Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Regionalni kulturni događaj u Sarajevu -SFF

post objavio/la sa1 prije 5 godina 8 mjeseci na blogu Skupljanje tišine

Komentari na post

 

Razgovarala sam sa Dinom Mustafic jedne prilike da bi moja predstava bila prikazana na tom velikom dogadaju. Nekako je sve iskompikovano da me bolila glava dva dana od tih nekih zahtjeva. Smjesno ali nekako je sve islo tromo. Nije mi se ni dalo ni zbog toga sto je on u politici. Mislim da je bit umjetnosti uvijek bila da prevrce po drustvenim okolnostima i suprostavlja se politici, i da pravi umjetnici nece u politiku jer ne mogu da prave cistu umjetnosti. To me kocilo, nisam sebe htjela da mjesam u to. Rekla sam samo svojima, radite sta hocete ali nije to za nas. Prosle godine je, ipak, bila jedna predstava iz Finske.

Objavio/la MayaBosanSka prije 5 godina 8 mjeseci #

Ovi iz kulture se pokušavaju i izboriti, ne predaju se i hvala im na tome. Ali, srce mi se slama, tonemo u bezdan. Više kulture je bilo pod granatama nego sad, čak i kulturnih dešavanja u opkoljenom gradu. Znam samo da bi se ono malo osvještenih trebalo sve češće oglašavati da ne potonemo potpuno. Zar za ovo poginuše, zar se za ovo branismo?

Objavio/la sa1 prije 5 godina 8 mjeseci #

imaju neka nova mjesta gdje odzvanja stara tišina. Nedavno sam otkrila jedno takvo, ako ti nekada pukne film, bilo bi lijepo da odšutimo koji sat zajedno :)

Objavio/la Lovica prije 5 godina 8 mjeseci #

abd, volim mirna mjesta. A na ovaj post ponukao me par talijanskih turista. Sjedeći u kafiću, upitali su za kakav dobar disko klub. Upitani ih je uputio, šaleći se, na Barloti na šta je djevojka odgovorila - seljakluk- Konverzacija na engleskom jeziku. Krivo mi što nose sliku ovog grada koji više i ne liči na gradsku sredinu.

Objavio/la sa1 prije 5 godina 8 mjeseci #

nemoj tako, ima pravo dobrih lokala

Objavio/la SilentS prije 5 godina 8 mjeseci #

Znam, sreća pa ipak opstaju, ali, priznaj grad nam postaje leglo seljakluka. Nema granice niti se zna raspoznati šund i primitivizam

Objavio/la sa1 prije 5 godina 8 mjeseci #

Jesi cula da Bora Corba dolazi u Zetru :/ Sokirana sam.

Objavio/la MayaBosanSka prije 5 godina 8 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.