Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

čekaj stani

post objavio/la temadilema prije 9 mjeseci 21 dan na blogu TemaDilema

Komentari na post

 

Ehhhhh TiDiiii, kako si ti samo pametna :)

Objavio/la ne_kontam_te_ba prije 9 mjeseci 21 dan #

Slažem se, djecu treba od malena učiti tome što si navela.

Objavio/la SenoritaBandida prije 9 mjeseci 21 dan #

ma nktb nije te bilo da mi to neko kaže xd

sensen jep (^-^)_/

Objavio/la temadilema prije 9 mjeseci 21 dan #

Ja cu to da kazem toliko puta ko da ti je njih 20 reklo :)

Objavio/la ne_kontam_te_ba prije 9 mjeseci 21 dan #

To je jedna od stvari koja se ne mijenja, kroz sve generacije. “Popularni” postanu više-manje bullies i bezobzirni, “srednji” su bezlični i povodljivi, “čudaci” se sami isključuju i interesantni su za dio raje uvijek, a drugi dio ih se boji i materijal su za ismijavanje, “povučene”, naivne i ćutljive se psihološki slama zbog zagonetnosti njihovog unutrašnjeg svijeta.. I svi, uglavnom, prođu bol, da bi se ovo iznivelisalo. Neko s najvećom količinom bola završi još s krajem adolescentnog perioda i onda može dalje, relativno slobodan, a “popularnim” uglavnom, kada presuše tatini i mamini nadomjesci, tek tada počinje bol.
Tek sam od svoje kćerke naučila tu tako jednostavno sročenu tajnu, potpuno sam oduševljena kako je to lako definisala. Bio je jedan dječak i ona mu se sviđala, on njoj i ne toliko. Dječije priče. Rekla je: Majko, mislim da ću se zaljubiti u njega, jer on ŽELI DA BUDEM SEĆNA, nasmijava me. Tako je odgovorila na moje pitanje u šali da već ima momka, pa kako će joj sada i taj dječak biti momak.

Dajem ti podršku Temo i želim da ti se desi bola baš onoliko koliko je potrebno da se tvoja ličnost razvije u optimumu, a da uspiješ dobro upravljati njime. Upravo bol gradi ono istinsko, temeljno samopouzdanje. Apsurno, ali kada savladamo tu lekciju, odnosno kada shvatimo tu svrhu, postajemo slobodni da razvijemo svoje potencijale.

Objavio/la vasionka prije 9 mjeseci 21 dan #

meni je mama govorila da se ne svađam baš uvijek i da prećutim kad mi neki dječak nešto dobaci, jer ako nema nikog da me brani a dječaku nije frka da me prebije iako sam žensko, ja ću samo još i batine, pored toga, da dobijem.

ja mislim da je ona u pravu, ali ja je nikad nisam slušala što se toga tiče.

Objavio/la kamicak prije 9 mjeseci 21 dan #

ne bih se slozila. i ja sam nekad prije pokusavala naci pravila za situacije ove il one al sam u neka doba dosla do zakljucka da nema tu univerzalnih pravila vec svaka situacija trazi da joj se prilagodimo i nanovo skontamo kako treba reagovat.

za druge ljude, pogotovo mladje, koje neko napada je kljucno samo da nisu sami, tj. da mimo roditelja il familije imaju jos nekog ko potporu ko ce bih na njihovoj strani. ako nemaju onda ce im bit bas jebeno.

Objavio/la blato prije 9 mjeseci 21 dan #

Moja ljubav od djetinjstva je umjetnicko klizanje. Zadnjih godina ne pratim ali dok sam pratila voljela sam ples i fantasticni su mi bili Francuzi Marina Anisina i Gvendal Pezera. Tesko ih je zaboraviti:)

https://www.youtube.com/watch?v=qiyfJ8Q6qCI

Objavio/la sreca_ prije 9 mjeseci 20 dana #

ahaa lepo (^-^) e ja više volim individualne programe, parovi me teško impresioniraju dunno why :/ al interesantno je, zaljubila sam se pravo. Yuzu mi je nešto najljepše što sam vidjela na klizanju

pa jes blato, uvijek će biti situacija kad je bolje i prešutit i sklonit se, vremenom valjda naučimo razumno i mudro pristupati takvim slučajevima. djetetu i nije pametno reći „brani se uvijek“ ili „skloni se uvijek“, kad nije crno-bijelo, al et. kontam, bitno je odgajati sa bar nešto malo borbenog duha. ne činiti grešku i radi nekog „sigurnije je“ od djeteta napraviti mlakonju i slabića. imo

ovo što rekoh blatki, kamičko, jes i upravu je mati, posebno kad si žensko treba znat i ostavit ponos i prešutjeti, jer baš nikad ne znaš na kakvo đubre možeš nabasati, al bez obzira, kažem, ispravno je reagovati u momentima za koje prosudiš da smiješ da se braniš; mislim, žena-žena konflikti gotovo uvijek trebaju da budu riješeni istog momenta, nemaš tu šta dopustiti da se po tebi gazi npr. itd. i tako redom. al opet.. nema univerzalnog pravila, istina.

vasi, kao i uvijek, lijepa analiza, i nema šta, sve je tako. sviđa mi se ideja rasta kroz bolovanje, a kako je neminovan, bol valjda i jest mnogo bitan faktor u izgradnji ličnosti, svakog pojedinca.. i istina je da svakog stigne; i one što drugima (isprva) samo nanose bol, i one koji ustvari preživljavaju bježeći. hvala (^-^)_/

Objavio/la temadilema prije 9 mjeseci 18 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: