Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Mrtvilo

post objavio/la volatus prije 4 mjeseca 20 dana na blogu ljubav nasa svakodnevna

Komentari na post

 

Ove noci,dok ti sjenu pratim,nadahnuce bi da izrazom obuhvatim;jedino moje (h.d)

mene to 'mrtvilo"dojmi kao i objektiv zivog pjesnika voljan da covjeku da svoj vid onog sto se usidrilo dubinom

ps.neces mi zahateriti ako te citiram tamo gdje bi trebao dokazati da postojis mimo mene ;)))

Objavio/la Gost_10 prije 4 mjeseca 20 dana #

Nisam knjiga od papira no...dozvoli mi par rijeci a da ih iscitas

Sta covjek nadje slucajno a sta pronadje iz motiva ?... pri svojoj dusi dok je psihom po njoj , kao barka po jezeru sa pogonom nauke, i nije samo indigo kopija neceg mimo nas ili eho naseg bunara u izvanjskom.Priroda unutrasnjeg je odgovor na silnice vanjskog kao i ona tekucina bosanske Breze usljed sjeciva Cepinasa a nerijetko miris cvijetnog svijeta koji se otvara da daje dok pri istom davanju uzima.Naravno,gdje jedno pocinje a slijed drugog zapocinje i nije granica koju moze covjek egzaktno postaviti.Cesto je ta potraznja u domenu nase investicije pripadajuceg imanja .Potraga je svjesna koliko i nesvjesna ,za razliku od investicije,a nadjeno je kao i objasnjenje pojma KARMA...mnijem da se ubijedim kako umijem u nadanju da sebe umujem a zbog cega ne mogu kazati do da budem u pokusaju.-Ne znam i kada neznanje odcutim i ne znam... kada znanju pustim na volju da neznanje bicuje .A mnogo toga i znam ako znanje pripisem dojmu koji je cup osjecaja cija punoca sumi svojom informacijom kako bi me ubijedila da znam: kada me iz sjene izmjestas znam da ili...
Jad i bijeda djeluju kao kist navodjen nadahnutom rukom umjetnika trazeci izraz motiva zvan zivot pa se stvoreno nudi po cijeni profesionalnog tumaca vrijednosti robe.

Objavio/la Gost_10 prije 4 mjeseca 19 dana #

Dragi Gost_10,uvijek dobrodosao.dozvoli i ti meni rijec dvije.
Dozvolu ne trazi da iskazes sve sto mislis i sto ne mislis a i ono sto ceka i cuci zapreteno negdje u dusi pa ceka tvoj blagoslov za protok. Tvoje umovanje i rasclanjivanje su meni poticaj i nadahnuce. Sve sto rece meni se sveza ko niska oko vrata.
" Kud da trazim i da se veselim tvojoj rijeci koja ponekad me toliko dojmi kao bosanski vjetar sa planine,od kog strepim da me bijednu ne otpuse pa me strah mu prici a ne mogu ga tako lako ni obici..."
Hvala ti!

Objavio/la volatus prije 4 mjeseca 18 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: