Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Ovaj život. ..

post objavio/la nestrpljiva prije 1 godinu na blogu Unprocessed thoughts

Komentari na post

 

Vagaš?

Na koju si to stranu stavila teži givikt?

Kome si dala prednost? Sebi ili sudu o sebi?

Osudi me. Ohudićeš me.

Osudi se. Ohudićeš se.

A Bog sudi, a ne ohuđuje.

Dakle, život se ne može izvagati, niti mu težinu kao svojstvo pripisati.

Dobročinstvo je treći stupanj čovjekovog nadrastanja formalnih propusta u mućkanju shvaćenih ili neshvaćenih recepata za kako biti u stanju mira, iliti lahkoće življenja.

To je prihvatanje sebe u potpunosti kao nedovršenim kreacijama i dopuštanje bojama koje se slijevaju sa ploče neba da nas osjenče na mjestima gdje smo nagrižljivi korozijom drušvenih tokova, trendova, tumačenja, uopćeno, duhom vremena koji nas oblikuje s one nesvjesne strane, čineći nas slabim u trenucima samoosude.

Život je dar. Koliko puta sam to rekla. A ne znam objasniti ushićenje koje mi dar donosi. Najbliži je osjećaj kada sam rodila svoje prvo dijete, pa onda, kada sam rodila svoje drugo dijete.............................................................

Kada sam ugledala to čudo kojem je darovan život. To je šokantno iskustvo u najpozitivnijem smislu. To je udarac u kulu koju sam gradila godinama i svjedočila njenom rušenju u jednom trenutku. Jer sve odjednom zaboraviš. Samo živiš. Osjećaš. Bestežinski. Lebdiš. I shvatiš da život nema zapreminu.

Iskušenja su tu da nam istančaju osjetila.

Objavio/la Lovica prije 1 godinu #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.