Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

14. Mart 2016.

post objavio/la ladispute prije 3 godine 5 mjeseci na blogu The midnight nation

Komentari na post

 

Yin i yang, meni je to divan koncept. :)

Naravno da ne postoji čovjek koji nikad nije uradio zlo i obratno, ali definiše nas ono čemu težimo. Za sebe ću prije reći da naginjem dobrom, zato što se trudim da nikom ne uradim ono što ne želim da se meni uradi. A nisam narcis. I ne igram igrice po čitav dan. :P

Objavio/la fovea prije 3 godine 5 mjeseci #

Da, 'Yin i yang' je definitivno jedna od zanimljivijih filozofija na ovu temu; prosto, ali vjerodostojno opisuje najkoplikovaniju ljudsku polarnost. Svo dobro će eventualno izroditi zlo, kao što će zlo vremenom ploditi dobrim.
I mi se svi uvijek trudimo, to je uvijek bila ključna riječ mog života; šta god radio, uspio ili ne, trudio sam se. Ali nažalost, iz vlasitiog iskustva, ali i iz filozofije 'yin&yanga', uvjerio sam se da i najbolje namjere i najčistija djela u sebi mogu da sadrže zlo. A to zlo će kada-tada neko pokupiti. Pomogneš stotini ljudi, umreš od umora pred stotinu prvog, i on ti se zamjeri do kraja života hah. Ali isto vrijedi i suprotno, poznata je činjenica da iz najsiromašnijih i najopasnijih mjesta na Zemlji dolaze najbistriji umovi i intelektualci. Najcrnije situacije su uvijek stvarale najveće heroje. Tako da možda na globalnoj skali, sve opet ispadne sivo.
Na kraju krajeva, nemam pravo reći ništa ofanzivno na tvoju tvrdnju da se smatraš dobrom osobom. Naprotiv, vrlo je zrelo i vrlo je teško živjeti život po tom pravilu, ljudi koji ostanu vjerni tom principu od mene imaju samo divljenje i poštovanje. Ali zar i makar malo crne ne pretvori bijelu temperu u sivu?

Objavio/la ladispute prije 3 godine 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.