Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Jusa II dio

post objavio/la gost227 prije 4 godine 7 mjeseci na blogu Crtice o vječnom

Komentari na post

 

Voljela bih, ihhhh što bih voljela...

Voljela bih da ispišeš Jusu do kraja, a onda bih voljela da ga ispišeš ponovo. Kao zagonetku, kao čovjeka nepoznatog imena, nepoznatog porijekla, nedešenih i, stoga, nepredvidljivih reakcija, uvijek i iznova. Voljela bih da ispričaš apstraktnog Jusu, da njegov karakter, opisi i unutrašnja stanja budu namjerno nerješiv labirint za onoga ko u Jusu zaluta.

Jusa me je zagolicao takav, u prvom dijelu priče, baš tada kada Jusa nije imao ime. Znaš :-)

Objavio/la NOISe prije 4 godine 7 mjeseci #

Znam, znam :)
Tacno znam na sto mislis. Krenuo sam sa tom namjerom i onda sam pustio prici da se pise. Beskrupulozna prica iskoristila je i Jusu i mene da bi prenijela neku svoju, pokazace se u nastavku, vrlo konkretnu poruku, a za to su joj trebali konkretni likovi. Licno sam takodje volio da je ostalo na nivou apstraktnog kao vecina Jusinih i mojih razgovora. Do kraja ce prica, da bi malo "ispravila" stvar, ponistiti i uzeti imena i meni i Jusi i mi cemo biti sretni jer je nase postojanje imalo svrhu. Postojali smo samo radi jedne poruke u jednoj prici, bas poput Borhesovog leoparda.

Prica te pozdravlja :)

Objavio/la gost227 prije 4 godine 7 mjeseci #

Procitao sam ova 3 dijela i mogu ti reci da sam pravo intrigiran nacinom na koji kreiras lika, skoro pa kao da ima i elemente samoportreta...Mislim, pises sa takvim zarom, ili se mozda meni pak ucinilo. Popratna misao je uvijek tu (prirucnik za upoznavanje cudaka), i odlicno si je projektirao u tu neki zamisljenu fus notu :)

Nadam se da ces nastaviti sa prozom i sa Jukom, stvarno je milina citati tvoje stvari

Objavio/la refleksija prije 4 godine 7 mjeseci #

hvala na dragocjenom osvrtu. nisam ja, mada naravno ima elemenata i mene i nekih poznatih i manje poznatih likova. tesko je skroz pobjeci od sebe cak i kad pises. mislim da nije toliko ni bitno. vizueliziram osobu na pocetku i onda je sam sebi otkrivam dok pisem. pri tome su karakter i sudbina nekako usko povezani, a stvarnost, koje se uvijek pomalo drzim, cesto vrlo tankom niti, zna otici dalje i od najbujnije maste i neiscrpan je izvor inspiracije.
namjeravam nastaviti sa prozom, s tim da necu ni od poezije odustati sasvim. a ostalo nije do mene :)

Objavio/la gost227 prije 4 godine 7 mjeseci #

Upišite komentar:

Vaš username:

Upišite komentar:

Unesite šifru sa slike lijevo: