Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Politika (ni)je kurva!

post objavio/la kemija92 prije 5 godina 4 mjeseca na blogu Disident bez cilja

Komentari na post

 

Dopada mi se tvoj stil pisanja,bez dlake na jeziku :)

Objavio/la Gost_5433 prije 5 godina 4 mjeseca #

Ne slazem se s tvojom tezom da politika nije kurva-politika nije nista drugo do cisto palamudjenje, prodavanje testisa za bubrege… svaki onaj koji je usao u politiku (posebno u BiH), za mene je obicni nehljebar, hinja i beskicmenjak koji se povija onako kako vjetar puse,sve za mrvu licnog interesa… na kraju, nadji mi postenog politicara? Ili mi reci kojastranka u BiH treba da pobijedi pa da ljudima bude bolje? NI JEDNA! Sve su ± dobile izbore makar jednom i svi su oni iz istog gnijezda, samo se razlikuju po boji sakoa. Demikratija kao oblik vladavine je CRAP, ko fol se narod nesto pita, koga god narod izabere, uprkos njihovom izboru, pobijedit ce ipak onaj koga su velike sile izabrale (tako je cak i u americi, koja je kao "olicenje demokratije"). Bas meni treba obama i "demokratija" ili neki fake ustav ili konvencija da mi kaze kako ja IMAM PRAVO NA ZIVOT, zdravlje itd-cisto palamudjenje! Naravno da imam pravo, i svako onaj ko to pokusa da ugrozi iki ospori, ja cu ga licno eliminisati, ne treba mi obama da mi to kaze… recimo ko kaze da bosni ili balkanu treba EU i ko nas uopce pitao, npr gradjane, da se izjasne hoce li uopce u tu EU (ako je vec demokratija?!) Dakle, cijela ta prica, izbori, politika, ekonomija je cisto sranje, bacanje prasine u oci narodu da se oni kao nesto pitaju a ustvari, ljudi (gradjani) su tu obicne ovce (tako ih elite i tretiraju) koje su tu samo da je vise mesa i vune (ubranog poreza)

Na kraju … to rade, to rade skupstine i vlade, spremaju napade na strane ambasade… to rade to rade gangsteri iz vlade, podmecu bombu pod palatu pravde…

Objavio/la sfumato prije 5 godina 4 mjeseca #

Pa to je upravo ono što sam željela poručiti ovim tekstom. Politika (kao koncept koji je pogrešno postavljen u našem društvu) se ne svodi na stranačko zapošljavanje, na biranje kraćeg puta do ostvarenja vlastitog cilja. Odnosno, politika kao koncept zahtjeva (ne poštene!) nego sposobne ljude. Sposobni političari u Bosni i Hercegovini ne postoje. Ali postoji i razlog zašto ne postoje! Upravo zato što javno mnijenje (osnosno građani voljene mi domovine) nikada nisu tražili odgovornost za izrečenu riječ. Baš nikada! Bakir Izetbegović može reći da će zaposliti 100 000 građana u svojoj predizbornoj kampanji, ali za 4 godine ga niko neće pitati zašto to nije uradio, nego će vođen nekim (meni još uvijek nedokučivim) patriotizmom dati svoj glas istom tom čovjeku. Milorad Dodik može izjaviti da ga apsolutno ne zanima šta građani misle o tome što je on uzeo kredit u ionako prezaduženoj državi, a niko ga neće pitati ko će to vraćati. Odnosno jasno je da će novac poreskih obveznika (budućih naraštaja) otići u te svrhe. Uglavnom "Koliko se sagneš - toliko te i zajašu" - a građani Bosne i Hercegovine bukvalno puze!

Objavio/la kemija92 prije 5 godina 4 mjeseca #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: