Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Još malo o patnji i sreći

post objavio/la asterblistok prije 8 mjeseci 8 dana na blogu To je kao... moje mišljenje čovječe.

Komentari na post

 

Moguće je patnju privazić potpuno, ali ne nužno na način na koji to Budisti rade. Ako imaš direktno iskustvo ljubavi, ajmo reć kozmičke, mada ne volin taj termin jer previše baca na New Age, ali nekako moran opisat, ugl ako imaš direktno iskustvo takve ljubavi može te ispunit mir koji će bit trajan. Ja znan jednu curu koja je imala takvo iskustvo, imala je rak protiv kojeg se je borila, i doživila je tu Ljubav o kojoj pričan i rak joj netragom nesta. A ona ostala sa trajnim osjećajem mira, kako mi sama reče ne zna više patit, pa joj bude teško među ljudima bit takva.

Objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 8 dana #

Ne bih da dotičnu curu hvatam na tehnikalije, ali ne mogu odoliti. Ako joj je teško među ljudima biti takva, onda znači da pati, tako neprilagođena i nenormalna (pri čemu nenormalna nema negativno značenje, nenormalna je samo neprosječna, statistički drugačija). Ako je nekome teško taj pati, zar ne. Ponovo, ovo je tehnikalija i možda ona želi reći da joj je teško s praktične strane jer se više ne uklapa u društvo, ali ona zbog toga ne pati. U svakom slučaju, ako je ona zaista takva, to ti je veoma zanimljivo poznanstvo. Što se tiče nestalog raka, ta priča već teže prolazi kod mene, osim ako ga je uhvatila na vrijeme, operisala se i sada ga više nema.

Objavio/la asterblistok prije 8 mjeseci 8 dana #

Nije ga operisala, liječila se je alternativnim načinima, ugl nakon tog iskustva joj je rak nesta. Doktori rekli čudo. Sad jedino more bit da ona laže, al neman zašto to pretpostavit. Rekla je da joj je teško jer odudara od ljudi, al ne bi reka da pati, nije mi rekla da pati zbog tog, samo da je nezgodno bit u takvoj situaciji kad bukvalnno momka moš prebolit za dva dana, kad nemaš potrebu da se vežeš za ljude i tako.

Objavio/la Tvornicar prije 8 mjeseci 7 dana #

Imaš zašto to pretpostaviti - zato što je nevjerovatno to što tvrdi i zato što ljudi vole lagati i izmišljati svašta.
S druge strane, to što ona ne osjeća puni raspon ljudskih emocija, nikako ne znači da nije u stanju patiti. Taj rak, nebitno da li ga je zaista bilo, mogao joj je prirediti agoniju koju bi teško iskulirala, a kao i sve nas, neka nova muka je čeka u budućnosti na koju neće ostati ravnodušna. Biti čovjek znači patiti, između ostalog naravno. Nije patnja sve što doživljavamo.

Objavio/la asterblistok prije 8 mjeseci 6 dana #

To što tvrdi nije nimalo nevjerovatno, imaš takvih prilika kolko oš. Ako oćeš izgugla Anita Mmoorjani, ona opisuje kako joj se je rak povuka nakon jednog duhovnog iskustva. Svjetski je poznata. Ova moja je rekla da više ne pati, i mislin da je to stanje trajno.

Objavio/la Tvornicar prije 7 mjeseci 13 dana #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.