Blogovi Postovi Blogeri Galerije Video
 

Kafica

post objavio/la sa1 prije 5 godina 8 mjeseci na blogu Skupljanje tišine

Komentari na post

 

Samo se umrijeti mora :-P

Objavio/la sfumato prije 5 godina 8 mjeseci #

Tolerancija je pojam koji je danas neizbježan kada se govori o međuljudskim odnosima na svim nivoima. Mislim da se i zloupotrebljava, namećući ona trpljenja koja nisu nikako potrebna nikome od nas.

Postoje veze među ljudima koje su neraskidive/rodbinske/ i u takvim odnosima treba forsirati trpljenje, ukršteno sa ignorisanjem, jer su naruseni i rodbisnki odnosi.
Tamo gdje smo vezani za ljude zajedničkim interesima, u kolektivima, komsiluku i sl. toleranciju ne treba forsirati i po kratkom postupku otpiliti nametnike. Ovdje mislim na forsiranje trpljenja onoga što nas uznemirava, opterećuje i nanosi nam materijalnu i duhovnu štetu.

Toliko od mene :)

Objavio/la Lovica prije 5 godina 8 mjeseci #

sfumato: nema smrti do suđenog dana, u međuvremenu smo stalno na ispitu života

Objavio/la sa1 prije 5 godina 8 mjeseci #

lovice, definitivno su, nažalost narušeni međuljudski odnosi. Lijepo je otpiliti, biram nekako do krajnjih granica, toleraciju. Pokušavam s ljudima komunicirati prepoznajući u njima osobinu koja mi se sviđa, svi imamo bar neku lijepu sitnicu. Ostalo zanemarim. Međutim, u posljednje vrijeme primjećujem da često moram odstupiti od traganja jer - toliko se arogancije i neke ljutnje nakupilo u ljudima da blokira ono pozitivno. A želim ostati pozitivna, samo mi samoća u tome pomaže.

Objavio/la sa1 prije 5 godina 8 mjeseci #

onda nema ni nametnika bez onih kojim je suđeno da dođu do tebe, a ako im je suđeno da dođu, čemu se onda nervirati :D

Objavio/la sfumato prije 5 godina 8 mjeseci #

sfumato, slažem se, takav mir izbija iz tvojih riječi. Snagu usmjeravam ka tome da se ne nerviram. Međutim, imam odgovornosti koji dovode i do iznenadnih stresnih situacija koje te uhvate nepripremljena. Osim toga, ne volim flegmane, a mala je crta između njih i onih koji pronalaze svoj mir. Jedno je kad te nije briga nizašto, a drugo je kad ti je stalo i trudiš se da djeluješ, a miran si. Trudim se biti samo posmatrač u životu, poprilično sam napredovala...

Objavio/la sa1 prije 5 godina 8 mjeseci #

Upišite komentar:

Komentarisanje ovog posta je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima servisa Blogger.ba.