Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Veličina im ne gine

post objavio/la asterblistok prije 2 godine 5 mjeseci na blogu To je kao... moje mišljenje čovječe.

Komentari na post

 

Imaš već fenomen na neki način sličan tome, u Japanu se adolescenti zatvore u sobe i potpuno se izoliraju, ne viđaju ni svoje roditelje. Tuširaju se po noći, a roditelji im hranu ostave prid vrata od sobe da je uzmu. Ima i svoj naziv: Hikimori.

Objavio/la Tvornicar prije 2 godine 5 mjeseci #

Istražio sam malo Hikikomori. Zanimljivo jako i čini mi se da bih neko vrijeme rado tako živio da postoji neko ko bi me takvog trpio i izdržavao. Ali na šta misliš kad kažeš da je to slično fenomenu hikikomorija? Možda si mislio na drugi tekst o video igrama?

Objavio/la asterblistok prije 2 godine 5 mjeseci #

Hahaha, pa ja, i meni ne zvuči toliko loše. Referira san se na to što si pisa o tome kako neki ljudi neće htjet napustit svit video igrica, da će im bit toliko privlačan. Ovo mi je na neki način slično jer većina ovih Hikimorija živi za kompjuterom il televizijom. Neki i kontempliraju, al u svakom slučaju čest je taj faktor tehnologije. S tim da je u njiovom slučaju više stvar u tome da im je stvarni život neprivlačan, nego da im je ovaj virtualni privlačan. :) Al dobro, tako bi to bilo i kad bi se neko navuka na virtualnu realnost iz nekih igrica, u svakoj ovisnosti imaš faktor da čovik biži od nečeg iz stvarnog života. A kladija bi se i da dosta ovih Hikimorija igraju igrice po vas dan. :)

Objavio/la Tvornicar prije 2 godine 5 mjeseci #

*Hikikomorija, heh, neće me japanski. :D

Objavio/la Tvornicar prije 2 godine 5 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.