Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

...

post objavio/la Nemo_et_nihil prije 6 mjeseci 28 dana na blogu Open

Komentari na post

 

Hmm da, pojava je s t r a š n a. Ali!
Net je kao prirodni alkohol. Malo i strateški raspoređeno vrlo dobro utiče na zdravlje, posebno zdravlje srca i kardiološkog sistema. Puno načini od čovjeka bezumnika. Mjera, filtrirati pozitivne učinke (besplatni pozivi, seanse sa svojima koji žive daleko, humanitarne i društvene akcije, širenje dobrih ideja).
Pošto ja znam nemati mjere, ovo je jedina (polu)društvena mreža na kojoj sam. Nemaš mjere, onda lijepo odrežeš.

Objavio/la vasionka prije 6 mjeseci 20 dana #

Slažem se s tobom. Ovdje sam samo načela temu. Internet ima mnogo pozitivnih strana, samo ako znaš sklopiti boje kao na Rubikovoj kocki.
Prije svega komunikacija sa porodicom i prijateljima rasutim svugdje po svijetu, održavanje tih veza. Zatim mnoštvo naučnog sadržaja, tutorijala, mnogo besplatnih knjiga i udžbenika, omogućava pokretanje kolektivne svijesti jednog mjesta pa i čitavog svijeta, humanitarne akcije kako kažeš, širenje pozitive i pozitivne energije. Može biti dobro i za pojedinca, i za cijelo društvo. Sve u svemu: na internetu se može duhovno i intelektualno napredovati u velikim razmjerama. Ali...kako to samo ljudski rod može: pogrešno se počelo koristiti. I kako neko jednom reče: internet ne pravi "mangupe" od ljudi, samo omogućava da se pokaže onaj ko to uistinu jeste. Mada, i o tome se može još mnogo raspravljati. Do te mjere da kažemo kako je u nekim državama ograničen i sadržaj i informacije koje možeš da pregledaš i tako dalje. Ali to se sad miješa sa politikom i ode... :)))

Pozdrav za tebe!

Objavio/la Nemo_et_nihil prije 6 mjeseci 20 dana #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: