Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

U pjevanju

post objavio/la volatus prije 1 godinu 1 mjesec na blogu U ljubavi svakodnevnoj

Komentari na post

 

Trebam motiv pjesme i pronalazim:da se pjesmom obistinim :))

Obistiniti tako da me ima sadrvanom koliko i Ljepotom kojoj pjesnik ,svih epoha, zudi.
Skrojiti haljinku pjesmom tako dizajniranu da je nosi gospoda kome je civilizacija zahvalna za opstanak i covjek zbog koje je i lirika zapisana kao stvorena za njega i zbog njega.
Da ne duljim...volim tu stvaralacku originalnost jer je toliko autenticna izvoru sa koje je pila nadahnuce .
Volim njenu "grmljavinu" izvorom koja tece zemljom kao majcino mlijeko metabolizmom svog,i svega, rodjenog.
Neka ostane zapisano:primjena mislenih i smislenih poruka ,kao i duhovnog nauka,treba biti na osnovama slicnih dojmova koje razum interpretira skladnim pismom predocenim ovdje.Naravno ljudska skladnost moze biti po kodu Onostranog i pokusaj te skladnosti dovesti u sklad sa ovostranim razumom koji je sa nebrojeno basamaka imajuci u vidu covjeka,floru i faunu.To je vjecita linija vjecnosti smrtnih i ona je kao velicina matematickog sustava koji se objasnjava kooedinatom a prevedena kao zivot sa pripadajucim velicinama i smrt sa predodredjenim velicinama.
Samo naglasavam bez obrazlozenja pojam "primjena",Naravno primjena se moze objasnjavati sa usvajanjem vrijednosti neke zajednice ,sto i jeste,slicno opismenjavanju nepismenih .
Narocito kod skole onih koji sticu obrazovanje a gube moral i duhovni pogled sa oratorstvom pri primjeni istog u kritici.
Mogu navesti primjere sa blogger.ba povodom lirike , Vase PJESME i manipulatora koji se ostvaruje sa "argumentima" ali...prihvatljivije je da se sami prepoznaju .Medjutim...to je za ocekivati od istih isto sto i od mene da ih smatram pripadajucim u domenu vase izvorske kaplje u pjesmi.

Pozdrav "dubino moja bunarska"i neka Vam je cestit ,napose sretan,dan zena...majki i bozanstva kojim reprodukujete ljudsku civilizaciju .

Objavio/la Gost_10 prije 1 godinu 1 mjesec #

Hvala ti u ime moje i u ime pjesme moje.

Nek potece...ne gusi je,udahni joj zivota jer ona nije mrtva ako ti cesto jesi. Sa sobom ja tako a izvan sebe,razmisljajuci o rijecima koje me pljusnuse posred ove glave kao hladna voda izvora Bosne. Hajde,neka bude,hajde neka se obistinim kroz nju,hajde da se pokusam oporaviti njom. Nek se svakodnevno ubija boljka.:))
Pa neka je pise i bol i radost,pa neka je i svjesna cesto koliko me u saci drzi a i ja,koliko sam njom rekla malo u odnosu na ono kako srce je sobom govori.

A volim je Boze mili. I jedva cekam da je cujem tamo gdje najjace odjekuje u meni. Pod prozorom malim gdje majka moja sjedi,cekajuci da joj zaigraju lijepe bore od radosti. Da je cujem,pa da i umrem od ljepote njene zao mi bilo nebi. Dusa bar prazna ostat nece...
Tamo se i moja,od zarke ljubavi,rodila.

Ispisi je...ispisi je srcem.

Objavio/la volatus prije 1 godinu 1 mjesec #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: