrase i pobacao borice na smetlje, a ove opcina (opstina) jos nije stigla pokupiti.

Objavio/la reuw prije 13 godina 3 mjeseca #

Ovdje ima dan kad se "nakit bozicni" dize sa jelki..18.januara..bude festa skidanja djindjulisa ...naravno sve se zalije sokovima i slatkisima ..To je samo da se nadje razlog za "slaviti nesto" ..do uskrsa.)))

Objavio/la Neral prije 13 godina 3 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: